شرکت سهامی خاص شرکتی است که در آن هر یک از سهامداران به میزان سرمایه خود مسئولیت دارند. این نوع شرکت رایجترین نوع شرکت ها در ایران است و سرمایه آن به سهام تقسیم میشود. یکی از سوالاتی که پرسیده میشود این است که برای ثبت شرکت سهامی خاص چه باید کرد و چه مراحلی لازم است طی شود؟ این مقاله مراحل کامل ثبت شرکت سهامی خاص را بیان مینماید.
فرایند ثبت شرکت سهامی خاص
طبق قوانین ایران هر شرکتی که قصد دارد در ایران فعالیت داشته باشد باید ابتدا به ثبت برسد. نحوه ثبت انواع شرکت سهامی خاص ابتدا به صورت آنلاین است. پس از تایید مدارک در سامانه، نیاز است فرد متقاضی به صورت حضوری مراجعه نماید یا وکیلش را به نمایندگی بفرستد.
راهنمای مراحل ثبت شرکت سهامی خاص به صورت گام به گام
سهامداران شرکت سهامی خاص باید در خصوص موارد اساسی شرکت مثل اساسنامه، آدرس، مقدار سرمایه و موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص و غیره طی جلساتی توافق کنند. سپس اقدام به طی مراحل ثبت شرکت نمایند.
ورود اطلاعات در سامانه
تمامی افرادی که قصد ثبت شرکت سهامی خاص را دارند باید در سامانه ثبت شرکت سهامی خاص درخواست ثبت شرکت را نمایند.
پس از ورود به سامانه ثبت شرکت ها، لازم است که اطلاعات زیر را در سامانه وارد کنید.
- اطلاعات متقاضی
- نام شرکت
- موضوع شرکت
- تعیین مدت اعتبار شرکت سهامی خاص
- آدرس شرکت
- مقدار سرمایه اولیه شرکت
- سهامداران شرکت، مقدار سهام هر یک و سمت هریک از اشخاص
- تعداد شعبات شرکت
- روزنامه و سال مالی
- متن صورتجلسه
- متن اظهارنامه
- اساسنامه شرکت
پس از آن یک کد رهگیری به شما داده میشود که باید آن را در جایی نگهداری کنید چرا که در هر بار ورود به سامانه به این کد نیاز دارید.
دریافت تایید کارشناسان
پس از اینکه اطلاعات خواسته شده را وارد کردید لازم است تا تایید کارشناس مربوطه صبر کنید. اگر اطلاعات شما نقصی نداشته باشد، تایید میشود. سپس باید مدارک را به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایید. این مدارک شامل نسخ اصلی صورتجلسات تنظیمی و ضمائم آنها است که به امضای تمامی اعضا رسیده است.
این مدارک باید به دایره ثبت شرکتها به صورت پستی ارسال گردد و مسئول مربوطه بررسیهای لازم را انجام میدهد. در صورت تایید مدارک، کارشناس به تنظیم پیشنویس آگهی ثبت اقدام مینماید، که لازم است فرد متقاضی همراه با مدارک هویتی خود به دایره ثبت مراجعه نمایید و مدارک ثبتی را اخذ نمایید.
آگهی در روزنامه رسمی
پس از تمامی مراحل بالا آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی توسط متقاضی به ثبت رسانده میشود و شرکت میتواند فعالیت خود را شروع کند.
نکات مهم در طی مراحل ثبت شرکت سهامی خاص
در مراحل ثبت شرکت سهامی خاص باید به موارد زیر توجه داشته باشید:
- در انتخاب نام برای شرکت سهامی خاص باید استانداردهای لازم را که شامل موارد زیر است رعایت شود:
- سه سیلابی بودن نام شرکت
- ریشه فارسی داشتن
- سابقه ثبت نداشته باشد یعنی قبلا توسط شرکت دیگری به ثبت نرسیده باشد
- مطابق با شئونات اسلامی باشد
- عبارت سهامی خاص باید قبل یا بعد از آن درج شود
پنج نام برای شرکت انتخاب نمایید و در قسمت خواسته شده در سامانه درج نمایید.حداقل تعداد شرکاء لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص حداقل ۳ نفر است و در کنار آن باید یک نفر به عنوان بازرس شرکت سهامی خاص و یک نفر به عنوان عضو علی البدل انتخاب شود.
- حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال است.
- برای کد پستی و همچنین آدرس شرکت، دریافت تاییدیه کد پستی لازم است.
- لازم است که قبل از اقدام به ثبت شرکت، زمینه فعالیت شرکت و صاحبان امضای مجاز مشخص شود.
- برای فعالیت در برخی از زمینه ها باید ابتدا مجوزهای لازم دریافت شود که در اینصورت توصیه ما این است ابتدا بررسی کنید آیا زمینه فعالیت شما نیاز به مجوز دارد یا خیر.
مدارک لازم ثبت شرکت سهامی خاص
موارد زیر مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص را در برمیگیرد:
- کپی برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی کلیه اعضا که شامل اعضای موسسین، سهامداران و بازرسین است.
- داشتن کد ثنا برای هر یک از اعضا لازم است.
- دو نسخه از قراداد تاسیس شرکت که همان اساسنامه شرکت سهامی خاص است که شامل این موارد است. آدرس شرکت و کدپستی، سرمایه شرکت، لیست اعضا و سهامداران شرکت، مقدار سهام و سهم الشرکه هر یک از اعضا و سمت اعضا، موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص و حداقل پنج اسم سه سیلابی برای نام شرکت ضروری است.
- تنظیم دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره و تکمیل دو نسخه اظهار نامه شرکت سهامی خاص
- ارائه اقرارنامه درمتن صورتجلسه توسط بازرسان مبنی بر اینکه رابطه فامیلی اعم از نسبی یا سببی با مدیران و مدیرعامل ندارند. در خصوص انتخاب بازرس باید توجه داشت که او در شغل های دولتی سمتی نداشته باشد و دارای حداقل مدرک لیسانس باشد.
- گواهینامه بانکی که نشاندهنده پرداخت حداقل سی و پنج درصد از سرمایه اولیه شرکت در حسابی به نام حساب شرکت در شرف تاسیس است.
- ارائه اقرارنامه در متن صورتجلسه توسط هر یک از اعضا مبنی براینکه شامل ممنوعیتهای مقرر در قانون تجارت و قانون اساسی نیستند.
- درصورتی که هریک از شرکا افراد خارجی باشند لازم است که کد فراگیر آنها و همچنین پاسپورت آنها در سامانه بارگذاری شود.
مدت زمان لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص
مدت زمانی که برای ثبت شرکت سهامی خاص نیاز است مدتی بین ده تا پانزده روز است. چرا که اگر مدت زمان افتتاح حساب برای شرکت و عدم وجود عیب و نقصی در مدارک را در نظر بگیریم به مدت زمانی پانزده روزه تا رسیدن به مرحله روزنامه رسمی نیاز است. همچنین هزینه ثبت شرکت سهامی خاص نسبت به ثبت دیگر شرکت ها کمتر است و شامل هزینه های ثبتی و همچنین هزینه روزنامه رسمی است.
سخن پایانی
ثبت شرکت از موارد مهمی است که باید به آن توجه داشت چرا که هر شرکتی که قصد فعالیت در ایران را دارد باید ابتدا مطابق با قوانین ثبتی به ثبت برسند. ثبت شرکت سهامی خاص نیز از جمله همین موارد است و لازم است که مراحل ثبت خود را طی نمایید تا بتواند در ایران به صورت قانونی فعالیت کند.
در وینداد کارشناسان ثبتی و حقوقی ما تجربه و مهارت های زیادی در مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص و موسسات غیر تجاری و تغییرات مورد نیاز در شرکت ها دارند که میتوانید دراین زمینه از ما مشاوره بگیرید. پرسشهای خود را بخش نظرات بپرسید تا کارشناسان به آنها پاسخ دهند.
سوالات متداول
برای ثبت شرکت سهامی خاص مدارک تحصیلی خاصی لازم است؟
برای ثبت شرکت سهامی خاص نیاز نیست مدرک تحصیلی خاصی داشته باشید و حتما نیاز به تحصیلات دانشگاهی نیاز نیست مگر در مواردی که شرکت در زمینه تخصصی و خاصی فعالیت دارد.
آیا شرط سنی خاصی برای ثبت شرکت سهامی خاص وجود دارد؟
افرادی که زیر ۱۸ سال هستند میتوانند به عنوان سهامدار شرکت سهامی خاص فعالیت داشته باشند ولی نمیتوانند در ترکیب هیئت مدیره و مدیر عامل باشند.