درصد تخفیف
300 هزار تومان تخفیف
|
تخفیف ویژه بهار
تخفیف فصل بهار

قرارداد اجاره 1401 و قانون تمدید اجاره‌نامه

زمان مطالعه: 4 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
قانون تمدید اجاره نامه 1401

اگر شما هم جزو ۳۷ درصد از خانوارهای ایرانی هستید که مستاجر اند باید بدانید که در قرارداد اجاره 1401 نکات حمایتی بسیاری برای شما در نظر گرفته شده است. شیوع گسترده ویروس کرونا و افزایش تورم اقتصادی سبب شده قراردادهای اجاره امسال تغییرات زیادی نسبت به سال‌های گذشته داشته باشد.

از آنجایی که قرارداد اجاره جز قراردادهایی‌ست که روزانه تعداد زیادی از آنها منعقد می‌شود باید مراقب بود تا بر اساس جدید‌ترین قوانین تنظیم شود. هچنین نکات حقوقی در آن به دقیق‌ترین شکل درج شود تا طرفین از آن به بعد دچار مشکلات اساسی نشوند. برای اطلاع از نکات حقوقی قرارداد اجاره 1401 پیشنهاد می‌کنیم متن زیر را به دقت بخوانید.

ما در وینداد برای شما نمونه قرارداد اجاره را  آماده نموده‌ایم تا  با ارائه آنها قراردادی بی دردسر را تجربه کنید. این قراردادها را، از بانک قراردادهای وینداد دریافت نمایید تا با یک قرارداد حرفه‌ای فعالیت خود را شروع کنید.

از قرارداد اجاره چه می‌دانید؟

بر اساس ماده 466 قانون مدنی :« اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره می‌شود و در این حالت اجاره دهنده موجر، اجاره کننده مستاجر و مورد اجاره عین مستاجره نامیده خواهد شد.» از آنجایی که قرارداد اجاره عقدی موقت است باید مدت اجاره در قرارداد قید شود والا قرارداد اجاره باطل خواهد شد.

علاوه بر این مستاجر موظف است در زمانهای تعیین شده اجاره‌بها را بپردازد و رسید دریافت کند. تنها قراردادهایی به عنوان قرارداد اجاره قابل استناد می باشند که در دفاتر اسناد رسمی و یا در بنگاه های املاک و در 3 نسخه تهیه شده باشند.توصیه می‌شود تمامی نکاتی را که به ذهنتان می‌رسد پیش از عقد قرارداد عنوان کرده و در صورت لزوم در متن قرارداد آن را درج کنید، قرارهای شفاهی قابل پیگیری نخواهند بود.

همچنین مبلغ اجاره را نمی‌توان تا پایان مدت اجاره تغییر داد. اما در صورت تمدید قرارداد اجاره تغییر مبلغ مربوطه امکان پذیر خواهد بود که این مورد در قرارداد اجاره ۱۴۰۱  اندکی تغییر به همراه داشته است.

در قرارداد اجاره باید مدت زمان اجاره و زمان تخلیه ملک بطور دقیق ذکر شود. در عموم موارد مستاجر بایستی ظرف مدت یک هفته از اتمام مدت قرارداد اجاره نسبت به تخلیه ملک مورد نظر اقدام کرده و آن را تحویل دهد و در غیر اینصورت با استناد به قرارداد تنظیم شده می‌توان حکم تخلیه ملک را از مراجع قانونی گرفته و نسبت به بیرون کردن مستاجر اقدام قانونی کرد.

چنانچه مستاجر تصمیم بر ادامه قراداد اجاره داشت باید پیش از پایان یافتن قرارداد جهت تمدید آن اقدام کند و چنانچه پس از پایان مدت اجاره مستاجر از تخلیه مورد اجاره امتناع کند به درخواست موجر تخلیه صورت خواهد گرفت. اما در قرارداد اجاره 1401 مواردی غیر از این جهت رفاه حال مستاجران در نظر گرفته شده است.

قرارداد اجاره1401 به چه صورت است؟

همانطور که ذکر شد قرارداد اجاره، عقدی موقت در قانون مدنی است که باید در ضمن آن مدت آغاز و پایان آن ذکر شود. پس از پایان اجاره و در صورت عدم تمدید قرارداد، مستاجر باید مال مورد اجاره را تخلیه کرده و به موجر تحویل دهد. اما در قرارداد اجاره 1401 به طور اجباری این قرارداد تمدید خواهد شد. بعد از پایان قرارداد مستاجر موظف نیست خانه را تخلیه کند و مالک آن نمی‌تواند مستاجر خود را بیرون کند. همچنین حکم تخلیه نیز توسط مراجع قضایی صادر نمی‌شود. درواقع مصوبه ستاد مبارزه با کرونا درباره تمدید قراردادهای اجاره تا سه ماه پس از اتمام کرونا اعلام شده است.

لازم به ذکر است که قرارداد اجاره، از قراردادهای حساس و پر چالش در نظام حقوقی ایران محسوب می‌شود و بایستی در نهایت دقت تنظیم شوند. چنانچه شما نیاز به این قرارداد دارید می‌توانید درخواست تنظیم قرارداد اجاره را ثبت کنید تا کارشناسان حقوقی امور قراردادها ، قراردادی اصولی را برای شما تنظیم کنند.

نکات حقوقی قرارداد اجاره1401 چیست؟

همانطور که ذکر شد طبق مصوبه جدید، در قرارداد اجاره 1401 موجر نمی‌تواند مستاجر را مجبور به تخلیه ملک پس از پایان مدت اجاره کند و این قرارداد تا سه ماه بعد از اتمام کرونا تمدید می‌شود. اما در مواردی موجر می‌تواند با استناد به آنها از مستاجر تقاضای تخلیه مال مورد اجاره را بکند و این موارد عبارتند از:

  1. شرایطی که موجر قصد ساخت یا فروش واحد مسکونی خود را داشته باشد و یا به طور قطعی آن را انتقال داده باشد.
  2. شرایطی که واحد مسکونی را برای فرزند خود که تشکیل خانواده داده یا در شرف ازدواج است، بخواهد.
  3. شرایطی که مستاجر برای چند ماه اجاره‌بها را پرداخت نکرده باشد.
  4. شرایطی که مستأجر مشکلاتی همچون اخلاقی و یا مشکلاتی برای ملک ایجاد کرده باشد.

بر طبق این شرایط موجر در قرارداد اجاره 1401 نیز می‌تواند از موجر تخلیه عین مستاجره را بخواهد.

با دریافت نمونه قرارداد اجاره و راهنمای کامل آن از یک قرارداد حرفه‌ای و بی‌دردسر که تمامی بندهای لازم را دارا می‌باشد بهره‌مند شوید.

نرخ افزایش اجاره‌بها در قرارداد اجاره 1401

همانطور که می‌دانید، مبلغ اجاره را نمی‌توان تا پایان مدت اجاره تغییر داد. اما در صورت تمدید قرارداد اجاره تغییر مبلغ مربوطه امکان‌پذیر خواهد بود. این بند نیز با توجه به شرایط قرارداد اجاره 1401 تغییر یافته و بر طبق مصوبات اداره راه و شهرسازی، هر فردی که اجاره نامه‌اش تمام شده باشد با درصدی که اعلام شده مجدد اجاره‌نامه خود را تمدید خواهد کرد و نیازی به اسباب‌کشی وجود ندارد.

امسال میزان افزایش اجاره بها برای تمدید قراردادهای اجاره در تهران 25 درصد، کلانشهرها 20درصد و سایر شهرها 15درصد است.

برای تنظیم قرارداد اجاره نیاز به راهنمایی دارید؟

از آن جایی که قرارداد تنها سند همکاری طرفین است، اهمیت زیادی در ارتباط میان آن‌ها دارد و امروزه نیز به دلیل گسترش همکاری‌های اشخاص، قراردادهای گسترش چشمگیری یافته‌است.این در حالی ‌ست که تنظیم و نوشتن قرارداد کاری تخصصی ست، در صورتی که درست و اصولی انجام شود از هزینه‌ها و دردسرهای احتمالی جلوگیری می‌کند.

وینداد با در اختیار داشتن تیم تخصصی قرارداد نویسی، قراردادهای استاندارد را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید بهترین رابطه را با طرف دیگر قرارداد داشته باشید. به بانک قرارداد وینداد مراجعه کنید.

سوالات متداول

در سال 1401 چند درصد به اجاره خانه اضافه می‌شود؟

طبق قانون در تهران حداکثر 25% و در شهرهای دیگر بین 15 تا 20 درصد می‌تواند افزایش داشته باشد.

آیا قبل از پایان قرارداد موجر می‌تواند به صورت یک طرفه قرارداد را فسخ کند؟

خیر؛ مگر این که دلیل قانع کننده ای باشد. مستاجر می‌تواند در شورای حل اختلاف به دلیل اجبار به تخلیه شکایت کند.

3.7/5 - (3 امتیاز)
guest

29 Comments
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
امین بهمنی
امین بهمنی
3 ماه پیش

حدودا 5سال در یک سوییت مستقر بودم تا 18.12.1401قرار داد دارم.طبق قانون تا مدت چن ماه میتوانم بمانم

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  امین بهمنی
3 ماه پیش

با سلام و احترام
با توجه به حساسیت و پیچیدگی پرسش مورد نظر شما، خواهشمند است به سایت وینداد مراجعه نموده و درخواست مشاوره تلفنی ثبت نمایید تا کارشناسان متخصص ما در اسرع وقت نسبت به ارائه مشاوره و راهنمایی کامل در این خصوص اقدام نمایند.
با تشکر
مجموعه حقوقی وینداد

سروش
سروش
3 ماه پیش

سلام ما ۱۴۰۰/۱۲/۱ خونه رو اجاره کردیم از ۱۴۰۱/۰۱/۰۱ اجاره دادیم و الان میخواییم بلند شیم باید ۱۴۰۱/۱۲/۰۱ باید اجاره بدیم ؟

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  سروش
3 ماه پیش

با سلام و احترام
اجاره بها تا روز تخلیه ملک محاسبه می شود و باید پرداخت شود.
مجموعه حقوقی وینداد

احمدرضا سلطانی
احمدرضا سلطانی
7 ماه پیش

باسلام.قرار داد بنده ۱/۸/۱۴۰۱اتمام پیدا نمود.صاحب خانه یک نفر افغانی را آورده ومیگوید ایشان …..ودیعه و۲/۵میلیون کرایه میدهد.هرچی گفتم یک چیزی روی ودیعه وکرایه بگذار ومن خانه پیدا ننمودم.فایده ای ندارد وگفت ۱ ماه وقت داری بری.میتواند مرا بیرون کند.لطفا راهنمایی نمایید.تشکر

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  احمدرضا سلطانی
7 ماه پیش

با سلام و احترام
با توجه به اتمام قرارداد اجاره، مستاجر مکلف به تخلیه فوری ملک می باشد در غیر این صورت مالک می تواند با مراجعه به کلانتری محل استقرار ملک می تواند حکم تخلیه فوری بگیرد.

احمدرضا سلطانی
احمدرضا سلطانی
در پاسخ به  کارشناس حقوقی وینداد
4 ماه پیش

تشکر از لطف شما.خدارا شکر در شورای حل اختلاف حل گردید.اجاره را ۱/۵ نمودند.وتا برج ۳ سال آینده فرصت تخلیه دادند.

مهدی زمانی
مهدی زمانی
7 ماه پیش

سلام قوانینی که برای افزایش رهن و اجاره که ۲۵ درصد هست همش یک دروغی بیش نیست افزایش ۱۲۵ درصد هست. فقط بلد هستن حرف بزنن. انشاالله خدا حق ما را از این ظالمین بگیره

بهرام
بهرام
7 ماه پیش

سلام وقت بخیر
من یه مشکل اساسی دارم
سال ۹۵ یه خونه ای رو اجاره کردیم. صاحبخانه هم قبلا اپارتمان رو فروخته به کسی دیگه و به ما هم نگفته خودش هم تو اون اپارتمان سکونت داشت. تا مورخه ۹۸ ما قرارداد اجاره داشتیم و آخرش ۳۸ تومن داریم بعدش کرونا اومد و با هر بهانه میگفت بزار بمونه تا کرونا رفع بشه بریم تمدید کنیم و از ما هم پول نمیگرفت تا اینکه شک کردیم و پیگیری کردیم که اینا قبلا خونه رو فروختن و به ما هم اجاره دادن. الان هم اونا شکایت کردن از کسی که این خونه دو ازشون خریدن و یه کارهایی شده این وسط که نمیشه همشو گفت. بالاخره صاحبخانه پیرمردی بود که فوت میکنه. پسرش هم میده پیگیری شکایت و بالاخره دادگاه دای میده که خریدار موظف به پرداخت ودیعه مستاجر هست. اما خریدار جدید میگه من حکم تخلیه ۲۰ تومنی گرفتم الان موندم که چه کنم ۱۸ تومن من این وسط چی میشه و اینکه وکیل خریدار جدید میگه بدم به قاضی بگم ۳۸ تومنه و نمیدونم اون قبول کنه یا نه. حالا من موندم اگه این حکم تخلیه گرفته میشه ازش شکایت کرد که به چه حقی حکم تخلیه گرفتی مگه من با اون قرارداد اجاره دارم.
خواهشمندم راهنمایی کنین
با تشکر

فاطمه حسین‌قلی‌ لو
فاطمه حسین‌قلی‌ لو
در پاسخ به  بهرام
6 ماه پیش

باسلام و احترام. این کیس از حالت سوال خارج است و شما میتوانید با یک وکیل در تماس باشید

amin
amin
11 ماه پیش

سلام وقتبخیر
من حدود۷ماه تویه خونه مستاجربودم بنابه دلایلی خونه روتخلیه کردم الان حدود۴۰روزکه ازتخلیه خونه میگذره موجرمیگه من سرتاریخ قراردادپول پیشتومیدم .آیاراه قانونی وجودداره که من زودترپول پیش خونه روازاون بیشرف پس بگیرم ؟؟

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  amin
9 ماه پیش

با سلام و احترام
خیر شما باید تا پایان مدت قرارداد اجاره صبر می کردید اما اگر مورد شما اضطراری بوده و اگر می توانید این مسئله را اثبات کنید
باید به شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی حقوقی مراجعه کنید و در صورت پذیرش قاضی حکم استرداد وجه شما صادر خواهد شد.

ف
ف
1 سال پیش

مالک هرچی میخاد اضافه میکنه وقتی اعتراض یا شکایت کنیم میگه اصلا خونه را برا خودم یا فرزندم میخام یا میگه قصد تخریب یا بازسازی ملک را دارم تخلیه کنید. حالا چیکار میشه کرد؟ مالک ما رهن را ۵ برابر کرده و اجاره رد دو برابر بهش حرف میزنیم میگه سالهای قبل کم اجاره گرفتم . دستمون به هیچ جایی بند نیست. چیکار میشه کرد؟

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  ف
9 ماه پیش

با سلام و احترام
تا زمان اتمام مدت قرارداد اجاره، مالک نمی تواند تغییری در مبلغ اجاره ایجاد کند و این عمل تخلف قراردادی بوده و می توان علیه وی در دادگاه حقوقی اقامه دعوا نمود. اما در صورت اتمام مهلت قانونا متعهد به تمدید یا عدم تغییر مبلغ نیست.
مجموعه حقوقی وینداد

مهدی
مهدی
1 سال پیش

من برادر معلول ذهنی دارم دو سال دادم اجاره خانه خودم رو الان دیگه توان نگه داری برادرم تو خونه خودم رو ندارم میخوام خونه ای که اجاره دادم رو برای نگه داری برادرم ولی مستاجر گفته قانون جدید حق ندارید مستاجر رو بیرون کنید میشه شکایت کرد و حکم تخلیه گرفت در ضمن مستاجر کرایه شو هم ه موقع نمیده یک ماه تاخیر داره

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  مهدی
9 ماه پیش

با سلام و احترام
اگر مهلت اجاره نامه تمام نشده است شما باید به همراه شواهد و مدارکی که نیاز ضروری شما به خانه ای که اجاره داده اید و همچنین تاخیر مستاجر در پرداخت اجاره به دادگاه عمومی حقوقی مراجعه کرده و دادخواست تخلیه عین مستاجره را ارائه بدهید و قاضی با بررسی دلایل و مدارک شما و همچنین شرایط مستاجر، با مهلت کافی حکم به تخلیه خواهد داد.
مجموعه حقوقی وینداد

مهران
مهران
1 سال پیش

سلام من مالک هسم..سه سال پیش به دلیل نیاز مالی مجبور شدم واحدم را اجاره دهم. ودر منزل یکی از بستگان ساکن شوم ..به امید اینکه بعد از یکی دوسال و پرداخت بدهی..به منزل خودم باز گردم.. سال گذشته مستاجر به دلیل قاقون کرونا.. نه حاضر به تخلیه شد و نه حاضر شد مطابق قیمت روز رهن پرداخت کند..و تقریبا نصف قیمت بازار مجبور به تمدید قرارداد با ایشان شدیم..در حالی که من به شدت نیازمند و گرفتار هستم…چطور میتوانم واحد را از ایشان پس بگیرم چون خودم قصد بازگشتن به منزلم را دارم..ممنون میشم راهنمایی کنید

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  مهران
9 ماه پیش

با سلام و احترام
در صورتی که مدت اجاره نامه به پایان رسیده باشد، شما ملزم به تمدید نخواهید بود و همچنین در صورتی که مهلت اجاره نامه هنور تمام نشده باشد شما می توانید به دادگاه عمومی حقوقی مراجعه نموده و با استناد به رفع شرایط فورس ماژور کرونا و نیاز مالی خودتان و یا نیاز به سکونت در ملک خودتان، دادخواست تخلیه عین مستاجره بدهید و قاضی با بررسی شواهد و مدارک با دادن مهلت متعارف به مستاجر حکم به تخلیه ملک خواهد داد.
مجموعه حقوقی وینداد

ارش
ارش
1 سال پیش

سلام رهن۵۰میلیون و کرایه ۱تومن بود حالا میگه ۱۰۰تومن و ۲تومن بنگاهی هم که اجاره نوشته بود میگه می‌تونه حکم تخلیه بگیره.من میگم رو عرف که اعلام کردن مشکلی نیست جور میکنم ولی میخواد ۲برابرش کنه.چکار میتونم بکنم.

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  ارش
9 ماه پیش

با سلام و احترام
متاسفانه ضمانت اجرای قانونی مستحکم برای تخلف از 25 درصد افزایش توسط موجر وجود ندارد و مالک می تواند با استناد به نیاز به منزل شخصی خود و یا اتمام مهلت اجاره، حکم تخلیه عین مستاجره از دادگاه دریافت نماید.
مجموعه حقوقی وینداد

نوشته های مرتبط