نمونه قرارداد جعاله + نکات قرارداد کار جعاله

زمان مطالعه: 3 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
نمونه قرارداد جعاله + نکات قرارداد کار جعاله

امروزه با توجه به وضعیت بازار و تمایل مردم به مشارکت با یکدیگر جهت کسب سود، ملاحظه می‌کنیم که افراد به دنبال انعقاد قرارداد جعاله هستند. قرارداد جعاله یکی از عقود معین است که در قانون مدنی مقررات مختص به خود را دارد.

بدین سبب در این مطلب برآنیم تا بدواً توضیحی در باب عقود معین مقرر در قانون مدنی بیان نموده و سپس به تعریف قرارداد جعاله و قرارداد کار مرتبط با آن و بررسی نکات نمونه قرارداد جعاله بپردازیم.

مفهوم عقود و قراردادهای معین چیست؟

منظور از عقود و قراردادهای معین، آن دسته از قراردادهایی است که در قانون مدنی برای آن عنوان مشخص و مقررات معینی درنظر گرفته شده است. علت تفکیک این دسته از قراردادها آنست که این دسته از عقود در جامعه بسیار کاربرد دارد. بدین سو در قانون مقررات مربوط به آنها مقرر شده است. از جمله عقود معین عقد بیع، عقد اجاره، عقد جعاله، عقد وکالت، عقد کفالت، عقد هبه، عقد عاریه و … است.

قرارداد جعاله و مهم‌ترین نکات آن

از نظر لغوی جعاله را می‌توان دستمزدی در نظر گرفت که در قبال انجام عملی قرار می‌گیرد.

از نظر فقهی نیز، عقد جعاله را عقدی می‌دانند که نتیجه آن حصول منفعتی در برابر عوض است. لکن معلوم‌بودن عوض شرط صحت جعاله نیست.

با توجه به توضیحات فوق تعریف جعاله تا حدودی مشخص گردیده است لیکن تعریف قانونی آن مبنای عمل می‌باشد. جعاله وفق ماده ۵۶۱ قانون مدنی، عبارت است از التزام شخصی به ادای اجرت معلوم در مقابل عملی اعم از این که طرف، معین باشد یا غیرمعین.

به عبارت دیگر از بعد قانون مدنی، جعاله دارای ویژگی‌هایی است که آن را از سایر عقود متمایز می‌کند.

اولاً آنکه جعاله عقدی جایز محسوب می‌شود.

ثانیاً ویژگی دیگر جعاله آنست که مادامی که عمل موضوع عقد جعاله به اتمام نرسیده، هر یک از طرفین می‌توانند رجوع کنند و عقد را منحل نمایند. لکن اگر جاعل بخواهد در خلال انجام عمل از قرارداد جعاله رجوع کند، بایستی اجرت المثل عمل عامل را بدهد.

ثالثاً یکی از مزایای جعاله آن است که لزومی به معلوم بودن تمامی جزییات عمل موضوع قرارداد نیست و مجهول بودن موضوع مانعی ندارد.

رابعاً عمل موضوع عقد جعاله، بایستی مشروع و عقلایی بوده و اگر موضوع جعاله انجام جرم یا کاری برخلاف اخلاق حسنه، باشد، جعاله باطل است.

نمونه قرارداد جعاله به چه شکل است؟

ماده ۱-عنوان قرارداد

ماده ۲-مشخصات طرفین در قرارداد جعاله

ماده ۳-موضوع قرارداد

ماده ۴-زمان و مکان قرارداد

ماده ۵-میزان آورده طرفین قرارداد جعاله

ماده ۶-تعیین نحوه پرداخت سود و زیان و هزینه‌ها

ماده ۷-محرمانگی اطلاعات در قرارداد

ماده ۸- وجه التزام

ماده ۹-مرجع حل اختلاف

ماده ۱۰-نسخ قرارداد

ماده ۱۱-امضای طرفین قرارداد جعاله

اگر شما نیز به دنبال قراردادی مختص خودتان هستید، می‌توانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد جعاله، قراردادی مختص خودتان و با در نظر داشتن تمامی شرایطتان داشته باشید.

نکات قرارداد جعاله مشارکت در ساخت

1- اولین نکته مهم در رابطه با داور است. هرگز تعیین شخص داور را به بعد از بروز اختلاف در قرارداد جعاله موکول ننمایید و در حین انعقاد قرارداد شخص یا اشخاصی را به عنوان داور جهت حل و فصل اختلافات قراردادی و غیرقراردادی تعیین نمایید.

علاوه بر این انتخاب کارشناس فنی مرضی الطرفین در قرارداد جعاله بسیار راهگشا است. بسیاری از مسائل و مشکلات قرارداد جعاله، اختلافاتی است که نیازی به مراجعه به دادگاه یا داوری ندارد و با اظهارنظر کارشناسی حل می‌شود. حتی در صورت طرح دعوا در دادگاه یا داوری نیز می‌توان از نظرات همین کارشناس استفاده نمود.

2-در نام‌گذاری قرارداد فوق از اصطلاحات مشابه استفاده نکنید و ضرورت دارد تا عنوان و موضوع قرارداد به صورت دقیق قید شود.

3- نکتهٔ مهم دیگر در قرارداد مذکور ضرورت پیش بینی بندی در خصوص وجه التزام است. بدین صورت که درج نمایید که عامل متعهد و ملتزم است که در تحویل و انجام به موقع مورد جعاله طی مدت مرقوم اقدام نماید و در صورت تأخیر در انجام مورد جعاله عامل متعهد است روزانه مبلغ ………………… ریال معادل …………….. تومان به عنوان وجه التزام به جاعل بابت هر روز تأخیر بپردازد و جاعل حق دارد روزانه مبلغ ………………. ریال معادل ……………… تومان وجه التزام مذکور را در صورت تأخیر از اجرت کسر و باقی را بپردازد.

3- مشابه تمامی قراردادها و عقود معین که تعیین مدت اعتبار قرارداد یا زمان شروع و خاتمه آن ضرورت دارد، در این قرارداد نیز حتماً بازه زمانی اعتبار و لازم‌الاجراشدن قرارداد را ذکر نمایید.

سخن آخر

قرارداد جعاله یکی از جمله قراردادهای پرکاربرد در جامعه و عقود معین مقرر در قانون مدنی است. این قرارداد دارای نکات مهمی است که در این مطلب به پرداخته شده است. با این وجود اگر با مطالعه مطالب فوق سؤال یا ابهامی دارید با رجوع به بخش مشاوره تلفنی وینداد، با تیم حقوقی وینداد در ارتباط باشید.

3/5 - (2 امتیاز)

مشاوره تلفنی حقوقی آنلاین

برای دریافت مشاوره تخصصی خدمات حقوقی کسب‌وکارها ( تنظیم قراردادهای دو زبانه، تنظیم اوراق قضایی، دعاوی تخصصی کسب‌وکارها، مالکیت فکری، کپی‌رایت و غیره) درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما، با شما تماس خواهند گرفت.

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات

نوشته های مرتبط