حتما شما هم تاکنون بسیاری از کارهای شخصی خود را از طریق سایتهای اینترنتی انجام دادهاید؛ به عنوان مثال پرداخت قبض، سفارش غذا، ثبتنام در یک کلاس آنلاین و مهمتر از همه خریدهای اینترنتی. در این بین برای بسیاری از اشخاص پیش آمده که هنگام استفاده از یک سایت اینترنتی با مشکلات زیادی روبرو شوند و همین موضوع باعث میشود که مشکلاتی در روابط بین خریداران و فروشندگان کالا و خدمات آنلاین بهوجود بیاید. به عنوان مثال، تصور کنید که کالایی مثل گوشی، لپتاپ و یا لباسی را از یک فروشگاه اینترنتی خریدهاید، اما کالا برای شما فرستاده نمیشود یا فروشنده پاسخ شما را نمیدهد. در چنین مواردی بهنظر میرسد که راهی جز شکایت از فروشگاههای اینترنتی نباشد.
در این مقاله ما برای شما توضیح میدهیم که برای شکایت از سایت اینترنتی از کجا شروع کنید، و بسته به مشکل پیش آمده چه روشی را برای شکایت انتخاب کنید. در ادامه هر کدام از روشهای شکایت از فروشگاه اینترنتی را توضیح میدهیم.
آیا شکایت از سایت اینترنتی که کالاها و خدماتی را به فروش میرسانند امکانپذیر است؟
بله امکان شکایت وجود دارد؛ زیرا شرکتها و فروشگاههایی که مجاز به انجام فعالیت هستند، ملزم به انجام فعالیت قانونی و جلب رضایت مشتریان در حیطهی تعهدات خود هستند. اگر فروشگاه اینترنتی کالایی مغایر با سفارش شما ارسال کند، در ارسال سفارش تاخیر کند یا از ارسال آن خودداری کند، شاکی میتواند از آنها شکایت کند. موارد تخلف بسیار متنوع اند اما طرح شکایت وابسته به یک نکتهی اساسی است؛ آیا فروشگاه متخلف اینماد یا نشان اعتماد الکترونیکی را دارد یا خیر. پیگری تخلف فروشگاههای مجاز امکان پذیرتر است، پس پیش از خرید باید به این نماد دقت کنید.
راههای شکایت از فروشگاههای اینترنتی
برای شکایت از فروشگاه بسته به مشکل پیش آمده، راههای متفاوتی وجود دارد. بهطور کلی ۳ راه شکایت از فروشگاههای اینترنتی پیش روی شما قرار دارد:
- شکایت از طریق سامانه نماد اعتماد الکترونیکی
- شکایت از طریق پلیس فتا
- شکایت از طریق مرجع قضایی
فراموش نکنید که خدمات دعاوی حقوقی وینداد بستری را آماده کرده است تا به راحتی بتوانید وکیل متخصص برای دعاوی جرائم رایانهای انتخاب کنید. برای این کار کافی است که مسائل حقوقی خود را ثبت کنید تا ما پس از بررسی، وکیل متخصص برای دعوا را به شما معرفی کنیم. به این ترتیب این وکیل با هزینهای معقول دفاع از پروندهی شما را در کلیه مراحل دادرسی در دادگاهها و سایر مراجع ذی صلاح برعهده خواهد گرفت.
شکایت از فروشگاههای اینترنتی از طریق سامانه نماد اعتماد الکترونیکی
در این روش شرط اول برای شکایت از فروشگاههای اینترنتی این است که دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشند. اگر فروشگاهی که از آنجا کالای خود را خریدهاید یا خدماتی گرفتهاید دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشد، کافی است به وبسایت اینماد مراجعه نمایید. در این سایت در صفحه ثبت شکایت روی آیکون ورود به سامانه ثبت شکایات کلیک نمایید. پس از ثبت شکایات خود میتوانید مشکل خود را پیگیری کنید.
نماد اعتماد الکترونیکی توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت به سایتهای دارای صلاحیت اعطاء میشود. این نماد، ضمانتی برای اطمینان کاربران برای خرید از درگاههای اینترنتی معتبر به حساب میآید.
فروشگاهها ملزم به دریافت مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی هستند و از این طریق اعتبار آنها سنجیده میشود. در صورت عدم پاسخگویی مناسب این فروشگاهها میتوانید پیگیری کنید. در مواردی مانند عدم استرداد کالا در بازهی زمانی هفت روزه بر اساس شرایط قانونی یا تحویل کالای معیوب و … میتوان از طریق همین سایت اقدام به شکایت از فروشگاه اینترنتی نمود.
شکایت از فروشگاه اینترنتی از طریق پلیس فتا
یکی دیگر از راههای شکایت از فروشگاههای اینترنتی شکایت از طریق پلیس فتا است. ماهیت پلیس فتا، عملیاتی است؛ به این معنا که در صورت شکایت شما اقدام به پیگیری میکنند. شما میتوانید با مراجعه به وبسایت پلیس فتا، شکایت خود در ارتباط با سایت فروشگاههای اینترنتی، شبکههای اجتماعی، تخلف در اپلیکیشن و بازی و حتی پست الکترونیکی را مطرح کنید.
مراحل شکایت از طریق پلیس فتا
پس از ورود به سایت باید به قسمت خدمات الکترونیکی وارد شوید. سپس در بخش ثبت گزارش مردمی باید گزارش تخلف فروشگاه اینترنتی مربوطه را ارائه دهید. از میان گزینههای هک، تخلف/مصادیق مجرمانه، تخلف در خرید کالا/خدمات، آسیبپذیری و حفره امنیتی، یکی را برای رسیدگی به شکایت خود انتخاب کنید.
فراموش نکنید که برای پیگیری تخلفات، شما باید در سامانه پلیس فتا ثبتنام کنید. برای ثبتنام نیازمند درج نام و نام خانوادگی، شماره تلفن همراه، انتخاب گذرواژه و پست الکترونیکی خود هستید تا پس از ثبت شکایت، بتوانید از نتیجه با خبر شوید.
شکایت از فروشگاههای اینترنتی از طریق مرجع قضایی
یکی از مسائل مهم دنیای کسب و کار، آگاهی به دستورالعملهای کسب و کارهای اینترنتی میباشد. به عبارت دیگر برای رسیدن به درک صحیح از نحوه استفادهی خدمات اینترنتی باید به قوانین آن آگاهی داشت تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.
در روش سوم برای شکایت از فروشگاههای اینترنتی میتوانیم از طریق مرجع قضایی اقدام کنیم. به این صورت که شخص شاکی باید با داشتن مدارک کافی از جمله رسید واریز وجه و… به دادسرای جرایم رایانهای در تهران و به دادسرای محل سکونت خود در سایر شهرستانها مراجعه نماید و شکایت خود را با نوشتن شکواییه مطرح نماید.
دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۱ تهران ملقب به دادسرای رسیدگی به جرائم اینترنتی است که مسئولیت رسیدگی به جرائم مربوط به تخلفات در حوزه فضای مجازی را دارد.
چند نکته مهم درخصوص نحوه شکایت از فروشگاه اینترنتی
علاوه بر روشهای مذکور امکان شکایت از دو راه اتحادیهها و سازمان تعزیرات نیز وجود دارد. بنابراین گران فروشی، کم فروشی، تقلب، اخفاء و امتناع از عرضه کالا، عدم صدور فاکتور، فروش اجباری و سایر مواردی که در قانون تعزیرات حکومتی طرح شده اند توسط اتحادیهها و تعزیرات قابل پیگیری هستند. عموماً پیگیری از این راهها زمانبر است و روش هایی که پیش از این گفته شد کارآمدتر هستند.
نقض حقوق مصرف کننده، نقض قواعد تبلیغ، نقض حقوق علامت تجاری و … در صورتی که از سوی فروشگاههای اینترنتی سر زند در دادسرای جرایم رایانهای قابل تعقیب قضایی میباشد.
موثرترین روش برای شکایت
ثبت شکایت از سایت های فروش اینترنتی با ۳ روش شکایت کیفری، پلیس فتا و یا سامانه تخصصی نماد اعتماد الکترونیکی امکانپذیر است. هر یک از روشهای شکایت از فروشگاه های اینترنتی شرایط و مزایای خاص خود را دارند که با توجه به اوضاع و احوال خاص فرد زیاندیده میتوان از یکی از این روشها استفاده کرد. بسیاری از وکلای آشنا با قوانین و مقررات کسبوکارهای اینترنتی میتوانند در این زمینه به افرادی که به دنبال راهی برای شکایتشان هستند کمک شایان توجهی نمایند.
جمعبندی
قبل از طرح شکایت از فروشگاههای اینترنتی ابتدا باید نسبت به تشخیص درست جرم یا تخلف صورت گرفته و قانون حاکم بر آن عمل نمایید. با توجه به گستردگی موضوع بهتر است قبل از هرگونه اقدام، مشاوره حقوقی مناسب را در این زمینه دریافت کنید. در این راستا میتوانید با مشاورهی تلفنی با وکلای وینداد مسئلهی خود را طرح کنید و مشاوره بگیرید. کارشناسان حقوقی وینداد با تجربه بالا در زمینه حقوق کسبوکارهای اینترنتی میتوانند بهترین راهنماییها را برای پیشبرد شکایت شما در این خصوص ارائه دهند. همچنین سیستم دعاوی تخصصی وینداد، در خدمت پیگیری شکایات شما از فروشگاههای اینترنتی بوسیله وکلای دادگستری مجرب است.
در واقع فروشگاه مانند یک شرکت باید مدیریت شود، در غیر این صورت چالشهای زیادی را برای شما ایجاد خواهد کرد. در این زمینه همانطور که باید از مسئولیت اعضای هیئت مدیره در شرکت اطلاع کافی داشته باشید باید نسبت به روشهای مدیریت فروشگاه اینترنتی نیز آگاه باشید.
حالا شما به ما بگویید، آیا تا به حال در خریدهای اینترنتی خود به مشکل برخوردهاید؟ چه مراحلی را برای شکایت کردن از فروشگاه اینترنتی طی کردهاید؟ آیا نتیجهای از شکایت خود گرفتهاید؟ اگر تجربهای در این خصوص داشتهاید لطفا نظرات خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
چگونه از فروشگاههای اینترنتی شکایت کنیم؟
از سه طریق سازمان اینماد، پلیس فتا و یا مراجع قضایی میتوانید شکایت خود را ثبت کنید و روند بررسی آن را پیگیری نمایید.
آیا امکان ثبت شکایت از پیج اینستاگرامی وجود دارد؟
بله شما میتوانید با در دست داشتن مدارکی مانند اسکرین شات و یا فاکتور، به پلیس فتا مراجعه کنید.
سلام از moboluxe خرید نکنید اصلا جواب نمیدن پولتونم برنمیگردونند کالایی هم ارسال نمیکنند
سلام،از سایت اوتی کالا خرید نکنید ،این سایت دزد وکلاه برداره
از دیجی پی وام نگیرید. ۵۰ میلیون وام گرفتم.از فروشگاهی که اونا میگن خرید اینترنتی باید کنید. کالا رو گرون میدن . من یه طلا خریدم ۱۶میلیون .بردم طلا فروشی گفت ۲۵درصد اجرت گرفتن ازت. ۵ میلیون گرونتر دادن. خواستم مرجوع کنم گفتن نمیگیریم. یه ps5 گرفتم اونو دارم هنوز ۳۶۲۰۰ فروختن بهم بازار قیمت کردم ۲۴ تومن بود ۲۷ میفروختن.اگه کسی میخواد ۲۶ میدم اکبنده. از هر خرید هم ۱۰.۵ درصد جداگانه میگیرن. ۵۰ میلیون رو ۹۰ میلیون برات میوفته. نکته بعد هم ادرس فروشنده کالاها جعلی هست. شماره ها هم اشتباه و دروغه.
سلام
به مردم عزیز پیشنهاد و تاکید می کنم تحت هیچ عنوان از فروشگاه دیجی کالا خرید نکنید ۸۰ درصد کالاهای ارسالی معیوب و تعمیری و ویترینی هستند و برخلاف تصور که این فروشگاه معتبر است کاملا نامعتبر و کالاها را مرجوع نمی کند و از عودت وجه هم امتناع می کند
فروشگاه accell به هیچ وجه خرید نکنید ۶ ۷ روز حداقل زمان میبره تا فقط به شما اکانت رو تحویل بدن آشغال ترین فروشگاه هست
سلام از سایت کتاب بازسفارش۲۴تا کتاب دادم دوسه روز بعدش زنگ زدن که چاپ جدید هستش افزایش قیمت داریم یابفرستین یا کتابها نمیرسه دستتون حالا به کنار پول رو هم واریز کردیم بعد یک هفته از ۲۴ تا کتاب ۸ تا کتاب فرستادن حالا از اون ۸ تا کتاب هم صفحه اولش که سال چاپش هست رو هم پاره کردن که مشخص نشه چاپ کی هستش آخه به خاطر چاپ جدید آزمون پول گرفتن برا همین خیلی سایت چرتی هستش مراقب باشین ازشون خرید نکنین
من از سایت لب تاپ استوک بانه خرید کردم.پول رو به کارت محمد مبین خداپرست واریز کردم.بعد واریز بلاکم کردن و دیگه جوابگو نیستن.سایت نماد اعتماد هم داره…
از خدا میخوام با سرطان گرفتن عزیزانش به فک بیفته
با سلام خدمت بابایی عزیز. این محمد مبین خداپرست از من هم ۵۰ میلیون کلاهبرداری کرده و یک لپ تاپ خریدم و به من تحویل نداده من رو هم بلاک کرده. در صورتی که مایل بودید با شماره من ۰۹۱۵۵۰۱۸۲۱۹ تماس بگیرید.
از سایتهای کیان استور و کیان شاپ خرید نکنید کلاه برداری هستش
من از فروشگاه اسنپ شاپ یک هارد وسترن دیجیتال با گارانتی ایستا سفارش دادم ، کالا که دستم رسید و روی سیستم انداختم داغ میکرد، با نرم افزار برسسی کردم دیدم هارد هیتاچی نشون میده با ده سال کارکرد، باز کردم چک کردم دیدم هارد دست دوم و تقلبی هست و گارانتی آویستا، تو نت هم هیچ نشانی از گارانتی آویستا نیست، تا الان چندین بار درخواست مرجوعی دادم و رد کردن میگن پلمپ کالا باز شده به گارانتی مراجعه کن، هر چقدر هم زنگ میزنم میگم این هارد اصل نیست و تقلبی هست و گارانتی هم متفاوت و بی نام و نشان، فقط میگن ثبت شد تا ۴۸ ساعت آینده بررسی میشه، ولی خبری نیست. یک روز دیگه هم فرصت مرجوعی تمام میشه و دستم به جایی بند نیست. اسنپ فقط یک بستری مهیا کرده برای دزدی و کلاهبرداری و دست آدم هم به جایی بند نیست. هم پول آدم میره و هم اعصاب و روان آدم به هم میریزه… خدا ازشون نگذره که تو این وضعیت اینها هم شریک دزد شدن….
“””” خواهش میکنم تا حد ممکن به همه اطلاع رسانی کنین تا به هیچ عنوان از اسنپ شاپ خرید نکنن تا مالباخته نشن”””””
توو ایران وقتی راه کلاهبرداری بازه بهتره از فروشگاه های اینترنتی خرید نکنیم
من از اسنپ پی خرید زدم قسطی الکی همه قسط رو مجبور شدم یکجا بدم با جریمه چون سیستم شون ایراد داشت
مراقب پول هاتون باشین