مراحل ثبت شرکت ، بررسی صفر تا صد ثبت شرکت

مراحل ثبت شرکت خصوصی | برای ثبت شرکت باید چه کرد؟

برای ثبت شرکت باید چه کرد؟ پاسخ به این سوال جز آشنایی با مراحل ثبت شرکت در ایران ممکن نیست. در ابتدا باید بیان نمود که تمامی شرکت‌ها زمانی به صورت رسمی شناسایی می‌شوند که در دفاتر اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده باشند. از طرفی یکی از مهمترین سیاست‌های

برای ثبت شرکت باید چه کرد؟ پاسخ به این سوال جز آشنایی با مراحل ثبت شرکت در ایران ممکن نیست. در ابتدا باید بیان نمود که تمامی شرکت‌ها زمانی به صورت رسمی شناسایی می‌شوند که در دفاتر اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده باشند. از طرفی یکی از مهمترین سیاست‌های اقتصادی که در کشورها برای توصیه اقتصاد کشور استفاده می‌گردد عبارت است از خصوصی سازی امور و ایجاد رقابت میان شرکت‌های خصوصی. شرکت‌های تجاری خصوصی شرکت‌هایی است که حاصل شراکت اشخاص حقیقی و حقوقی غیر دولتی و اشخاص حقوقی خصوصی است. از این رو ما در این مطلب برانیم تا به تعریف دقیق شرکت خصوصی، انواع آن، نحوه ثبت شرکت در ایران بپردازیم.

پس همراه ما باشید تا با طریقه ثبت شرکت آشنا شوید.

شرکت خصوصی چگونه شرکتی است؟

از جمله نکات حقوقی ثبت شرکت که باید به آن توجه کنید این است که شرکت‌های تجاری براساس ماده ۲۰ شرکت‌های تجاری قانون تجارت از جهت اشخاص تشکیل دهنده، به دو دسته  شرکت‌های خصوصی و دولتی تقسیم می‌شوند.

شرکت‌های تجاری خصوصی شرکت‌هایی هستند که از اشخاص (اعم ازحقیقی و حقوقی) غیردولتی تشکیل می‌شوند.

یا اشخاص حقوقی خصوصی هستند با سرمایه دولتی به نحوی که فقط تا ۴۹% سرمایه شرکت را دارا باشد و با مقاصد تجاری در دفتر ثبت شرکت‌ها خود را به شکل یکی از انواع شرکت‌های تجاری در آورند.

در ادامه به این سوال، پاسخ می‌دهیم که برای ثبت شرکت باید چه کرد؟ و اطلاعات لازم در مورد چگونگی ثبت شرکت را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

علت ثبت شرکت خصوصی چیست؟

ثبت شرکت خصوصی علل متعددی دارد که مهمترین آن عبارت است از اینکه با ثبت کردن شرکت، شخصیت حقوقی و قانونی معنی پیدا می‌کند و اساسنامه، شرکتنامه و سایر اسناد رسمیت می‌یابد.

همچنین عملکرد مدیران شرکت در گرو تثبیت شرکت است و حصول اطمینان سهامداران (شرکاء) و هیات مؤسس نیز نسبت به روند قانونی تشکیل شرکت در اثر ثبت حاصل می‌شود.

به یاد داشته باشید که قانونا، ایجاد هر گونه فعالیت اقتصادی، مالی و حقوقی مستلزم ثبت است و به همین منظور باید با طریقه ثبت شرکت آشنایی کافی داشته باشید.

انواع شرکت‌های خصوصی کدامند؟

وفق قانون تجارت نحوه ثبت شرکت در ایران از طریق به ثبت رسانیدن یکی از شرکت‌های زیر ایجاد می‌شود که روش ثبت شرکت در هر یک از این موارد متفاوت خواهد بود.

۱-ثبت شرکت سهامی عام

۲-ثبت شرکت سهامی خاص

۳-ثبت شرکت با مسیولیت محدود

۴-ثبت شرکت تضامنی

۵-ثبت شرکت نسبی

۶-ثبت شرکت مختلط سهامی

۷-ثبت شرکت مختلط غیرسهامی

۸-ثبت شرکت تعاونی

مراحل ثبت شرکت خصوصی چگونه است؟

براساس ماده ۱۹۵ قانون تجارت تمامی شرکت‌ها زمانی به صورت رسمی شناسایی می‌شوند که در دفاتر اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده باشند و ثبت کلیه شرکت‌های تجاری در قانون تجارت، الزامی بوده و تابع تمامی مقررات ثبت شرکت‌هاست.

تقاضای ثبت، به وسیله تنظیم اظهارنامه از اداره ثبت شرکت‌ها صورت می‌پذیرد و بخشی از روش ثبت شرکت است.

توجه داشته باشید که اگر در تهران هستید، باید اظهارنامه را به اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری تهران تسلیم نمایید و در صورتی که در شهرستان هستید، باید که تقاضا را به ادارات ثبت محل تحویل دهید.

مراحل ثبت شرکت

برای ثبت شما می‌بایست مراحل ثبت شرکت در ایران را نیز در نظر داشته باشید:

۱- تهیه و تکمیل فرم درخواست

شامل اطلاعات اساسی نظیر نام، نوع فعالیت، مرکز اصلی، تابعیت، میزان سرمایه

۲- مراجعه به سامانه اداره مذکور و تکمیل اطلاعات خواسته شده و تعیین نام شرکت

۳- ارسال مدارک لازم به اداره مربوطه از طریق پست پس از پذیرش اینترنتی

۴- درج بارکد پستی در سامانه (پس از تسلیم اسناد و مدارک مزبور به مرجع ثبت شرکت‌ها) و انجام بررسی‌های لازم و ثبت مراتب در دفتر مخصوص ثبت و دفتر دیگری که شماره ردیف و خلاصه شرکتنامه و اساسنامه در آن درج می‌شود، خلاصه مفاد شرکتنامه باید ظرف یک ماه در روزنامه رسمی کشور و یک روزنامه کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت درج و منتشر شود.

نکات مهم مراحل ثبت شرکت در ایران

درباره اعتبار قانونی شرکت نکات زیادی وجود دارد که در کنار چگونگی ثبت شرکت باید با آن‌ها آشنایی کافی داشته باشید، در ادامه به‌طور کامل به آن می‌پردازیم.

شرکت از چه زمانی رسمیت پیدا می‌کند؟

دانستن این مورد بسیار ضروری است که آیا شخصیت حقوقی با ثبت به وجود می‌آید یا صرف تشکیل شرکت کافی است.
قانون تجارت در مورد لحظه ایجاد شخصیت حقوقی شرکت سکوت کرده و این مساله باعث ایجاد اختلاف نظر میان حقوقدانان این حوزه شده است.

طبق نظر گروه اول شخصیت حقوقی در شرکت‌ها به صرف تشکیل و قبل از به ثبت رسیدن شرکت ایجاد می‌گردد و برای این امر به موادی از قانون تجارت ۱۳۱۱ نیز استناد می‌کنند.

گروه دوم نیز با استناد به موادی از لایحه ۱۳۴۷ شرکت‌های سهامی، لحظه دارا شدن شخصیت حقوقی در شرکت‌های تجارتی را نه از زمان تشکیل بلکه از زمان ثبت شخصیت حقوقی می‌دانند.

از میان دو نظر بالا نظری که در آن زمان ثبت شرکت را به عنوان زمان تشکیل شخصیت حقوقی ملاک قرار می‌دهد، هم‌اکنون قابل قبول است.

استعلام ثبت

نکته‌ای که در زمان انعقاد قرارداد با شرکت‌ها و موسسات دیگر باید مورد توجه قرار دهید گرفتن استعلام ثبت شرکت ها است. برای این کار حتما شناسه ملی و شماره ثبت شرکت را بگیرید و در سامانه چک کنید. به این ترتیب از آن استعلام بگیرید یا از صحت وجود شرکت باخبر شوید.

وجه قانونی شرکت پیش از طی مراحل ثبت شرکت

طبق یک قاعده عمومی اگر قبل از ثبت شرکت، شرکاء معاملاتی نمایند ولو شرکت سهامی و با مسئولیت محدود باشند و بعدا ثبت شوند، مسئولیت شرکای مذکور نسبت به معامله قبل از ثبت، تضامنی است. بنابراین پیش از طی مراحل ثبت شرکت مسئولیت محدود و مراحل ثبت شرکت سهامی خاص و غیره این شرکت‌ها و معاملاتشان تضامنی در نظر گرفته می‌شوند.

جمع‌بندی

پس از تسلیم مدارک به اداره ثبت شرکت‌ها و انجام بررسی‌های لازم، خلاصه مفاد شرکت نامه باید ظرف یک ماه در روزنامه رسمی کشور و یک روزنامه کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت درج و منتشر شود.

درصورتی که نسبت به نحوه ثبت شرکت در ایران و اینکه چگونه ثبت شرکت کنیم، سؤال یا ابهامی دارید، می‌توانید با بخش مشاوره تلفنی وینداد ارتباط برقرار نمایید.

سوالات متداول

نحوه ثبت شرکت چگونه است؟

نحوه ثبت شرکت با توجه به اینکه می‌خواهید شرکت سهامی خاص یا با مسئولیت محدود ثبت کنید، متفاوت است.

آیا تعیین میزان سرمایه در هر شرکتی متفاوت است یا سقف معینی دارد؟

برای هر شرکتی براساس نوع شرکت، سهم الشرکه و تعداد موسسین و شرکا متفاوت است. سرمایه اولیه برای ثبت شرکت مبلغ ۱۰۰٫۰۰۰ تومان است.

مراحل ثبت شرکت چیست؟

مراحل ثبت یک شرکت یا موسسه شامل انتخاب نام، تعیین موضوع، تامین سرمایه، معرفی موسسین، تنظیم اساسنامه و غیره در سامانه است که پس از طی تمامی مراحل با انتشار آگهی در روزنامه، فرآیند تاسیس تکمیل می‌شود.

چگونه شرکت ثبت کنیم؟

برای ثبت شرکت در گام اول باید نوع شرکت خود را انتخاب کنید تا بر اساس آن بتوانید مدارک و شرایط ثبت را احراز و مراحل ثبت شرکت را تکمیل کنید.

۴.۴/۵ - (۵ امتیاز)
اشتراک‌گذاری
نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

2 Comments
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
مهدی
مهدی
2 سال پیش

برای گرفتن یه کار پیمانکاری از شهرداری باید باید یه شرکت ثبت شده در حوزه ابنیه آب و فاضلاب داشته باشی….
باید چیکار کنم….
مراحلش…؟؟؟

کارشناس حقوقی وینداد
کارشناس حقوقی وینداد
در پاسخ به  مهدی
2 سال پیش

با سلام و احترام
لطفا به سایت وینداد مراجعه نموده و درخواست ثبت شرکت تجاری ثبت نمایید.
با تشکر
کارشناس حقوقی وینداد https://vindad.com/

تصویر محمد جواد جوادی

محمد جواد جوادی

محمد جواد جوادی یکی از اعضای تیم نویسندگان وینداد است که کارشناسی ارشد حقوق بین الملل از دانشگاه شهید بهشتی و همچنین کارشناسی ارشد حقوق کسب‌وکار از دانشگاه بروکسل دارد و با داشتن اطلاعات تخصصی حقوقی، مقالات کاربردی را برای مجله وینداد نوشته که در ادامه تعدادی از این مقالات را مشاهده می‌کنید.

خدمات ثبتی وینداد