آنالیز و مشاوره رایگان راه حل مشکلات حقوقی

اگر نگران سلامت حقوقی کسب‌وکار خود هستید، فقط با یک جلسه آنالیز رایگان راه حل مشکلات حقوقیتان را از ما بخواهید.

نمونه قرارداد پیک رستوران + نکات مهم آن

زمان مطالعه: 3 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
نمونه قرارداد پیک رستوران + نکات مهم آن

 

در مورد قرارداد پیک رستوران چیزی می‌دانید؟ کترینگ‌ها و رستوران‌ها در اغلب موارد غذای خود را به صورت پیک به دست مشتری می‌رسانند. در دوران همه‌گیری کرونا نیز بیشتر مردم ترجیح می‌دهند غذای خود را در خانه سرو کنند. به همین دلیل رستوران ها بیش از قبل به پیک رستوران نیاز پیدا کرده‌اند.

در این شغل افراد بسیاری به صورت پاره وقت و یا تمام وقت مشغول به کار هستند.بنابراین پیک رستوران شخص مطمینی است که غذا را از کترینگ یا رستوران مربوط گرفته و به مشتری تحویل می‌دهد. در این مطلب به سراغ تحلیل و بررسی قرارداد پیک رستوران می‌رویم  با ما همراه باشید. در آخر اگر نیاز به راهنمایی داشتید مشاوران متخصص ما در این زمینه شما را همراهی می‌کنند.

قرارداد پیک موتوری رستوران در چه مواردی کاربرد دارد؟

همانطور که گفتیم امروزه بیش از قبل مردم و رستوران‌ها  به پیک موتوری نیاز پیدا کرده‌اند. اینکه شخصی که به این عنوان استخدام می‌شود بتواند به بهترین شکل وظایف خود را انجام دهد، نیازمند قراردادی مدون و مشخص است.

برای نمونه،قرارداد پیک موتوری رستوران است که پیک مربوط باید در راستای انجام کار و حمل مرسوله کلیه نکات ایمنی و راهنمایی رانندگی و همچنین ضوابط عرفی در خصوص حمل بار رعایت نماید. در غیر اینصورت مسئولیت ایراد خسارت بر عهده رستوران نیست.

همچنین مجری قرارداد نیز می‌تواند انتظارات خود از کارفرما همچون بیمه،ساعات کار، مرخصی و … را در قرارداد ذکر کند.

این قرارداد استخدامی نیز تحت شمول قراردادهای کار و قانون کار قرار می‌گیرد. بندهای این قرارداد، در اکثر موارد شباهت زیادی به بندهای قراردادهای کار دارد. به همین دلیل بر طبق قرارداد کار باید نکات حقوقی در آن درج گردد و توسط کارفرما رعایت شود.

نکات مهم قانونی قرارداد پیک موتوری رستوران چیست؟

مشخصات طرفین قرارداد

در این بند باید مشخصات پیک و کارفرما یا صاحب رستوران به طور دقیق تصریح شود. همچنین اهمیت دارد که مشخصات کامل موتورسیکلت و راننده اعم از شماره پلاک، مدل و سال تولید، رنگ و… در این بند یا بندی مستقل درج شود. تصریح بر مالکیت راننده بر موتور نیز می‌تواند در این بند قید شود.

موضوع قرارداد کار با پیک موتوری رستوران

همانطور که گفتیم پیک رستوران شخص مطمینی است که غذا را از کترینگ یا رستوران مربوط گرفته و به مشتری تحویل می‌دهد. از آنجایی که این قرارداد بر اساس قانون کار است، کارگر دراینجا پیک رستوران و کارفرما صاحب رستوران یا کترینگ است. این قرارداد می‌تواند به صورت قرارداد کار موقت یا غیر موقت (دائمی) تنظیم شود.

تعیین زمان و مکان قرارداد

از دیگر موارد مهم این قرارداد زمان آن است. مهم است که هم ساعات کار کارگر در قرارداد مشخص شود و هم مدت زمان اعتبار قرارداد تعیین گردد. چنانچه قرارداد برای مدت کوتاهی منعقد شود این قرارداد موقت است. همچنین کارگر می‌تواند در قرارداد قید کند که آیا به صورت شبانه‌روزی در خدمت رستوان است یا به صورت نیمه وقت . تعیین مکان قرارداد نیز می‌تواند حائز اهمیت باشد چرا که برخی پیک‌ها  ارائه خدمت به مکانی دور‌تر از رستوران را نمی‌پذیرند.

مبلغ قرارداد

مبلغ قراردادهای کار که تحت عنوان دستمزد یا حق‌السعی نیز شناخته می‌شود باید با حداقل حقوق وزارت کار هم‌خوانی داشته باشد. همچنین مبنای پرداخت به ازای هر ساعت باید مشخص باشد. همچنین می‌توان حقوق پیک رستوران را به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه محاسبه کرد.

تعهدات کارفرما

تعهدات کارفرما در این قرارداد شامل پرداخت به موقع دستمزد پیک موتوری رستوران، تحت پوشش بیمه قرار دادن او، پرداخت پاداش و عیدی و اضافه کار و سنوات و… در مواعد خاص است.

تعهدات پیک موتوری رستوران

التزام به حضور در ساعات کاری مشخص، رعایت استانداردهای نظافت و ایمنی، داشتن رانندگی ایمن، حفظ احترام نسبت به پرسنل و مشتریان، التزام به مسیرهای ذکر توسط رستوران بخشی از وظایف پیک است.

علاوه براین بر طبق قرارداد فوق پیک موتوری به هنگام جابه جایی غذا یا هنگام ساعات کاری به هیچ وجه نبایستی اقدام به مسافر کشی با موتور سیکلت نماید. بر اساس قرارداد پیمانکاری پیک موتوری، پیک موتوری مکلف به عدم حمل هر گونه بار و مرسوله غیر مجار نظیر مشروبات الکلی، مواد مخدر، مواد روانگردان، انواع سلاح اعم از سرد و گرم، مواد اشتعال زا است.

به موجب این قرارداد پیک موتوری رستوران در طول سفر و جابه جایی غذا، آنچه در دست اوست امانت می‌باشد. او باید تمام سعی و کوشش خویش را در جهت سالم رساندن آن بنماید. در غیر اینصورت مسئولیت هر گونه آسیب وارده در طول مسیر جابه جایی، به استثنای قوه قاهره بر عهده مجری است.

حل‌وفصل اختلافات

اصولا اختلافات قراردادهای کار در وهله اول به واسطه مذاکره و سازش قابلیت رفع دارند. اگر مذاکرات بین کارفرما و راننده اثرگذار نبود، می‌توان ارجاع اختلاف به هیئت‌های حل اختلافات کارگر و کارفرمای استان را در این بند تصریح کرد.

نیاز به نمونه قرارداد پیک موتوری رستوران دارید؟

همه می‌دانیم که پیک موتوری تا چه اندازه نیازهای روزمره ما را برطرف می‌کند. در این راستا شغل پیک موتوری رستوران نیز تبدیل به شغلی رایج در کشور شده است. بدین منظور کارفرمایان یا همان صاحبان رستوران‌ها با  هدف نظم دادن به روابط خود با کارگران اقدام به تنظیم قرارداد پیک موتوری رستوران می‌نمایند.

اگر شما هم تصمیم به تنظیم این قرارداد گرفته‌اید تا از اختلافات آینده جلوگیری کنید، بدون معطلی از کارشناسان ما مشورت بگیرید.

برای تنظیم قرارداد کار با پیک موتوری رستوران و یا هر نوع قرارداد دیگر می‌توانید از دانش و اطلاعات مشاوران و کارشناسان حقوقی ما نهایت استفاده را ببرید.

 

 

 

 

 

 

 

 

5/5 - (1 امتیاز)
دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات

نوشته های مرتبط