کپی رایت عکس برای وب سایت و فروشگاه اینترنتی چه شرایطی دارد؟

زمان مطالعه: 3 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
فروشگاه اینترنتی

امروزه، مردم و شهروندان یک کشور صرفاً در شهر یا کشور خویش محدود نبوده و خدمات ارائه شده به آنها ممکن است در یک کشور یا شهر دیگر ارائه شود. همچنین حتی در محدودهٔ یک شهر بزرگ نیز، شهروندان اغلب تمایلی به حضور در ترافیک برای خرید نداشته و مایحتاج خود را از طریق وب سایت‌ها و فروشگاه اینترنتی تأمین می‌کنند. به عبارت دیگر با پیشرفت تکنولوژی رقیب جدیدی برای بازارها و فروشگاه‌های سنتی به وجود آمده است. همانطور که می‌دانید خرید از وبسایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی مزایای بسیاری دارد که از آن جمله می‌توان به مواردی نظیر عدم نیاز به حضور فیزیکی برای خرید، سرعت در خرید، ارائه خدمات به تعداد بالایی از مشتریان، عدم نیاز به وجود مکان فیزیکی برای معرفی کالا و فعالیت شبانه روزی فروشگاه اشاره نمود. با این اوصاف اگر قصد تأسیس یک وب سایت یا فروشگاه اینترنتی را دارید، در این مطلب با ما همراه باشید.

صفر تا صد راه اندازی و ایجاد فروشگاهای اینترنتی

راه اندازی فروشگاه اینترنتی مراحلی دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

مرحله اول- تعریف درست محصول

در مرحله اول، باید تصمیم بگیرید که قصد دارید چه کالایی را بفروشید. برای این منظور بهتر است به سؤالات زیر پاسخ دهید

اولاً آیا محصولات شما فیزیکی هستند و باید برای مشتری ارسال شوند؟ ثانیاً آیا در خصوص نحوه تحویل محصول به مشتری، تصمیم‌گیری کرده‌اید؟ ثالثاً آیا برای تمامی محصولات خود باید یک انبار کامل داشته باشید؟ رابعاً قصد دارید انواع متنوعی از محصولات را به فروش برسانید، یا اینکه بر روی محصولات خاصی فعالیت می‌کنید؟ خامسا مشتریان شما از چه گروهی هستند؟

مرحله دوم- انتخاب نام تجاری مناسب

مرحله سوم- انتخاب عنوان مناسب برای وبسایت یا فروشگاه اینترنتی

در این مرحله پس از اینکه مبادرت به بررسی موارد اولیه و تعریف محصول و خدمات نمودید، نوبت به راه‌اندازی سایت می‌رسد که اولین قدم برای آن راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، ثبت دامنه و هاست است.

مرحله چهارم- طراحی وبسایت

همانطور که مشخص است وب سایت یا فروشگاه نمای اصلی و ویترین اصلی فروشگاه شما می‌باشد. بدین منظور برای داشتن وبسایتی جذاب باید بر نوع طراحی سایت حساسیت داشته باشید. ضمناً در کنار طراحی سایتی جذاب حتماً به سادگی آن هم دقت کنید. زیرا در طراحی سایت، آن چیزی که مهم است تمرکز بر مزیت خرید آنلاین است و باید به حدی باشد که تا حدی که ممکن است خرید برای مشتریان ساده شود.

برای طراحی سایت فروشگاه اینترنتی خود لزوما نباید آن را به یک طراح واگذار کنید. زیرا امروزه دیگر ضرورتی به طراحی سایت از صفر نیست و این امکان وجود دارد که با استفاده از یکی از سیستم‌های مدیریت محتوا و قالب‌های آماده، سایت را طراحی کنید. در این راستا باید اشاره نمود که سیستم‌های مدیریت محتوای گوناگونی وجود دارند که از آن جمله می‌توان به وردپرس، پرستاشاپ، اپن‌کارت و غیره اشاره نمود.

مرحله پنجم- اخذ مجوزهای قانونی و تأسیس درگاهی برای پرداخت

برای اینکه فعالیت فروشگاه کامل شود و از درگاه‌های پرداخت آنلاین استفاده کنید، حتماً نیاز به طی کردن مراحل قانونی دارید.

مرحله ششم- تبلیغات

بعضی از استارتاپ ها، این تصور اشتباه را دارند که با تأسیس و راه اندازی فروشگاه اینترنتی، دیگر کاری باقی نمانده است. اما حتماً توجه کنید که پس از راه اندازی و ساخت فروشگاه اینترنتی، کار اصلی شما آغاز شده و باید تبلیغات گسترده‌ای برای آن نمایید. به عبارت دیگر پس از اینکه فروشگاه آنلاین را راه‌اندازی کردید، زمان آن رسیده که آن را به همه معرفی کنید.

در این راستا روش‌های متفاوتی وجود دارد و برخی با استفاده از شبکه‌های اجتماعی فروشگاه را تبلیغ می‌کنند، و برخی با راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی.

آیا برای استفاده از عکس در فروشگاه اینترنتی مقررات کپی رایت وجود دارد؟

در واقع برای استفاده از عکس در رسانه‌های اجتماعی و کسب‌وکار آنلاین یا فروشگاه اینترنتی دقت کافی را انجام دهید تا ناخواسته مرتکب نقض مقررات کپی رایت نشوید. اگر زمانی که از تصاویر در رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنید، باید به مقررات مربوط به کپی رایت توجه نمایید.

از جمله مقررات در بحث کپی رایت عکس‌های اینترنتی این است که براساس پیمان برن نویسندگان متون ادبی و هنری واجد حق اختصاصی هستند که بر مبنای آن حق دارند ترجمه یا اعطای حق ترجمه اثر خود را به دیگری واگذار نمایند. به عبارت دیگر برای ترجمه یک متن یا استفاده از یک عکس، به اجازه مالک آن نیاز است و پس از بدست آوردن حقوق مربوط به استفاده از اثر و جلب رضایت مالکان، بایستی نام مالک را ذکر نمایید. البته وفق قانون “استفاده منصفانه” امکان استفاده از تمام یا بخشی از یک مطلب یا یک عکس برای خبر رسانی، تحقیق، بدون اجازه مالک استثنائا مجاز است اما اگر این استفاده به غیر از این موارد باشد غیر قانونی است. برای نمونه استفاده اگر از عکس یک مجله یا روزنامه در وب سایت، برای نوشتن سفرنامه خود استفاده کنید، این موضوع غیر قانونی می‌باشد. اما اگر دقیقاً آن عکس را به منظور انتشار مقاله تحقیقی با ذکر منبع منتشر کنید، مشکلی قانون وجود ندارد. علاوه بر این بر مبنای قانون کپی رایت اینترنتی کپی از اطلاعاتی که در سایر وب سایتها وجود دارد، بدون ذکر منبع، به هر دلیلی غیر قابل قبول است.

نیازی به راهنمایی در مورد مقررات وبسایت دارید؟

همانطور که ملاحظه کردید، راه اندازی یک سایت یا فروشگاه اینترنتی، برخلاف سایر سایت‌های اینترنتی، دارای حساسیت بیشتری است در نتیجه تمامی مراحل و موارد مربوط به آن از جمله طراحی، تبلیغات و استفاده از عکس و حتی انتشار مطالب در آن دارای اهمیت بسزایی است و بایستی بر مبنای قوانین و مقررات موجود صورت گیرد. با این توضیح شدیداً توصیه می‌شود اگر قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی با قالب و طراحی مشخصی را دارید و همچنین قصد استفاده از عکس مشخصی در آن دارید، حتماً موافقت مالک قالب سایت یا عکس را جلب نمایید.

ضمناً در این راستا اگر در خصوص وب سایت یا فروشگاه اینترنتی خود مواجه با مشکلات حقوقی شده‌اید یا سؤالات حقوقی دارید، می‌توانید با مشاوران ما در تیم حقوقی وینداد تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ما می‌توانند با ارائه بهترین خدمات شما را راهنمایی نمایند.

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره تلفنی حقوقی آنلاین

برای دریافت مشاوره تخصصی خدمات حقوقی کسب‌وکارها ( تنظیم قراردادهای دو زبانه، تنظیم اوراق قضایی، دعاوی تخصصی کسب‌وکارها، مالکیت فکری، کپی‌رایت و غیره) درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما، با شما تماس خواهند گرفت.

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات

نوشته های مرتبط