درصد تخفیف
300 هزار تومان تخفیف
|
تخفیف ویژه تابستان
تخفیف فصل تابستان

قرارداد حسابرسی یکی از ضروری‌ترین قراردادهای یک شرکت است!

زمان مطالعه: 2 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
قرارداد حسابرسی و چند نکته‌ی حقوقی آن
دیدگاه و تجربیات شما برای ما ارزشمند است!

شما می‌توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای مقاله به گفتمان آنلاین با کارشناسان وینداد و دیگر کاربران بپردازید.

امروزه از جمله موضوعات مورد نیاز افراد جامعه بررسی و رسیدگی به امور مالی است. در واقع حسابرسی در خصوص اشخاص حقوقی بیشتر مورد نیاز است. در این نوشتار به بررسی قرارداد حسابرسی می‌پردازیم. پیشنهاد می‌کنیم مطالعه مطالب زیر در خصوص حسابرسی و تنظیم قرارداد آن را را از دست ندهید. اگر به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد نقش مشاور حسابداری در شرکت هستید، سری به مقاله مربوطه بزنید.

حسابرسی به چه معناست؟

در حسابرسی حسابدار یا حسابرس به بررسی و مداقه در صحت اسناد مالی و حسابداری و تطبیق آن‌ها با اصول حسابداری و موارد قانونی موجود در این زمینه می‌پردازد.
امروزه در بازار فعلی روش‌ها و ابزارهای متفاوتی به منظور حسابرسی در اختیار افراد قرار گرفته است اما بعضاً می‌تواند منجر به بروز مخاطرات گوناگون برای افراد شود. بدین ترتیب افراد حقیقی و حقوقی برای رسیدگی بهتر به امور مالی‌شان اغلب به فکر جذب تیم‌ها یا کارشناسان حسابداری هستند و در این مسیر یکی از موضوعات مورد نیاز قرارداد مربوط به حسابرسی است.
در ارتباط با چگونگی بهره مندی از نیروی حسابرسان روش‌های متفاوتی پیش روی ما قرار دارد. فرض کنید شرکتی قصد داشته باشد برای رسیدگی به امور مالی خود یک حسابرس به عنوان کارمند استخدام کند که در این حالت باید با او قرارداد حسابرسی تنظیم کرد.
سؤالات حقوقی خود را با کارشناسان حقوقی وینداد مطرح کنید.

قرارداد حسابرسی چیست؟

قرارداد حسابرسی قراردادی است که بین یک حسابرس و شرکت برای انجام و بررسی موارد گسترده‌ای از خدمات مالی مورد نیاز شرکت منعقد می‌شود.
در واقع از مزایای قرارداد در زمینه حسابرسی می‌توان گفت که با تنظیم این قرارداد مانند هر قرارداد دیگر تعهدات و وظایف هر یک از طرفین مشخص می‌شود و در جلوگیری از بروز مشکلات بسیار مؤثر است.

چرا تنظیم قرارداد حسابرسی را باید جدی گرفت؟

۱_ باید توجه داشته باشیم که با انعقاد قرارداد حسابرسی احد طرفین نمی‌توانند بدون دلیل از رابطه خارج شوند.

۲_ انعقاد و تنظیم یک قرارداد صحیح می‌تواند از بروز مشکلات و اختلافات در آینده پیشگیری کند و اگر اختلافی هم به وجود بیاید مراجع و روش‌های قانونی برای حل و فصل اختلافات وفق قانون آیین دادرسی مدنی همانند داوری موجود است.

۳_ اگر اختلافی پیش بیاید قرارداد مکتوب مدرکی مناسب برای دفاع خواهد بود.

۴_ تعهدات و وظایف طرفین به درستی معین می‌شود.

در تنظیم قرارداد حسابرسی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

۱_ موضوع قرارداد را مشخص کنید:

در تنظیم قرارداد موضوع باید به درستی مشخص شود و در واقع موضوع قرارداد مسیر یک قرارداد را به درستی نشان می‌دهد.

۲_ مبلغ قرارداد را تعیین کنید.

۳_ تعهدات طرفین را مشخص کنید:

در تنظیم این قرارداد مانند سایر قراردادها باید تعهدات طرفین را مشخص کنید چرا که وقتی طرفین مفاد قرارداد را به خوبی بدانند قرارداد به بهترین شکل اجرا می‌شود.

۴_ نماینده تعیین کنید:

گاهی برای سهولت کار حسابرسان از یک طرف و نظارت بر عملکرد آن‌ها توسط کارفرما از طرف دیگر باعث می‌شود که کارفرما نماینده‌ای را مشخص کند تا به عنوان واسط شرکت هم بتواند بر امور نظارت کند و هم اطلاعات و اسناد مورد نظر حسابرس را تهیه کند و در اختیار طرف قرار دهد.
برای تنظیم این قرارداد همین الان درخواست تنظیم قرارداد را ثبت کنید.

برخی از مهم‌ترین نکات در تنظیم قرارداد حسابرسی که باید به خاطر داشته باشید

۱_ در نظر داشته باشید که تعیین تاریخ شروع و انتهای قرارداد اهمیت دارد.

۲_ نام فرد یا شرکت ارائه کننده و دریافت کننده خدمت را به طور کامل مشخص کنید.

۳_ در متن قرارداد به شرح دقیق وظایف حسابرس توجه داشته باشید.

۴_ اگر یکی از وظایف حسابرس پیگیری امور مالیاتی است به طور دقیق وظایف را تعیین کنید.

هنوز در رابطه با این قرارداد سؤال دارید؟

تنظیم قرارداد حسابرسی در امور شرکت‌ها بسیار حائز اهمیت دارد چرا که اگر محدوده و چارچوب روابط و وظایف حسابرس با شرکت مشخص باشد احتمال بروز مشکلات بسیار کم‌تر می‌شود. اگر به تنظیم چنین قراردادی نیاز دارید وینداد در کنار شماست و با ثبت درخواست تنظیم قرارداد می‌توانید قراردادی متناسب با نیازهای خود دریافت نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک‌گذاری:
ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات