اگر شما هم جز 37درصد از خانوارهای ایرانی هستید که مستاجر اند باید بدانید که در قرارداد اجاره 1400 نکات حمایتی بسیاری برای شما در نظر گرفته شده است. شیوع گسترده ویروس کرونا و افزایش تورم اقتصادی سبب شده قراردادهای اجاره امسال تغییرات زیادی نسبت به سالهای گذشته داشته باشد.
از آنجایی که قرارداد اجاره جز قراردادهاییست که روزانه تعداد زیادی از آنها منعقد میشود باید مراقب بود تا بر اساس جدیدترین قوانین تنظیم شود. هچنین نکات حقوقی در آن به دقیقترین شکل درج شود تا طرفین از آن به بعد دچار مشکلات اساسی نشوند. برای اطلاع از نکات حقوقی قرارداد اجاره 1400 پیشنهاد میکنیم متن زیر را به دقت بخوانید.
ما در وینداد برای شما نمونه قرارداد اجاره را آماده نمودهایم تا با ارائه آنها قراردادی بی دردسر را تجربه کنید. این قراردادها را، از بانک قراردادهای وینداد دریافت نمایید تا با یک قرارداد حرفهای فعالیت خود را شروع کنید.
از قرارداد اجاره چه میدانید؟
بر اساس ماده 466قانون مدنی :« اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره میشود و در این حالت اجاره دهنده موجر، اجاره کننده مستاجر و مورد اجاره عین مستاجره نامیده خواهد شد.» از آنجایی که قرارداد اجاره عقدی موقت است باید مدت اجاره در قرارداد قید شود والا قرارداد اجاره باطل خواهد شد.
علاوه بر این مستاجر موظف است در زمانهای تعیین شده اجارهبها را بپردازد و رسید دریافت کند. تنها قراردادهایی به عنوان قرارداد اجاره قابل استناد می باشند که در دفاتر اسناد رسمی و یا در بنگاه های املاک و در 3 نسخه تهیه شده باشند.توصیه میشود تمامی نکاتی را که به ذهنتان میرسد پیش از عقد قرارداد عنوان کرده و در صورت لزوم در متن قرارداد آن را درج کنید، قرارهای شفاهی قابل پیگیری نخواهند بود.
همچنین مبلغ اجاره را نمیتوان تا پایان مدت اجاره تغییر داد. اما در صورت تمدید قرارداد اجاره تغییر مبلغ مربوطه امکان پذیر خواهد بود که این مورد در قرارداد اجاره 1400 اندکی تغییر به همراه داشته است.
در قرارداد اجاره باید مدت زمان اجاره و زمان تخلیه ملک بطور دقیق ذکر شود. در عموم موارد مستاجر بایستی ظرف مدت یک هفته از اتمام مدت قرارداد اجاره نسبت به تخلیه ملک مورد نظر اقدام کرده و آن را تحویل دهد و در غیر اینصورت با استناد به قرارداد تنظیم شده میتوان حکم تخلیه ملک را از مراجع قانونی گرفته و نسبت به بیرون کردن مستاجر اقدام قانونی کرد.
چنانچه مستاجر تصمیم بر ادامه قراداد اجاره داشت باید پیش از پایان یافتن قرارداد جهت تمدید آن اقدام کند و چنانچه پس از پایان مدت اجاره مستاجر از تخلیه مورد اجاره امتناع کند به درخواست موجر تخلیه صورت خواهد گرفت. اما در قرارداد اجاره 1400 مواردی غیر از این جهت رفاه حال مستاجران در نظر گرفته شده است.
قرارداد اجاره 1400 به چه صورت است؟
همانطور که ذکر شد قرارداد اجاره، عقدی موقت در قانون مدنی است که باید در ضمن آن مدت آغاز و پایان آن ذکر شود. پس از پایان اجاره و در صورت عدم تمدید قرارداد، مستاجر باید مال مورد اجاره را تخلیه کرده و به موجر تحویل دهد. اما در قرارداد اجاره 1400 به طور اجباری این قرارداد تمدید خواهد شد. بعد از پایان قرارداد مستاجر موظف نیست خانه را تخلیه کند و مالک آن نمیتواند مستاجر خود را بیرون کند. همچنین حکم تخلیه نیز توسط مراجع قضایی صادر نمیشود. درواقع مصوبه ستاد مبارزه با کرونا درباره تمدید قراردادهای اجاره تا سه ماه پس از اتمام کرونا اعلام شده است.
لازم به ذکر است که قرارداد اجاره، از قراردادهای حساس و پر چالش در نظام حقوقی ایران محسوب میشود و بایستی در نهایت دقت تنظیم شوند. چنانچه شما نیاز به این قرارداد دارید میتوانید درخواست تنظیم قرارداد اجاره را ثبت کنید تا کارشناسان حقوقی امور قراردادها ، قراردادی اصولی را برای شما تنظیم کنند.
نکات حقوقی قرارداد اجاره 1400 چیست؟
همانطور که ذکر شد طبق مصوبه جدید، در قرارداد اجاره 1400 موجر نمیتواند مستاجر را مجبور به تخلیه ملک پس از پایان مدت اجاره کند و این قرارداد تا سه ماه بعد از اتمام کرونا تمدید میشود. اما در مواردی موجر میتواند با استناد به آنها از مستاجر تقاضای تخلیه مال مورد اجاره را بکند و این موارد عبارتند از:
- شرایطی که موجر قصد ساخت یا فروش واحد مسکونی خود را داشته باشد و یا به طور قطعی آن را انتقال داده باشد.
- شرایطی که واحد مسکونی را برای فرزند خود که تشکیل خانواده داده یا در شرف ازدواج است، بخواهد.
- شرایطی که مستاجر برای چند ماه اجارهبها را پرداخت نکرده باشد.
- شرایطی که مستأجر مشکلاتی همچون اخلاقی و یا مشکلاتی برای ملک ایجاد کرده باشد.
بر طبق این شرایط موجر در قرارداد اجاره 1400 نیز میتواند از موجر تخلیه عین مستاجره را بخواهد.
با دریافت نمونه قرارداد اجاره و راهنمای کامل آن از یک قرارداد حرفهای و بیدردسر که تمامی بندهای لازم را دارا میباشد بهرهمند شوید.
نرخ افزایش اجارهبها در قرارداد اجاره 1400
همانطور که میدانید، مبلغ اجاره را نمیتوان تا پایان مدت اجاره تغییر داد. اما در صورت تمدید قرارداد اجاره تغییر مبلغ مربوطه امکان پذیر خواهد بود. این بند نیز با توجه به شرایط قرارداد اجاره 1400 تغییر یافته و بر طبق مصوبات اداره راه و شهرسازی، هر فردی که اجاره نامهاش تمام شده باشد با درصدی که اعلام شده مجدد اجارهنامه خود را تمدید خواهد کرد و نیازی به اسبابکشی وجود ندارد.
امسال میزان افزایش اجاره بها برای تمدید قراردادهای اجاره در تهران 25 درصد، کلانشهرها 20درصد و سایر شهرها 15درصد است.
برای تنظیم قرارداد اجاره نیاز به راهنمایی دارید؟
از آن جایی که قرارداد تنها سند همکاری طرفین است، اهمیت زیادی در ارتباط میان آنها دارد و امروزه نیز به دلیل گسترش همکاریهای اشخاص، قراردادهای گسترش چشمگیری یافتهاست.این در حالی ست که تنظیم و نوشتن قرارداد کاری تخصصی ست، در صورتی که درست و اصولی انجام شود از هزینهها و دردسرهای احتمالی جلوگیری میکند.
وینداد با در اختیار داشتن تیم تخصصی قرارداد نویسی، قراردادهای استاندارد را در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید بهترین رابطه را با طرف دیگر قرارداد داشته باشید. به بانک قرارداد وینداد مراجعه کنید.
سوالی دارم نحوه افزایش این 25 درصد به چه صورت است مثلا برای ملکی که 400 میلیون پول پیش و ماهی 3 میلیون اجاره داده شده چگونه محاسبه میشود مالک میتواند 25 درصد را فقط روی کرایه ماهیانه اضافه کند ؟ مستاجر اگر بخواهد 25 درصد را به پول پیش اضافه کند چطور؟
با سلام و احترام
25 درصد هم به مبلغ ودیعه اضافه می شود و هم به مبلغ اجاره ماهانه.
مجموعه حقوقی وینداد