یکی از پدیدههایی که امروزه با سرعت درحال رشد و شکوفایی است عبارت است از: تجارت الکترونیک. اکثریت ما تجربهٔ خرید آنلاین را داشتهایم، به طوری که در خانه نشستهایم و از منزل وسیلهای را سفارش میدهیم، گاها این وسیله یک نوع محصول است و گاه بلیط، و یا حتی پوشاک و خدمات. اما در حقیقت تجارت الکترونیک چیست؟ ما در این مطلب برانیم تا به بیان تعریف تجارت الکترونیک، کاربرد آن، شرایط ثبت شرکت تجارت الکترونیک و مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تجارت الکترونیک بپردازیم. پس همراه ما باشید.
تجارت الکترونیک چیست؟
تجارت الکترونیک در حقیقت یک نوع روشی است که برای مبادلات اعم از کالا، محصول و خدمات جهت بهره برداری تجاری استفاده میشود.
این روش، روشی است که خریداران و فروشندگان، برای ارتباط با یکدیگر از اینترنت استفاده نموده و نهایتاً در بستری تجاری به مبادله با یکدیگر میپردازند.
در حقیقت استفاده از تجارت الکترونیک دلایل متعددی دارد مانند: دسترسی مشتریان به اطلاعات مربوط و مفصل در عرض چند ثانیه، امکان مقایسه سریع و به موقع قیمت محصولات توسط مشتریان، امکان خرید به صورت آنلاین و درهرساعت از شبانه روز، جهانی شدن فعالیت شرکتها، قابلیت کاهش قیمت محصولات، حذف واسطهها و کوتاه کردن کانالهای بازاریابی و در نهایت تولید محصولات با قیمت نهایی کمتر و سود بیشتر، امکان تعامل و برقراری ارتباط میان مشتریان و مبادله نظرات و مقایسه تجربیات آنها، ایجاد انتخابهای گسترده برای مشتریان و در نتیجه رضایت مندی آنها و….
با این توضیح کاربرد تجارت الکترونیک علی الخصوص در زمینه ثبت شرکت تجارت الکترونیک مورد توجه قرار میگیرد.
کاربرد تجارت الکترونیک در چه بخشهایی است؟
در حقیقت باید به خاطر داشت که تجارت الکترونیک نه تنها شامل خرید و فروش از طریق اینترنت میباشد؛ بلکه شامل سایر جنبههای فعالیت تجاری مانند موارد ذیل نیز میباشد:
۱- مدیریت تولید، تهیه، توزیع، جابه جایی کالاها
۲-خدمات پس از فروش
۳- تهیه لیست از کالاها
۴-ثبت شرکت تجارت الکترونیک و غیره
شرایط ثبت شرکت تجارت الکترونیک چیست؟
وفق ماده ۳ لایحه اصلاحی قانون تجارت باید که حد اقل تعداد سهامداران در شرکت سهامی خاص ۳ نفرباشد که به عنوان عضو خواهند بود و ۲ نفر بازرس (که بازرسین نباید از اعضا باشند) وجود داشته باشد.
نکته حائز اهمیت آن است که میزان سرمایه شرکت براساس ماده ۵ لایحه اصلاحی قانون تجارت حداقل یک میلیون ریال معادل صد هزارتومن تومان میباشد.
همچنین ضروری است که ۳۵ درصد از سرمایه به صورت نقدی در ابتدا پرداخت شود.
یکی از شروط مهم در ثبت شرکت تجارت الکترونیک با مسئولیت محدود آن است که باید حداقل ۲ نفر عضو وجود داشته باشد و میزان سرمایه شرکت حداقل یک میلیون ریال باشد.
باید در این بخش توجه داشت که در شرکت تجارت الکترونیکی که به شکل شرکت با مسئولیت محدود به ثبت میرسند، باید نسبت به پرداخت کل سرمایه، تعهد لازم داده شود.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت تجارت الکترونیک
مدارک لازم جهت ثبت شرکت تجارت الکترونیک بر مبنای اینکه شرکت از نوع سهامی خاص یا بامسئولیت محدود است، متفاوت میباشد:
الف) شرکت با مسئولیت محدود:
۱- کپی کارت ملی و شناسنامه کلیه اعضا
۲-تکمیل و ارائه فرم تقاضانامه (۲ نسخه)
۳-تکمیل و ارائه اساسنامه شرکت (۲ نسخه)
۴-اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
۵-تکمیل و ارائه شرکتنامه
۶-ارائه اقرارنامه امضا شده
۷-وفق موضوع، در صورت نیاز به مجوز، مجوز مربوطه اخذ و ارائه گردد.
ب) شرکت سهامی خاص:
۱- کپی کارت ملی و شناسنامه کلیه اعضا
۲-اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
۳-ارائه اقرارنامه امضا شده
۴-اخذ مجوز در صورت نیاز
سخن آخر
در نهایت باد بیان نمود که تجارت الکترونیک یک نوع روشی است که خریداران و فروشندگان، برای ارتباط با یکدیگر از اینترنت استفاده نموده و نهایتاً در بستری تجاری به مبادله با یکدیگر میپردازند.
در اصل استفاده از تجارت الکترونیک دلایل متعددی دارد مانند: دسترسی مشتریان به اطلاعات مربوط و مفصل در عرض چند ثانیه، قابلیت کاهش قیمت محصولات، امکان تعامل و برقراری ارتباط میان مشتریان و مبادله نظرات و مقایسه تجربیات آنها.
باید در نظر داشت که جهت ثبت شرکت مذکور، باتوجه به موضوع فعالیت شرکت اخذ مجوز از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و سازمان تنظیم مقررات، بعضاً لازم و ضروری میباشد.
همچنین ثبت شرکت تجارت الکترونیک در دو قالب متداول، ۱-شرکت با مسئولیت محدود و ۲- شرکت سهامی خاص دراداره ثبت شرکتها به ثبت رسیده میشود و برای ثبت هر یک از شرکتها مدارک متفاوتی نیاز است که در مطلب فوق بیان گردید.
در این راستا در صورتی که سوال یا ابهامی دارید به بخش مشاوره تلفنی مراجعه کنید.