پورتفولیو در سرمایه گذاری چیست؟ و چه ویژگی‌هایی دارد؟

پورتفولیو در سرمایه گذاری چیست؟ و چه ویژگی‌هایی دارد؟

پورتفولیو یکی از اصطلاحاتی‌ست که در بازار سهام سرمایه‌گذاران با آن روبه‌رو می‌شوند و در تمام بازارهای جهان یکی از پرکاربردترین اصطلاحات بازار سهام است. اصطلاح پرتفولیو ترکیبی از سهام با سایر دارائی‌ها است که یک سرمایه‌گذار آن‌ها را خریداری کرده است. به عبارت ساده‌تر اصطلاح پرتفولیو یعنی تشکیل سبد سهم‌های مختلف و عدم سرمایه‌گذاری […]

پورتفولیو یکی از اصطلاحاتی‌ست که در بازار سهام سرمایه‌گذاران با آن روبه‌رو می‌شوند و در تمام بازارهای جهان یکی از پرکاربردترین اصطلاحات بازار سهام است. اصطلاح پرتفولیو ترکیبی از سهام با سایر دارائی‌ها است که یک سرمایه‌گذار آن‌ها را خریداری کرده است. به عبارت ساده‌تر اصطلاح پرتفولیو یعنی تشکیل سبد سهم‌های مختلف و عدم سرمایه‌گذاری بر روی یک سهم که این خود یکی از اقدامات هوشمندانه برای پایین آوردن ریسک سرمایه‌گذاری در بورس است.
ما در ادامه این مطلب پورتفولیو و کارکرد آن را توضیح می‌دهیم.

سرمایه گذاری پورتفولیو چیست؟

یکی از شیوه‌های سرمایه گذاری به ویژه در بازارهای بین المللی، سرمایه گذاری پورتفولیو (سبد سهام) یا سرمایه‌گذاری غیرمستقیم سهامی است. سرمایه گذاری پورتفولیو (خرید اوراق بهادار) بر اساس قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی، به انواع سهام شرکت، اوراق قرضه، جریان سرمایه بانکی، اوراق تجاری، و اسناد خزانه دولتی تقسیم می‌شود.

پورتفولیو یکی از انواع سرمایه گذاری خارجی در سهام می‌باشد که صرفا با هدف کسب سود و بدون ایجاد منافع بلندمدت و مدیریت ناشر اوراق بهادار صورت می‌پذیرد.

اهمیت سرمایه گذاری پورتفولیو در چیست؟

موفقیت در بازار سهام شرکت‌ها مانند هر بازار اقتصادی دیگری نیاز به انتخاب یک رویکرد مناسب و حفظ انسجام و نظم فکری دارد. بدون این موارد، سرمایه گذاری تنها خریدوفروش‌های بدون برنامه‌ای خواهد بود که سود یا زیان سرمایه‌گذار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در کنار مدل‌های دیگر سرمایه‌گذاری مانند سرمایه گذاری خطرپذیر  ، بهتر است با نقش مهم پورتفولیو میز آشنا شویم.

سرمایه‌گذاری پورتفولیو یک تصمیم حساس و حیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی به شمار می‌رود و در دو دهه اخیر با جهانی شدن اقتصاد، جریانی از نوآوری‌های مالی، به کمک نهادهای مالی شتافته و برای پوشش ریسک و بهبود رقابت پذیری آنها در بازارهای مالی بسیار کارآمد است و سرمایه گذاران به طور گسترده از آن استفاده می‌کنند.

هدف از تشکیل سبد سهام تقسیم کردن ریسک سرمایه‌گذاری بین چند سهم است و در واقع به حداقل رساندن ریسک سرمایه‌گذاری است.

کارکرد سرمایه گذاری پورتفولیو به چه صورت است؟

سرمایه گذاری بین المللی مشتمل بر دو نوع است. ” سرمایه گذاری پورتفولیو ” و ” سرمایه گذاری مستقیم خارجی . ” تفاوت این دو نوع از سرمایه گذاری در نحوه و میزان کنترل است. یعنی آیا سرمایه‌گذار قصد دارد نقش فعالی در مدیریت شرکت داشته باشد یا صرفاً انتظار سود سرمایه گذاری خود را دارد؟

سرمایه گذاری مستقیم خارجی، عبارت است از کسب و خرید دارایی‌های خارجی به منظور کنترل آنها. همچنین به مالکیت و کنترل حداقل ۱۰درصد از حق رای یک شرکت و یا معادل آن در یک کسب و کار مشارکتی اطلاق می‌گردد. سرمایه گذاری مستقیم خارجی شکل‌های مختلفی مانند سرمایه گذاری در دارایی‌ها، کارخانه، تجهیزات و یا سرمایه گذاری مشترک با یک شریک محلی دارد.

براساس آیین‌نامه اجرائی مربوط به قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی، انواع روش‌های مشارکت مدنی، بیع متقابل ،ساخت، بهره‌برداری و انتقال (واگذاری) در حیطه سرمایه‌گذاری غیر مستقیم خارجی قرار می‌گیرد.

سرمایه گذاری پورتفولیو، یا همان سرمایه‌گذاری سهامی، اشاره به سرمایه‌گذاری‌های غیر فعالی دارد که شخص فقط سهام شرکت خارجی، اوراق قرضه، اوراق تجاری بهادار، اسناد خزانه دولتی، و پذیره‌های بانکی را خریداری می‌کند ولی نقشی در مدیریت یا کنترل شرکت ندارد.

پورتفولیو چه مزایایی دارد؟

از آنجا که منابع داخلی و شیوه‌های سرمایه گذاری روی منابع داخلی در اکثر کشورهای در حال توسعه محدود است، بنابراین منابع مالی خارجی بهترین گزینه برای تأمین وجوه مورد نیاز برای سرمایه گذاری است. شیوه های تأمین مالی خارجی، غالباً به دو روش استقراضی و غیراستقراضی انجام می‌گیرد. در روش استقراضیِ تأمین مالی خارجی، طرف خارجی (موسسات مالی بین المللی،) هیچ گونه ریسکی نمی‌پذیرد و ریسک‌های مذکور توسط کشور سرمایه پذیر تقبل می‌گردد. روش‌های تأمین مالی غیراستقراضی خارجی، نیز نوعی سرمایه گذاری خارجی است که تأمین‌کننده منابع مالی با قبول ریسک ناشی از به‌کارگیری منابع مالی خود به طور مستقیم یا غیرمستقیم، در فعالیت یا طرح مورد نظر کشور میزبان مشارکت نموده و انتظار برگشت اصل و سود منابع سرمایه‌گذاری‌شده خود را از عملکرد اقتصادی فعالیت یا طرح مورد سرمایه گذاری دارد.

امروزه مشارکت مردم در تولید، از طریق بازارهای سرمایه به ویژه بورس اوراق بهادار صورت می‌گیرد که شیوه‌ای نوین در راستای توسعه اقتصادی کشورها می‌باشد. سازمان‌هایی که از نظر سودآوری در وضعیت مناسبی قرار دارند سعی می‌کنند فعالیت‌های خود را توسعه دهند و تمام نقدینگی خود را در راه افزایش فروش و کسب سود بیشتر صرف کنند. بنابراین برای تامین مالی در جهت سرمایه‌گذاری‌های جدید و کسب نقدینگی به بازارهای سرمایه از جمله روشی چون پورتفولیو روی می‌آورند.

سخن آخر

در دنیای امروز بازار مالی، که روز به روز گسترده‌تر می‌شود و مرزهای مکانی و زمانی را در می‌نوردد، انتخاب سرمایه‌گذاری پورتفولیو ، برای ماندن در میدان رقابت امری ضروری به نظر می‌رسد. بازار مالی به خصوص بازار سرمایه جایگاه خاص و ویژه‌ای در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته دارد. جهانی شدن بازار مالی یعنی انتقال فعالیت‌های بازار سرمایه از خارج به داخل ممکن است باعث افزایش جریان سرمایه در بین کشورها شود. همچنین جهانی شدن بازار مالی امکان دسترسی بازار داخلی را به سرمایه‌های بازار خارجی فراهم می‌نماید و می‌تواند منجر به تخصیص بهتر منابع و توسعه بازار مالی شود.
اگر در زمینه قراردادهای سرمایه‌گذاری نیاز به راهنمایی داشتید می‌توانید از مشاوره حقوقی تخصصی کارشناسان وینداد بهره‌مند شوید. همچنین می‌توانید تنظیم یا بررسی قرارداد سرمایه‌گذاری خود را به وکلای مجرب ما سپرده تا قراردادی اصولی و قانونی برای شما تدوین و تنظیم شود.

4.5/5 - (4 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

مشاوره تلفنی حقوقی آنلاین

برای دریافت مشاوره تخصصی خدمات حقوقی کسب‌وکارها ( تنظیم قراردادهای دو زبانه، تنظیم اوراق قضایی، دعاوی تخصصی کسب‌وکارها، مالکیت فکری، کپی‌رایت و غیره) درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما، با شما تماس خواهند گرفت.

نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
آنچه در این مطلب خواهید خواند

نمونه قرارداد مناسب شما

مقالات مرتبط

روش‌های جذب سرمایه‌گذار برای پروژه
مقالات انواع سرمایه‌گذاری

روش‌های جذب سرمایه‌گذار برای پروژه

تقریبا تمامی کسانی که به فکر ایجاد یک کسب و کار نوپا هستند و یا شرکت‌هایی که به دنبال انجام پروژه‌های جدید هستند، با دغدغه‌ی