ثبت شرکت آهن آلات، به عنوان گام مهمی در آغاز یا توسعه تجارت کسبوکارهای تولید، واردات یا پخش آهن و فولاد و میلگرد و… به حساب میآید. صنایع آهن آلات سودآوری بالایی دارند و بسیاری اشخاص با ورود به این صنعت تجارت پررونقی را کلید میزنند. با این حال ابعاد متنوع و متعدد فرآیند ثبت شرکت ممکن است برای این دسته افراد سوالات و ابهامات زیادی را به وجود بیاورد.
در این مطلب از مجله حقوقی وینداد به سراغ پاسخگویی به سوالات رایج درباره ثبت شرکت آهن آلات رفتهایم و این فرآیند را به شکلی جامع بررسی کردهایم.
با ما همراه باشید.
شرکت آهن آلات در چه زمینهای فعالیت میکند؟
شرکتهای آهن آلات، میتوانند در موارد مختلفی اقدام به فعالیت تجاری کنند. مثلا تولید آهن و فرآوردههای آهنی مانند میلگرد، صادرات و واردات آهن آلات و یا پخش و توزیع آنها یکی از اشتغالات مهم شرکتهای آهن آلات است.
آهن در صنایع مختلفی اعم از ساختمانی، عمران، فناوری، خودرو و غیره یک محصول کلیدی به حساب میآید. به همین خاطر، با ثبت شرکت آهن الات یا ثبت شرکت ساختمانی میتوان طیف وسیعی از امور را انجام داد.
مزایای ثبت شرکت آهن آلات چیست؟
بسیاری از صاحبان سرمایه و متخصصان بازار آهن، ترجیح میدهند تا کسبوکار خود را از مسیر راهاندازی یک شرکت تجاری رونق ببخشند. تاسیس هر شرکت تجاری، مستلزم طی کردن فرآیند ثبت شرکت است. ثبت شرکت آهن آلات از نظر حقوقی و اقتصادی، برای یک کسبوکار مزایای زیادی به دنبال دارد.
مهمترین مزیت ثبت شرکت آهن آلات این است که فعالیت شرکت به شکل قانونی و رسمی ادامه پیدا میکند و به همین خاطر، مشتریان اعتماد بیشتری به شرکت مذکور میکنند.
اصولا، یک شرکت ثبت شده میتواند با راحتی بیشتری اقدام به جذب سرمایه و گسترش تجارت حتی در سطوح بینالمللی کند.
علاوه بر آن، یک شرکت ثبت شده آهن آلات میتواند در مناقصات و مزایدههای پروژههای عمرانی بزرگ هم به طور رسمی شرکت کند و از این جهت برخی امتیازات تجاری را دریافت کند.
شرکای تجارت نیز با ثبت شرکت میتوانند زیر چتر قانون تجارت، از حقوق خود دفاع کنند و اختلافات حقوقی خود را از مجرای قانونی دنبال کنند.
در واقع ثبت شرکت آهن آلات برای یک کسبوکار علاوه بر افزایش سود تجاری، امنیت حقوقی زیادی نیز به دنبال میآورد.
ثبت کدام نوع از شرکتهای تجاری برای شرکت آهن آلات بهتر است؟
شاید برای برخی مخاطبان این پرسش به وجود آمده باشد که ثبت کدام شرکت آهن آلات، مزایای بیشتری دارد و در واقع از نظر حقوقی، ثبت کدام نوع شرکت تجاری برای فعالیت در این حوزه اقدام بهتری است؟
در پاسخ باید ابتدا انواع شرکت تجاری در قوانین ایران را دانست. مطابق ماده ۲۰ قانون تجارت، شرکتهای تجاری به ۷ دسته تقسیم میشوند:
۱) شرکت سهامی
۲) شرکت با مسئولیت محدود
۳) شرکت تضامنی
۴) شرکت مختلط غیر سهامی
۵) شرکت مختلط سهامی
۶) شرکت نسبی
۷) شرکت تعاونی تولید و مصرف
هر یک از این انواع شرکتها ویژگیهای خاص خود را دارند که ممکن است در مواردی به کار گرفته شوند. ثبت هر یک از این شرکتها نیز نیازمند داشتن تعداد اعضای اولیه خاص و سرمایه مشخصی است.
اما نکته مهم این است که برخی از این شرکتها مانند شرکت سهامی عام، تعاونی و یا تضامنی دارای تشریفات بیشتر تاسیس هستند و از این جهت برای بسیاری از کسبوکارها مناسب نیستند.
از منظری حقوقی، برای افرادی که نیازمند ثبت شرکت آهن آلات برای شروع یا گسترش کسبوکار خود هستند، دو نوع شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود، امتیازات بیشتری به دنبال دارند.
این دو شرکت از نوع شرکتهای سرمایهای هستند و در آنها هر شریک به میزان سهم خود مسئولیت مالی دارد، به همین خاطر اگر شرکت موفق نشود و یا به ورطه ورشکستگی بیافتد، بار مسئولیت مالی شرکا به میزان مشارکت آنها بوده و سرمایه شخصی هر شریک مصون خواهد ماند.
شرایط ثبت شرکت آهن آلات سهامی خاص چیست؟
مطابق مقررات موجود در حوزه شرکتهای تجاری، شرکت سهامی خاص با شرایط زیر قابلیت تاسیس دارد:
۱) وجود حداقل سه عضو موسس
۲) تامین حداقل سرمایه صد هزار تومان
۳) پرداخت حداقل ۳۵ درصد از مبلغ سرمایه در نزد بانک و اخذ گواهی آن
۴) تهیه تمام مدارک شناسایی موسسان مانند کارت ملی و شناسنامه
۵) تهیه اقرارنامههای مبنی بر عدم اشتغال مدیران شرکت در شرکتهای تجاری مشابه
۶) تهیه گواهی عدم سوءپیشینه کیفری برای موسسان و اعضای شرکت
۷) تهیه اساسنامه و شرکتنامه شرکت آهن آلات
لازم به ذکر است که این شرایط برای ثبت شرکت به تنهایی کافی نیست و متقاضیان بایستی مراحل قانونی ثبت شرکت را هم انجام دهند که این مراحل نیز در این مطلب بررسی شده است.
شرایط ثبت شرکت آهنآلات با مسئولیت محدود چیست؟
شرکت با مسئولیت محدود برای تشکیل باید شرایط قانونی زیر را داشته باشد:
۱) وجود حداقل دو عضو موسس
۲) تامین حداقل سرمایه صد هزار تومان
۳) تعهد به پرداخت تمام سرمایه شرکت
۴) تهیه مدارک شناسایی موسسات مانند شناسنامه و کارت ملی
۵) تهیه اقرارنامههای امضا شده مبنی بر عدم اشتغال مدیران شرکت در شرکتهای تجاری دیگر
۶) تهیه گواهی عدم سوءپیشینه کیفری برای مدیران و اعضای شرکت
۷) تهیه اساسنامه و شرکتنامه شرکت آهن آلات
فرآیند ثبت شرکت آهن آلات در ایران چیست؟
فرآیند ثبت شرکت در ایران، از مسیر اداره ثبت شرکتها عبور میکند. به این معنا که متقاضیان ثبت شرکت باید از طریق سامانه اداره ثبت شرکتها، مسیر قانونی ثبت شرکت خود را آغاز کنند.
در مرحله اول متقاضی ثبت شرکت آهن آلات باید وارد سامانه اداره ثبت شرکتها شده و اطلاعات فرم اولیه که شامل اطلاعات هویتی متقاضی است را تکمیل کند.
در مرحله بعد، متقاضی باید ۵ نام پیشنهادی خود برای اسم شرکت را به ترتیب اولویت در فرم وارد کند. این نامها باید دارای ویژگیهایی نظیر تکراری نبودن، خارجی نبودن، با معنا و عرفی بودن، باشند.
پس از این مرحله، متقاضی باید اطلاعات مربوط به شرکت آهن آلات را وارد کند. موضوعاتی مانند تعیین موضوع فعالیت شرکت، مدت فعالیت (محدود یا نامحدود)، مقدار سرمایه، تعداد و ارزش هر سهم (در صورت لزوم)، نشانی، کد پستی و شماره تلفن شرکت از مهمترین اطلاعاتی هستند که باید در فرمهای موجود وارد شوند.
همچنین نیاز است تا اطلاعات هویتی اعضای شرکت هم در این سامانه به ثبت برسد. اطلاعاتی مانند نام و نشانی و شماره ملی، سمت در شرکت، مدت تصدی سمت مذکور و… اهمیتی اساسی دارند.
در صورتی که متقاضی نیاز به داشتن شعبه یا شعباتی برای شرکت خود داشته باشد باید در سامانه اطلاعات پیشنهادی شعب را نیز ثبت و ضبط کند.
در نهایت هم متقاضی ثبت شرکت آهن آلات بایستی اسنادی مانند اظهارنامه شرکت، اساسنامه مصوب شرکت و… سایر اسناد مرتبط را در سامانه آپلود کرده و ثبت کند تا کد رهگیری ثبت نام اینترنتی را دریافت کند.
پس از تایید این اسناد توسط سامانه، متقاضی باید تمامی اسناد و مدارک تایید شده را پرینت گرفته و به امضای خود و اعضای شرکت در بیاورد و به همراه نسخههای اصلی هر مدرک، آن را از طریق پست، به نشانی اداره ثبت شرکتها ارسال کند.
در صورت تایید شرکت توسط اداره ثبت شرکتها، متقاضی باید به اداره ثبت مراجعه کرده و یک نسخه از مدارک ارسال شده را از متصدی اداره ثبت تحویل بگیرد.
در گام پایانی، متقاضی باید آگهی ثبت شرکت خود را به همراه اطلاعات اساسی مانند متن شرکتنامه در روزنامه رسمی به چاپ برساند.
نتیجتا در پاسخ به پرسش ثبت شرکت آهن آلات چگونه انجام میشود، میتوان گفت این فرآیند از سه مرحله عمده ثبت نام اینترنتی، ارسال پستی مدارک و حضور در اداره ثبت شرکتها به پایان میرسد.
ثبت شرکت آهن آلات چقدر هزینه دارد؟
هزینههای ثبت شرکت آهن آلات ممکن است در موارد مختلف تفاوتهای کمی داشته باشد اما عمده هزینهها غالبا ثابت هستند. در ادامه به مهمترین هزینهها و مخارج ثبت شرکت تجاری در حقوق ایران میپردازیم.
لازم به ذکر است که هزینههای ثبت شرکت در این مطلب به شکل تقریبی بیان شده است و امکان تغییر تعرفهها در هر زمانی وجود دارد.
همچنین در این مطلب سعی شده است تا هزینههای ثبت شرکت در حالتی تخمین زده شود که خود شرکا اقدام به ثبت شرکت میکنند. در صورتی که ثبت شرکت به واسطههای ثبت شرکت سپرده شود، مبلغ کارمزد شرکتهای واسطه نیز به این هزینهها افزوده میشود.
۱) پرداخت هزینه پست مدارک امضا شده به اداره ثبت شرکتها (حدود ۳۰ هزار تومان)
۲) پرداخت هزینه حقالثبت شرکت به اداره ثبت شرکتها (حدود ۵ درصد از سرمایه اولیه شرکت)
۳) پرداخت هزینه مالیاتی ابطال تمبر (مبلغ کمی در حدود نیم درهزار از ارزش سهام شرکت)
۴) پرداخت هزینه ثبت آگهی در روزنامه رسمی در مرحله آخر (مبلغی متغیر که بستگی به تعداد حروف آگهی دارد، در حدود ۳۰۰ هزار تومان)
۵) پرداخت هزینه چاپ آگهی تاسیس شرکت در روزنامه کثیرالانتشار منتخب توسط شرکت (مبلغی متغیر که بستگی به ابعاد کادر آگهی دارد، در حدود ۳۰۰ هزار تومان)
۶) پرداخت هزینه پلمب دفاتر شرکت آهن آلات برای امور مالیاتی (حدود ۳۰۰ هزار تومان)
فرآیند ثبت شرکت آهن آلات چقدر طول میکشد؟
ابهام رایج دیگر در خصوص مدت زمان طی شدن فرآیند ثبت شرکت آهن آلات است. در پاسخ باید گفت که اینکه ثبت شرکت چقدر زمان میبرد به عوام متعددی بستگی دارد. مثلا ممکن است مدارک آپلود شده متقاضی در سامانه اداره ثبت شرکتها، نواقصی داشته باشد و پروسه تکمیل مجدد مدارک به وجود بیاید.
همچنین ممکن است شرکا در انتخاب نام شرکت، اسامی نامناسبی را پیشنهاد کرده باشند که بررسی و تایید نهایی نام شرکت را طولانی میکند.
تاخیرهای به وجود آمده از سوی خود شرکا در ارسال مدارک فیزیکی به اداره ثبت شرکتها یا ثبت آگهی در روزنامه رسمی نیز مواردی هستند که میتوانند زمانبندی فرآیند ثبت شرکت آهن آلات را مختل کنند.
با این حال فرآیند ثبت شرکت آهن آلات از زمان آپلود مدارک، بررسی و کارشناسی مدارک، ارسال اسناد امضا شده به اداره ثبت شرکتها و پاسخ نهایی این اداره، بین ۳۰ تا ۴۵ روز طول میکشد.
البته نباید فراموش کرد که کلیه مهلتهای اداری در حال حاضر و به دلیل شیوع ویروس کرونا، دستخوش تغییراتی شدهاند. به همین خاطر ذکر یک مدت زمان قاطع و دقیق در این شرایط بسیار دشوار خواهد بود.
درباره ثبت شرکت آهن آلات نیاز به مشاوره دارید؟
در این مطلب کوشش شد تا مطلبی منسجم و کامل از ثبت شرکت آهن آلات در اختیار شما مخاطبان قرار بگیرد. میل به ثبت شرکت در میان بسیاری از اشخاص متخصص و باتجربه در زمینه آهن آلات وجود دارد و به این جهت تحلیل دقیق ابعاد ثبت شرکت اقدام مهمی به حساب میآید.
مزایای ثبت شرکت آهن آلات، فرآیند رسمی ثبت شرکت، انواع مناسب شرکتهای تجاری، هزینههای ثبت شرکت و مدت زمان اتمام فرآیند ثبت شرکت در این مطلب تا حد ممکن بررسی شد.
شما میتوانید برای اقدام به ثبت شرکت آهن آلات به تیم حقوقی وینداد و خدمات مشاوره حقوقی ما نهایت اطمینان را داشته باشید.