مدیر داخلی رستوران

قرارداد مدیر داخلی رستوران چه نکات قانونی‌ای دارد؟

یکی از قراردادهای پرکاربردی که مطابق مقررات حاکم بر قرارداد کار تنظیم می‌شود، قرارداد مدیر داخلی رستوران است. بسیاری از موسسان رستوران‌ها یا سرمایه‌گذاران رستوران‌های زنجیره‌ای و بزرگ، ترجیح می‌دهند تا با تنظیم نمونه قرارداد مدیر رستوران ، مدیریت مجموعه خود را به شخص متخصصی واگذار کنند. این دسته از

یکی از قراردادهای پرکاربردی که مطابق مقررات حاکم بر قرارداد کار تنظیم می‌شود، قرارداد مدیر داخلی رستوران است. بسیاری از موسسان رستوران‌ها یا سرمایه‌گذاران رستوران‌های زنجیره‌ای و بزرگ، ترجیح می‌دهند تا با تنظیم نمونه قرارداد مدیر رستوران ، مدیریت مجموعه خود را به شخص متخصصی واگذار کنند.

این دسته از اشخاص با اطلاع از شیوه مدیریت و توانایی در تعیین تکلیف سایر کارگران رستوران، می‌توانند در ارائه خوراک با کیفیت، ارائه خدمات ارزنده به مشتریان و در نتیجه به دست آوردن سود بیشتر، نقش مهمی را ایفا کنند.

بنابراین به نظر می‌رسد تنظیم قرارداد مدیریت رستوران توسط بسیاری از رستوران‌های بزرگ و به خصوص رستوران‌هایی که به صورت زنجیره‌ای فعالیت می‌کنند، امری مرسوم است.

 

اهمیت استخدام مدیر داخلی رستوران

افرادی که به عنوان مدیر رستوران استخدام می‌شوند وظیفه دارند بر فرآیند تهیه خوراک و کیفیت آن نظارت داشته باشند. هدف اصلی این دسته از افراد باید جلب نظر مشتریان و ارائه خدمت با کیفیت عالی به آن‌ها باشد.

علاوه بر این نظارت بر پوشش و ظاهر کارکنان نیز به عهده شخص مدیر است. در حقیقت وظیفه رسیدگی و نظارت بر کلیه امور رستوران به عهده مدیریت آن است و مسلما این رسیدگی در رستوران‌های بزرگ، دشوارتر است.

بدیهی است برای تاسیس یک رستوران موفق، همیشه داشتن سرمایه ملاک نیست. بسیاری از رستوران‌هایی که در حال حاضر در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند و توانسته‌اند حس خوبی را به مشتریان خود انتقال دهند، بهترین مدیران و پرسنل را برای کار انتخاب کرده‌اند. بنابراین به نظر می‌رسد انتخاب یک مدیر شایسته و متعهد می‌تواند در پیشبرد اهداف شما نقش بسیار مهمی را ایفا کند.

 

نمونه قرارداد مدیر داخلی رستوران

ممکن است شخصی به عنوان مدیر با شخص مالک رستوران یا سرمایه گذار، وارد رابطه شود و هر دو در سود و زیان، با یکدیگر سهیم باشند.

ویژگی مهم قرارداد مدیر داخلی رستوران اشاره شده، تبعیت از متن قانون کار جمهوری اسلامی ایران است. به عبارت دیگر بعد از تنظیم قرارداد مدیریت رستوران ، نوعی رابطه کارگری و کارفرمایی بین شخص مالک یا سرمایه گذار و شخص مدیر به وجود می‌آید. البته توجه داشته باشید که معنای کارگر، آن معنایی نیست که در جامعه مرسوم است. در حقیقت مطابق ماده 2 قانون کار، منظور از کارگر شخصی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق‌الزحمه اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا، به درخواست کارفرما کار می‌کند.

بنابراین ممکن است شخصی در جامعه، تحت عنوان کارمند شناخته شود اما قانون کار او را با وصف کارگر معرفی کرده باشد. به هر حال در صورتی که شخصی تصمیم داشته باشد قرارداد مدیریت رستوران را با شخص متخصص دیگری تنظیم کند، باید متن آن را مطابق قانون کار بنویسد.

 

انواع قرارداد مدیر داخلی رستوران

نمونه قرارداد مدیر رستوران و سایر قراردادهای موضوع قانون کار به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. در یک تقسیم بندی کلی این دسته از قراردادها عبارت‌اند از:

قرارداد غیر موقت یا دائمی، قرارداد کار موقت، قرارداد آموزشی، قرارداد همکاری آزمایشی، قرارداد کار معین

با توجه به توافق طرفین و همچنین هدف استخدام، ممکن است نوع خاصی از قرارداد انتخاب شود. به هر حال بعد از انتخاب، در متن قرارداد، توضیحات لازم بیان می‌شود.

 

شرایط نمونه قرارداد مدیر داخلی رستوران

در این قسمت از مقاله قصد داریم به بعضی از مهم‌ترین شرایط حاکم بر قرارداد مدیریت رستوران اشاره کنیم.

مطابق ماده 11 قانون کار، طرفین این قرارداد می‌توانند با یکدیگر توافق کنند تا مدتی برای انجام کار آزمایشی تعیین شود. بدیهی است در طول زمان تعیین شده به عنوان دوره آزمایشی، هر کدام از طرفین حق دارند بدون اخطار قبلی و بدون آنکه خسارتی را از طرف مقابل مطالبه کنند، رابطه حقوقی ایجاد شده را از بین ببرند.

توجه داشته باشید که اگر این قطع رابطه از سوی کارفرما باشد، وظیفه دارد کل حقوق دوره آزمایشی را به مدیر پرداخت کند. همچنین در صورتی که قطع رابطه از سوی مدیر باشد، تنها مستحق دریافت حقوق مدت انجام کار خواهد بود.

مالک رستوران می‌تواند برای تصدی سمت مدیریت، از زنان نیز استفاده کند. مبحث چهارم قانون کار به شرایط کار زنان اختصاص دارد و کارفرمایان موظف هستند به نکات درج شده در این بخش از قانون توجه داشته باشند.

مطابق ماده 120 قانون کار، کارفرما نمی‌تواند از اشخاص بیگانه یا اتباع خارجی برای تصدی به امور مدیریت یا تنظیم قرارداد مدیریت رستوران استفاده کند مگر آنکه این دسته از اشخاص روادید ورود یا حق کار داشته باشند و همچنین مطابق قوانین و آیین‌نامه‌هایی که به تصویب رسیده است، پروانه کار دریافت کنند. البته در این خصوص ضروری است که به متن ماده 121 این قانون نیز توجه شود.

 

سایر شرایط قرارداد مدیر داخلی رستوران

مطابق ماده 148 قانون کار، شخص کارفرما موظف است طرف قرارداد مدیریت رستوران را بیمه کند. بنابراین مراجعه به سازمان بیمه تامین اجتماعی یا سایر شرکت‌های مجاز بیمه‌ای برای بیمه کردن شخص مدیر، امری الزامی است.

بر اساس ماده 157، در صورتی که اختلافی بین طرفین نمونه قرارداد مدیر رستوران ایجاد شود، اولین روش حل اختلاف، سازش مستقیم بین مدیر و کارفرما است. در صورتی که امکان سازش وجود نداشته باشد، رسیدگی به اختلاف، به عهده هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف است که در مواد بعد، مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

 

  • تاریخ تنظیم قرارداد و ساعات انجام کار

تاریخ دقیق تنظیم قرارداد با بیان روز، ماه و سال در این بخش از قرارداد بیان می‌شود. علاوه بر این، مدت قرارداد یا تاریخ پایان آن نیز به همراه میزان ساعاتی که شخص مدیر موظف است وظایف خود را به انجام برساند، ذکر خواهد شد. به این نکته مهم توجه داشته باشید که تعیین میزان ساعت کار، وابسته به توافقات طرفین است. با این وجود تعیین این ساعت، نباید بیشتر از میزان ساعت ذکر شده در متن قانون باشد.

 

  • حق‌الزحمه مدیر طرف قرارداد مدیریت رستوران

کارفرما موظف است مطابق متن قرارداد و با توجه به توافقات صورت گرفته، میزان حق‌الزحمه شخص مدیر را در زمان تعیین شده به او پرداخت کند. همچنین ممکن است برای مدیر پاداشی نیز تعیین شده باشد که این پاداش نیز در زمان تعیین شده به او پرداخت خواهد شد. بنابراین اگر این پاداش برای مدیر در نظر گرفته شود، نه تنها میزان پاداش در این قسمت از قرارداد بیان می‌شود بلکه به نوع پاداش یا امتیازات نیز اشاره خواهد شد.

تنظیم قرارداد خود را به وینداد بسپارید

تنظیم قرارداد کاری تخصصی و حقوقی است که باید توسط قرارداد نویس مسلط به قوانین انجام شود؛ ما در وینداد تیمی از قراردادنویسان حرفه‌ای را در اختیار داریم که می‌توانند قراردادهای شما را به صورت اختصاصی و کاملا آنلاین تنظیم کنند.

البته برای دانلود نمونه قراردادها آماده می‌توانید سری به بانک قرارداد وینداد بزنید.

به این مطلب امتیاز دهید!
اشتراک‌گذاری
نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
تصویر ریحانه نوری

ریحانه نوری

ریحانه نوری از نویسندگان خوب وینداد کارشناسی حقوق را در دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی ارشد حقوق تجاری اقتصادی را در دانشگاه تهران خوانده و اطلاعات تخصصی حقوقی دارد. ریحانه مقالات حقوقی مختلفی را برای مجله وینداد نوشته که در ادامه بخشی از این مقالات را می‌خوانید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند

بعد از ثبت درخواست، کارشناسان حقوقی با شما تماس می‌گیرند تا پس از شنیدن انتظارات شما، جزئیات قرارداد مورد نظرتان را در بندهای قرارداد بیاورند.

قرارداد مناسب شما

بعد از ثبت درخواست، کارشناسان حقوقی با شما تماس می‌گیرند تا پس از شنیدن انتظارات شما، جزئیات قرارداد مورد نظرتان را در بندهای قرارداد بیاورند.

مقالات مرتبط

شرایط استخدام اتباع بیگانه
مقالات قرارداد کار

شرایط استخدام اتباع بیگانه در قانون کار چیست؟

استخدام اتباع بیگانه در ایران، تحت قوانین و مقررات خاصی صورت می‌گیرد که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنظیم شده‌اند. این مقررات برای اطمینان از حقوق و امنیت شغلی کارگران خارجی و حفظ منافع ملی طراحی شده‌اند. مجوز کار به اتباع بیگانه تنها در صورتی اعطا می‌شود که تخصص آن‌ها در ایران موجود نباشد و کارفرما نیز ابتدا تلاش کند نیروی کار داخلی را استخدام کند. تخطی از این قوانین منجر به مجازات‌های قانونی برای کارفرما و کارگر خارجی می‌شود.

شرایط اخذ سفته ضمانتدر قرارداد کار
مقالات قرارداد کار

آیا اخذ چک و سفته در قرارداد کار قانونی است؟

در بسیاری از قراردادهای کار، کارفرمایان برای اطمینان از حسن انجام کار توسط کارگران، اقدام به اخذ چک و سفته می‌کنند. این مسئله به عنوان ضمانت حسن انجام کار شناخته می‌شود و به منظور جلوگیری از خسارات احتمالی ناشی از تخلفات کارگران کاربرد دارد. با این حال، سوالات و نگرانی‌های زیادی پیرامون قانونی بودن این موضوع وجود دارد.

مقالات قرارداد کار

۲۰ قانون کاربردی و نکات حقوقی قرارداد کار میان کارگر و کارفرما

تمامی قراردادهای کار بر اساس قوانین و نکات حقوقی تنظیم می‌شوند که حداکثر منافع را برای هر دو طرف تامین کنند. به‌طوری که اگر هر یک از این قوانین در قرارداد رعایت نشوند، اداره کار با در نظر گرفتن فرض قانونی حقوق کارکنان را تامین خواهد کرد.

انواع قرارداد کار
مقالات انواع قرارداد کار

انواع قرارداد کار + شرایط تنظیم و نحوه محاسبه حقوق و مزایا

قرارداد کار بین کارفرما و کارکنان تنظیم می‌‎شود که طرف دوم یعنی کارکنان می‌‎توانند کارگر و کارفرما باشند. این نوع قرارداد شامل انواع کارهای تمام وقت، پاره‎وقت، ساعتی، پورسانتی، کارمزدی و حتی آزمایشی می‌‎شود که بنا بر شرایط شغلی امکان تنظیم هر یک از آن‌‎‎ها وجود دارد. ضمن اینکه در انواع قرارداد کار علاوه‌‎بر دستمزد مزایای دیگری مثل حق بیمه، عیدی، سنوات و غیره به کارکنان تعلق می‌‎گیرد.