مالکیت فکری در قراردادهای کسبوکار از مسائلی است که این روزها در دنیای نوین کسبوکارهای مبتنی بر فناوری و اطلاعات جدی گرفته میشود. در واقع در توضیح هرچه ساده تر مالکیت فکری باید اشاره کرد که مالکیت فکری در برگیرنده شبکه ای از افکار، ایده ها و هر آنچه در ذهن انسان ها خلق میشود است که شکلی غیر ملموس دارد، نوین، خلاقانه و بی بدیل است و با خود ارزش اقتصادی به همراه می آورد. اما به راستی چرا امروزه توجه مدیران استارتاپها و کسبوکارهای هوشمند بر پایه افکار و ایدههای خلاقانه به مالکیت فکری جلب شده است؟ پاسخ این سوال شما در مطالب پیش رو مطرح میشود، بنابراین پیشنهاد میکنیم تا پایان این موضوع را بخوانید.
شما به عنوان صاحب یک کسب و کار نوین همواره در معرض مخاطراتی خواهید بود که در صورت غفلت و بی توجهی شما به مسائل حقوقی کسب و کار در آینده دچار خسارات فراوانی خواهید شد. لذا توجه به محافظت از مالکیت فکری در قراردادهای کسبوکار را جدی بگیرید و با سرمايه گذاری و توجه خود به این موضوع از بروز بسیاری از مشکلات احتمالی پیشگیری کنید.
چرا توجه به مالکیت فکری در قراردادهای کسبوکار ضروری است؟
اصولا آنچه سبب پیشبرد و مطرح شدن کسب و کار شما به عنوان نمونهای موفق و مطرح در عصر گستردگی گونه های متنوع کسب و کار شده است، موضوع دارایی با ارزش فکری شما است. بله، ذهن خلاق و پویای شما که در طی روزها حتی سال ها فکری بکر را پرورش داده و برای عملیاتی کردن آن دست به کار شده اید، قدر این دارایی معنوی مهم خود را بدانید و در تنظیم قراردادهای کاری در کسب و کارتان از اهمیت حفظ مالکیت فکری در سیطره پیشبرد اهداف کسب و کار خود غافل نشوید.مالکیت فکری به دنبال آن است که از تمام آنچه که در ذهن شما شکل گرفته و متعلق به شما است حمایت کند.
بنابراین در نظر داشته باشید که جزو اصول کاری بسیار مهم در ایجاد و زمینهسازی هرچه قویتر در بازاریابی فروش محصولات شما آنچه ضروری است لزوم توجه شما به مفهوم مالکیت فکری و کارکرد آن در تنظیم قراردادهای کسبوکار است.
همچنین توجه داشته باشید که شما هیچگاه مجاز به استفاده از حقوق مالکیت فکری دیگر رقبای خود بدون مجوز نیستید و در این صورت شما محکوم به از دست رفتن کسب و کارتان خواهید بود. چرا که کسب و کار شما موجودی نوپا و حساسی است که هر گونه غفلت سهوی و عمدی شما حیات آن را به خطر می اندازد. لذا خصیصه بارز یک کسبوکار نوین و پیشرفته در عصر حاضر برخورداری آن از افکار و ایدههای بکر و اصیل و همچنين ابزار هوشمند پیشبرد اهداف آن است. بنابراین شما به عنوان صاحب یک کسب و کار موظف به حمایت و محافظت از چنین دارایی هایی هستید تا بتوانید مانع استفاده سودجويان، رقبا و افراد بی ملاحظه از مالکیت فکری خود شوید. مالکیت فکری را در صدر قراردادهای مورد نیاز خود قرار بدهيد و آگاه باشید که مالکیت فکری بر ارزش اقتصادی کسب و کار شما میافزاید. در حقیقت در توجیهپذیری اقتصادی یک کسب و کار، تداوم حضور و قدرتمند شدن انگیزه سبب ترغیب صاحب کسبوکار به سمت توجه به مالکیت فکری در قراردادهای کسبوکار میشود.
هرگونه نگرانی شما در این زمینه را مشاور حقوقی وینداد رفع میکند.
شاید این پرسش برای شما مطرح شود که:
قراردادهای لازم در کسب و کار شامل چه مواردی است؟
کسب و کار شما نیازمند یک سری از قراردادها و توافقات میباشد که اصولا این قراردادها در جهت ایجاد و آغاز فعالیتهای کسب و کارتان میباشد که اول از همه باید مالکیت فکری در قراردادهای کسبوکار تان را جدی بگیرید. در واقع همانطور که اشاره خواهیم کرد برخی از این قراردادها آنقدر شایان توجه هستند که هرگونه بیتوجهی به آنها رهاوردی جز، مشکلات حقوقی بی شمار برای شما نخواهد داشت مانند قرارداد واگذاری حق اختراع که میتواند کسب و کار شما را از هرگونه تجاوز دیگران به داراییهای باارزش فکری شما در امان نگاه دارد. از جمله قراردادهای مهم و حیاتی در حفظ ثبات، منافع، بازار کار، اسرار تجاری کسب و کار شما، شامل موارد زیر است:
١_ قرارداد هم بنیان گذاران: این قرارداد به مسائلی گوناگونی میپردازد. این قرارداد بسیار مهم و اساسی می باشد چرا که یکی از کلیدی ترین موضوعات در جهت ایجاد یک کسب و کار را شکل میدهد. در واقع هسته اولیه هر کسب و کاری وجود یک تیم هماهنگ و قوی است که بتوانند در مسیر همکاری با یکدیگر به تمام اهداف خود برسند و مشکلات احتمالی در آینده را حل کنند.
۲_ قرارداد سرمایهگذاری در کسب و کار: در بردارنده اسنادی است که کسب و کار شما در جریان جذب سرمایه گذار به آن نیاز دارد.
۴_ قرارداد مشارکت بنیان گذاران: این قرارداد راهبردی حقوقی است که منتهی به راه اندازی کسب و کار شما میشود و تنظیم این قرارداد روابط میان هم بنیان گذاران را مدیریت میکند.
۵_ قرارداد استخدام نیرو در کسب و کار: برای تحقق و پیشبرد فعالیت ها و اهداف کسب و کارتان مسلما به افرادی نیاز دارید که انجام کارهایی را به عهده بگیرند.
۶_ قرارداد اجاره محلی برای کسب و کار: مسلما با پیشرفت روز به روز کسبوکارتان شما نیاز به فضایی تجاری خواهید داشت.
اگر در تهیه قراردادهای کسبوکار موردنیازتان به کمک نیاز دارید میتوانید با کارشناسان حقوقی ما تماس بگیرید یا فرم درخواست تنظیم قرارداد را در این صفحه پر کنید.
در مورد مالکیت فکری در قراردادهای کسبوکار نیاز به مشاوره دارید؟
در عصر کنونی آنچه به عنوان دارایی در نظر گرفته میشود به طریق و تعریف سنتی خود تنها اموال فیزیکی و ملموس نبوده بلکه دارایی در مفهوم مدرن و امروزی خود آن دسته از اندیشه ها، ایده ها، ایده پردازی و ابزارهایی ذهنی است که غیر ملموس است و دارای ارزش اقتصادی بالایی میباشد، لذا حفظ این دارایی گرانبهای شما تنها با رعایت نکات ارائه شده ممکن میشود و بدین ترتیب شما با خاطری آسوده بابت مسائل حقوقی کسب و کار خود و جلب نظر سرمایهگذارتان در موفقیت فرایند کاری خود بسیار درخشان و موفق ظاهر خواهید شد. برای تحقق این موضوع مشاور حقوقی وینداد در کنار شما می باشد.