حداقل-سرمایه-ثبت-شرکت-بازرگانی

حداقل سرمایه برای ثبت شرکت بازرگانی چقدر است؟

بیشتر شرکت‌های بازرگانی از نوع سهامی خاص و با مسئولیت محدود هستند که حداقل سرمایه ثبتی آن‌ها در قانون ۱۰۰ هزار تومان است. اما با توجه به اینکه قانون تجارت بیش از ۹۰ سال پیش به تصویب رسیده و قیمت‌های آن به روز نیستند، بهتر است در هنگام ثبت، حداقل

یکی از مهم‌ترین نکات برای تاسیس شرکت بازرگانی، تعیین سرمایه شرکت است. حداقل سرمایه برای ثبت شرکت بازرگانی در اساسنامه درج می‌شود و با توجه به نوع شرکت متفاوت است. ضمن اینکه نمی‌توان کمتر از مبلغ مشخص شده در قانون تعیین کرد. در این مقاله حداقل سرمایه برای ثبت در انواع شرکت بازرگانی و نحوه درج آن در اساسنامه و سایر نکاتی که  به آن نیاز دارید را بیان خواهیم کرد.

حداقل سرمایه برای ثبت شرکت 

در هنگام ثبت شرکت بازرگانی باید میزان مشخصی سرمایه داشته باشید. بیشتر شرکت‌های بازرگانی از نوع سهامی خاص و با مسئولیت محدود هستند که حداقل سرمایه ثبتی آن‌ها در قانون ۱۰۰ هزار تومان است. اما با توجه به اینکه قانون تجارت بیش از ۹۰ سال پیش به تصویب رسیده و قیمت‌های آن به روز نیستند، بهتر است در هنگام ثبت، حداقل سرمایه خود را با توجه به فعالیت‌های شرکت برآورده کنید.

انواع سرمایه در شرکت‌های بازرگانی

سرمایه ثبت شرکت بازرگانی می‌تواند به‌صورت نقدی یا غیرنقدی باشد. نحوه پرداخت هر یک از این سرمایه‌ها نیز در شرکت‌های سهامی خاص و با مسئولیت محدود متفاوت است که در ادامه هر یک از آن‌ها را به تفکیک توضیح می‌دهیم.

سرمایه شرکت سهامی

اگر شرکت بازرگانی از نوع سهامی خاص باشد، سرمایه شرکت به سهام‌هایی با قیمت یکسان تقسیم می‌شود. برای مثال ممکن است، سرمایه ثبتی یک شرکت ۱۰۰ میلیون تومان باشد که به ۱۰۰۰ سهام ۱۰۰ هزار تومانی تقسیم می‌شود.

هر یک از سهامداران شرکت سهامی خاص با توجه به میزان سرمایه‌ای که وارد شرکت کرده‌اند، سهام دریافت می‌کنند که در طول فعالیت شرکت، ارزش هر برگ سهام می‌تواند کاهش یا افزایش پیدا کند.

نکته دیگر در رابطه با این شرکت‌ها، در رابطه با نحوه پرداخت سرمایه به عنوان یکی از مراحل ثبت شرکت است. به‌طور کلی پرداخت سرمایه ثبتی شرکت یکی از مراحل ثبت آن به‌شمار می‌رود. شرکت‌های سهامی خاص در هنگام ثبت باید ۳۵ درصد از کل سرمایه را در حساب بانکی به نام شرکت در شرف تاسیس واریز کنند و پس از ثبت شرکت باقی سرمایه را پرداخت کنند. ارائه این گواهی در زمان تاسیس شرکت ضروری است. 

سرمایه نقدی این شرکت‌ها به حساب شرکت واریز خواهد شد ولی سرمایه غیرنقدی باید توسط کارشناس ارزیابی و سند آن به شرکت تحویل داده شود.

سرمایه شرکت با مسئولیت محدود

سرمایه ثبتی این شرکت‌ها اصطلاحا به سهم‌الشرکه شناخته می‌شود و به قطعات مساوی سهام تبدیل نخواهد شد. از این‌رو هر یک از شرکا، میزان مشخصی از سرمایه نقدی یا غیرنقدی را وارد شرکت خواهد کرد. سرمایه نقدی به حساب شرکت واریز خواهد شد و سرمایه غیرنقدی که می‌تواند ماشین، زمین، ملک یا هر مال غیرمنقول دیگری باشد باید قیمت روز آن توسط کارشناس ارزیابی یا اصطلاحا تقویم شود و در اختیار شرکت قرار بگیرد.

نحوه ثبت سرمایه شرکت در اساسنامه

نکته دیگری که در رابطه با سرمایه شرکت بازرگانی، نحوه ثبت آن در نمونه اساسنامه شرکت بازرگانی است. در واقع یکی از مواد اساسنامه شرکت مبلغ سرمایه شرکت است که میزان نقد و غیر نقد آن نیز به‌طور کامل قید شود. در نتیجه میزان سرمایه و نقد و غیرنقد بودن آن باید به‌طور کامل مشخص باشد.

اما با توجه به این که تمامی شرکت‌ها در طول فعالیت خود به سوددهی می‌رسند یا در اثر زیان‌های وارده دچار ضرر می‌شوند، نیاز به اعمال تغییرات در سرمایه پیدا می‌کنند. این تغییرات می‌تواند در قالب افزایش سرمایه یا کاهش سرمایه باشد.

اگر شرکت به میزان سرمایه بیشتری برای فعالیت‌های خود نیاز داشته باشد تا بتواند آن را توسعه داده و به سود بیشتری برسد باید صورتجلسه افزایش سرمایه تنظیم کرده و به ثبت برساند.

در عین حال اگر شرکتی به دلیل ضررهای وارده میزان زیادی از سرمایه ثبتی خود را از دست بدهید، ناچار به تنظیم صورتجلسه کاهش سرمایه تا میزان ضررهای وارده است.

ثبت تغییرات شرکت بازرگانی نیز پس از تنظیم صورتجلسه مربوطه باید در اداره ثبت شرکت‌ها انجام شود که فرآیندی مانند ثبت شرکت دارد.

ثبت شرکت با مجموعه وینداد

انتخاب نوع شرکت، انتخاب نام و تایید آن‌ها، انتخاب نمونه موضوع فعالیت، برآورد حداقل سرمایه برای ثبت شرکت بازرگانی در ایران، تدوین اساسنامه و غیره فقط بخشی از مراحل ثبتی به‌شمار می‌روند که هر یک از آن‌ها باید با دقت و تخصص کافی انجام شوند تا تمام فرآیند در کم‌ترین زمان و با کم‌ترین ریسک انجام شود.

با وجود اینکه بسیار از افراد اطلاعات حقوقی کافی دارند اما فرآیند ثبت شرکت علاوه‌بر اطلاعات حقوقی و ثبتی نیاز به تجربه زیادی دارد تا بتوانید بدون هیچ‌گونه مشکلی شرکت خود را به ثبت برسانید و متحمل هزینه‌های اضافی نشوید.

مجموعه وینداد با حضور کارشناسان متخصص ثبتی امکان مشاوره با کارشناسان را به شما می‌دهد تا بتوانید با اطلاع از هزینه ثبت شرکت بازرگانی تمامی فرآیند آن به مجموعه بسپارید. کلیه فرآیند ثبت با قیمت ثابت و کمترین ریسک انجام خواهد شد.

جمع‌بندی

برای تاسیس شرکت یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید به آن توجه کنید، حداقل سرمایه برای ثبت شرکت بازرگانی است. چرا که این سرمایه نه تنها در میزان فعالیت و محدوده آن تاثیر گذار است بلکه یکی از شرایط و مدارک لازم ثبتی به‌شمار می‌رود.

میزان سرمایه همچنین در اساسنامه شرکت درج می‌شود و در صورتی که بخواهید پس از یک دوره فعالیت تغییری در سرمایه شرکت ایجاد کنید، باید پس از تنظیم صورتجلسه کاهش یا افزایش سرمایه، تشریفات ثبت آن را رعایت نمایید.

سوالات متداول

حداقل سرمایه ثبت شرکت بازرگانی در ایران چقدر است؟

این مبلغ با توجه به نوع شرکتی که انتخاب می‌کنید، متفاوت است. برای مثال حداقل سرمایه ثبت شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود ۱۰۰ هزار تومان است.

آیا سرمایه شرکت در اساسنامه قید می‌شود؟

بله، مبلغ سرمایه و میزان نقد و غیرنقدی بودن آن به تفکیک در اساسنامه ذکر می‌شود.

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)
اشتراک‌گذاری
نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
تصویر آوا حقی

آوا حقی

آوا حقی یکی از نویسندگان خوش قلم وینداد است که در رشته حقوق اقتصادی در دانشگاه آزاد تهران مرکزی تحصیل کرده و اطلاعات تخصصی در امور حقوقی از جمله قراردادها، مالکیت فکری و امور ثبتی دارد و محتواهای کاربردی در زمینه‌ها را به زبان کاملا ساده نوشته که در ادامه می‌توانید این محتواها را بخوانید.

خدمات ثبتی مناسب شما