عدم فعالیت شرکت و نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت چگونه است؟

عدم فعالیت شرکت و نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت چگونه است؟

ثبت شرکت تجاری می‌تواند قدم مهمی برای توسعه و رونق یک کسب‌وکار باشد. اما ممکن است بنا به دلایلی، یک شرکت پس از ثبت، بدون فعالیت شود. در این وضعیت گفته می‌شود عدم فعالیت شرکت رخ داده است. اعلام عدم فعالیت شرکت از سوی شرکا وظیفه مهمی است که قانون

ثبت شرکت تجاری می‌تواند قدم مهمی برای توسعه و رونق یک کسب‌وکار باشد. اما ممکن است بنا به دلایلی، یک شرکت پس از ثبت، بدون فعالیت شود. در این وضعیت گفته می‌شود عدم فعالیت شرکت رخ داده است. اعلام عدم فعالیت شرکت از سوی شرکا وظیفه مهمی است که قانون بر عهده آنها گذاشته است.

در این مطلب از مجله حقوقی وینداد به بررسی موضوع عدم فعالیت شرکت و نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت و نکات مهم آن می‌پردازیم.

با ما همراه باشید.

عدم فعا‌لیت شرکت به چه معناست؟

احتمالا می‌دانید که برای ثبت شرکت، انجام اقدامات اساسی پس از ثبت و شروع فعالیت تجاری، هر شرکت باید حساب بانکی خاصی تاسیس کند تا بوسیله آن حساب، امورات تجاری و مالی خود را رفع و رجوع کند.

به طور خلاصه، عدم فعالیت شرکت زمانی به وقوع می‌پیوندد که حساب بانکی شرکت، فاقد گردش مالی و تحرک خاصی باشد.

به بیان بهتر، زمانی عدم فعالیت شرکت اثبات می‌شود که شرکت هیچ‌گونه فعالیت کاری و تجاری خاصی نداشته باشد و متعاقب آن قرارداد خرید و فروشی هم منعقد نکند. نتیجه این امور سبب می‌شود که حساب بانکی شرکت بدون گردش مالی باشد.

در چنین زمانی اصطلاحا گفته می‌شود عدم فعالیت شرکت به وجود آمده است و شرکا باید وارد فرآیند اعلام عدم فعالیت شرکت شوند.

عدم فعالیت شرکت می‌تواند بر اثر دلایل مختلفی باشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.

دلایل عد‌‌م فعالیت شرکت چیست؟

عمده دلایلی که سبب عدم فعالیت شرکت می‌شوند غالبا در یکی از سه مورد زیر می‌گنجند:

۱) بی‌انگیزگی شرکا در اثر عدم داشتن سرمایه، تخصص، تجربه یا زمان کافی برای ادامه فعالیت شرکت

۲) عدم صرفه اقتصادی فعالیت شرکت، توقف سوددهی و رسیدن شرکت به مرز ورشکستگی

۳) بروز اختلاف میان شرکای شرکت درباره اداره شرکت و در نهایت وا نهادن امور شرکت

نکته مهم آن است که تفاوتی ندارد که عدم فعالیت شرکت به چه دلیلی رخ داده است، بلکه باید در هنگام بروز این وضعیت، شرکا به وظایف قانونی خود در راستای اعلام عدم فعالیت شرکت عمل کنند.

اعلا‌م عدم فعالیت از منظر قانونی اهمیت زیادی دارد چرا که ممکن است شرکا را با جریمه‌های مالیاتی سنگینی روبرو کند.

مراحل قانونی و شرایط اعلام عدم فعالیت شرکت در ادامه مورد بررسی قرار گرفته است.

نحوه اعلا‌م عد‌م فعا‌لیت شرکت چگونه است؟

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در زمینه عدم فعالیت شرکت مطرح است، مسئله مالیات است. به طور خلاصه اقداماتی که یک شرکت در حالت عدم فعالیت باید آن‌ها را انجام دهد به شرح زیر است:

۱) تعیین حوزه مالیاتی شرکت، در صورت عدم تعیین پس از ثبت شرکت

۲) پلمب دفاتر قانونی، در صورت عدم انجام پس از ثبت شرکت

۳) ارسال اظهارنامه مالیاتی به شکل سفید و خالی به واحد مالیاتی حوزه شرکت (نشانگر عدم فعالیت شرکت)

۴) ارسال نامه عدم فعالیت در هر سال مالی به واحد مالیاتی حوزه شرکت (اعلام یک بار عدم فعالیت کافی نیست)

۵) ارسال اظهارنامه ارزش افزوده به شکل سفید و با ارقام صفر به واحد مالیاتی حوزه شرکت (نشانگر عدم فعالیت شرکت)

برای جلوگیری از جریمه‌های مالیاتی، چه اقداماتی لازم است؟

همانطور که گفته شد پرهیز از ا‌علام عدم فعالیت شرکت می‌تواند تبعات مالیاتی سنگینی داشته باشد. به همین دلیل برخی از مهم ترین اقدامات لازم در فرآیند اعلام عدم فعالیت شرکت را در ادامه در قالب نکات حقوقی کاربردی بررسی می‌کنیم.

۱) در صورت اعلام عد‌م فعالیت شرکت، هر گونه تراکنش بانکی حساب شرکت که ناشی از خرید و فروش باشد، ممنوع است. لازم به ذکر است که حتی خرید اسباب و اموال شخصی شرکا با استفاده از حساب بانکی شرکت هم در حکم فعالیت شرکت بوده و قابلیت پیگیری توسط اداره مالیات را دارد.

۲) شرکا باید اعلام عدم فعالیت شرکت خود را به هر میزان که نیاز باشد در هر سال مالی تمدید کنند.

۳) اگر در اساسنامه شرکت، سرمایه و آورده نقدی شرکت تصریح شده است، باید مبلغ مذکور در اظهارنامه عدم فعالیت قید شود.

۴) پیش از تنظیم نامه عدم فعالیت، شرکا باید پرونده مالیات و دارایی خود را تشکیل داده باشند وگرنه نمی‌توانند فرآیند اعلام عدم فعالیت شرکت را طی کنند.

۵) اگر به هر نحوی، مدرکی دال بر انجام فعالیت تجاری شرکت در دوره عدم انجام فعالیت به دست اداره مالیات برسد، شرکت با جریمه‌های سنگین مالیاتی مواجه خواهد شد.

۶) در صورت عدم فعالیت شرکت در مدت طولانی، ممکن است شرکت با انحلال روبرو شود.

درباره فرآیند اعلا‌‌م عد‌‌م فعالیت شرکت نیاز به مشاوره دارید؟

بی‌احتیاطی شرکا در اعلا‌م عدم فعالیت شرکت، هر چند موضوعی بی‌اهمیت به نظر می‌رسد، اما می‌تواند به سنگین‌ترین جریمه‌های مالیاتی منجر شود.

به همین خاطر شرکا و موسسین شرکت باید با مقررات و فرآیند ثبت شرکت، فعالیت تجاری شرکت، امور مالیاتی و موضوع عدم فعالیت شرکت آشنایی کامل داشته باشند.

در این مطلب سعی شد مهم‌ترین نکات مرتبط با عدم فعالیت شرکت پوشش داده شود، هر چند وجود جزئیات مقرراتی و تنوع فرآیند اعلام عدم فعالیت شرکت سبب می‌شود که همچنان برخی ناگفته‌ها در این رابطه باقی بماند.

تیم حقوقی وینداد، متشکل از حقوق‌دانان مطلع، بروز و باتجربه این توانایی را دارد که در صورت احساس نیاز شما به دریافت خدمات مشاوره‌ای پیرامون عدم فعالیت شرکت، با بهترین کیفیت علمی، در سریع‌ترین زمان و با کم‌ترین هزینه، شما را همراهی کند.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک‌گذاری

مشاوره رایگان امور ثبتی

برای دریافت مشاوره کاملا رایگان و تخصصی خدمات ثبتی (ثبت شرکت، تغییرات شرکت، انحلال شرکت، پلمپ دفاتر، ثبت برند و ثبت اختراع در ایران و بین المللی) با ما تماس بگیرید.

نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
تصویر هومن گل‌محمد

هومن گل‌محمد

هومن گل محمد از نویسندگان خلاق و حرفه‌ای وینداد است که دارای کارشناسی حقوق از دانشگاه علم و فرهنگ، کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل از دانشگاه شهید بهشتی و همچنین کارشناسی ارشد حقوق مهاجرت از کانادا است. هومن اطلاعات تخصصی در بخش‌های مختلف حقوق دارد و محتواهای کاربردی در زمینه امور ثبتی، حقوقی و مالکیت فکری را به زبان کاملا ساده در مجله وینداد نوشته که در ادامه می‌توانید تعدادی از این محتواها را بخوانید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند

ارائه صفر تا صد خدمات تاسیس شرکت، تاییدیه نام، ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها و دریافت روزنامه رسمی، کاملا آنلاین و با قیمت ثابت

خدمات ثبتی وینداد

ارائه صفر تا صد خدمات تاسیس شرکت، تاییدیه نام، ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها و دریافت روزنامه رسمی، کاملا آنلاین و با قیمت ثابت

مقالات مرتبط

موضوعات مجوزی شرکت‌ها
مقالات ثبت و تغییرات شرکت

لیست کامل موضوعات نیازمند اخذ مجوز برای ثبت شرکت

ثبت شرکت نیازمند طی مراحل متعددی است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها انتخاب و تعیین موضوع فعالیت است. این موضوع نه‌تنها بخشی از اساسنامه شرکت را تشکیل می‌دهد، بلکه باید به دقت و با توجه به قوانین و مقررات تعیین شود. در بسیاری از موارد، موضوعات فعالیت شرکت‌ها نیازمند اخذ مجوزهای خاصی از مراجع ذی‌ربط هستند. برخی از حوزه‌های فعالیتی که معمولاً نیاز به اخذ مجوز دارند شامل پیمانکاری، خدماتی، تولیدی، بازرگانی و غیره هستند.

انواع مجامع عمومی در شرکت‌ها
مقالات ثبت و تغییرات شرکت

انواع مجامع عمومی شرکت‌ها چیست؟ | وظایف و صلاحیت‌ها

در تمامی شرکت‌های تجاری برای تصمیم‌گیری در امور مختلف، مجامعی تشکیل می‌شود که انواع آن‌ها، نحوه تشکیل، صلاحیت‌ تصمیم‌گیری و وظایف و اختیارات هر یک به‌طور کامل مشخص شده است. مجامع شرکت‌ها شامل مجمع عمومی موسس، مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق‌العاده هستند.

صورتجلسه افزایش سرمایه شرکت
مقالات ثبت و تغییرات شرکت

نحوه تنظیم صورتجلسه افزایش سرمایه در شرکت

افزایش سرمایه در شرکت‌های تجاری به منظور توسعه فعالیت‌های شرکت انجام می‌شود که باید به عنوان یکی از تغییرات شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت برسد چرا که سرمایه ثبتی در ابتدای تاسیس در اساسنامه درج شده و این مورد باعث تغییر اساسنامه خواهد شد.

ثبت موسسه حسابرسی
مقالات ثبت موسسه غیرتجاری

شرایط و مراحل ثبت موسسه حسابرسی

موسسه حسابرسی یکی از رایج ترین انواع موضوعات برای ثبت موسسه است که نیاز به دریافت مجوز از جامعه حسابرسان رسمی ایران دارد. ضمن اینکه موسسین باید شرایطی مثل سابقه تحصیلی و سابقه کار مرتبط را برای دریافت مجوز و ثبت موسسه احراز کنند.