قرارداد استخدام محافظ شخصی

قرارداد استخدام محافظ شخصی و حفاظت فیزیکی

حفاظت از اشیا یا برخی مکان‌ها، ممکن است در موارد خاص، اقدامی ضروری به نظر برسد. اما حفاظت فیزیکی از اشخاص نیز موضوعی است که گاهی اهمیت زیادی پیدا می‌کند. برخی افراد به اقتضای شغل یا موقعیت اجتماعی خود ترجیح می‌دهند تا از محافظ شخصی یا همان بادیگارد استفاده کنند

حفاظت از اشیا یا برخی مکان‌ها، ممکن است در موارد خاص، اقدامی ضروری به نظر برسد. اما حفاظت فیزیکی از اشخاص نیز موضوعی است که گاهی اهمیت زیادی پیدا می‌کند. برخی افراد به اقتضای شغل یا موقعیت اجتماعی خود ترجیح می‌دهند تا از محافظ شخصی یا همان بادیگارد استفاده کنند تا به نوعی امنیت بیشتر خود را تضمین کنند.
در این مطلب قصد داریم تا به موضوع حفاظت فیزیکی و قرارداد استخدام محافظ شخصی بپردازیم و از منظر قانونی به این موضوع نگاه کنیم.

چرا برای بعضی افراد حفاظت فیزیکی اهمیت زیادی دارد؟

دغدغه حفاظت فیزیکی برای برخی اقشار یک جامعه همواره وجود دارد. حفاظت از اشخاص دولتی و دارای پست‌های سیاسی به شکل سازمان‌یافته‌ای از سوی نهادهای رسمی دولتی انجام می‌شود و این افراد به شکلی مستمر از محافظان شخصی استفاده می‌کنند. اما نیاز به حفاظت فیزیکی تنها محدود به اشخاص دولتی نیست.

ممکن است برخی هنرمندان یا ورزشکاران و افرادی که گاه تحت عنوان سلبریتی از آنها یاد می‌شود و غالبا از جایگاه اجتماعی بالایی برخوردار هستند، برای محافظت از خود، به استخدام محافظ شخصی روی بیاورند. استخدام محافظ شخصی توسط این افراد می‌تواند با هدف حفاظت محل اقامت آنها یا حفاظت فیزیکی از خود این افراد در برخی مراسم‌ها و مکان‌های عمومی نظیر کنسرت‌ها و… صورت بگیرد.

استخدام محافظ شخصی به منظور انجام حفاظت فیزیکی از این اشخاص بایستی در قالب یک قرارداد جامع انجام شود. قرارداد استخدام محافظ شخصی موضوعی است که در ادامه به آن اشاره‌ خواهیم کرد.

قانون درباره استخدام محافظ شخصی چه می‌گوید؟

اصولا در قوانین و مقررات نظام حقوقی ایران، درباره قانونی بودن یا غیرقانونی بودن استخدام محافظ شخصی حکم خاصی وجود ندارد. اما می‌توان برخی از موارد نزدیک به این موضوع را در مقررات موجود پیگیری کرد.

دفاع مشروع از جمله مواردی است که قانون مجازات اسلامی ایران آن را تحت شرایطی به رسمیت شناخته است. اما موضوع مهم در این خصوص این است که دفاع مشروع اصولا توسط خود شخص صورت می‌گیرد و نه شخص ثالثی که در این فرض، همان محافظ شخصی است. همچنین نکته مهم در دفاع مشروع وجود شرایطی مانند دفاع متناسب با حمله و عدم امکان گریز از حمله است که به راحتی نیز قابل احراز نمی‌باشد.

موضوع مرتبط دیگر، بحث حمل سلاح توسط محافظ شخصی است که به صراحت می‌توان ادعا کرد که به جز موارد خاص که با مجوزهای قانونی صورت می‌گیرد، حمل سلاح توسط افراد عادی جرم بوده و مجازات‌هایی برای مرتکبان آن وجود دارد و نتیجتا محافظ شخصی امکان استفاده از سلاح هم ندارد.

در نتیجه می‌توان گفت که استخدام محافظ شخصی مبنای قانونی خاصی ندارد و اگر هم آن را مجاز بدانیم، بسیاری از موانع قانونی در این مسیر وجود دارد. با این حال با تصور اینکه این امر منع قانونی مستقیمی ندارد و می‌تواند تابع توافق بین اشخاص و اصل آزادی قراردادها (ماده ۱۰ قانون مدنی) باشد، به سراغ بررسی قرارداد استخدام محافظ شخصی می‌رویم.

قرارداد استخدام محافظ شخصی چه نکاتی دارد؟

در تنظیم قرارداد استخدام محافظ شخصی مانند بسیاری دیگر از قراردادهای استخدامی باید به نکاتی توجه کرد. در ادامه برخی از نکات حقوقی این قرارداد را متذکر می‌شویم.

– مانند هر قرداد استخدام دیگری، در قرارداد استخدام محافظ شخصی نیز باید دستمزد و حق بیمه محافظ را مطابق با الزامات قانونی پرداخت کرد.

– تمام وقت بودن یا پاره وقت بودن ارائه خدمات حفاظت فیزیکی از سوی محافظ شخصی بایستی در قرارداد مشخص شود.

– اگر محافظ شخصی به طور تمام وقت ملزم به حفاظت باشد، فراهم کردن محل اسکان و سایر ملزومات اولیه مانند تهیه غذا، اصولا با شخصی است که او را استخدام کرده است.

– مدت قرارداد باید به طور دقیق مشخص باشد.

– موارد خاص مانند داشتن خودروی شخصی و یا امکان رانندگی محافظ شخصی باید در قرارداد تصریح شود.

– موانع قانونی مانند عدم امکان حمل سلاح سرد و گرم توسط محافظ شخصی و یا عدم استفاده از خشونت در مواجهه با هواداران باید در قرارداد قید شود.

– داشتن آمادگی جسمانی و همچنین گواهی‌های گذراندن دوره‌های حفاظت شخصی و داشتن سایر مهارت‌های رزمی که محافظ شخصی به آن اقرار کرده است، بایستی در قرارداد نیز به عنوان شرایط لازم استخدام محافظ شخصی نوشته شود تا اگر اثبات شد این شرایط از ابتدا وجود نداشته است، امکان فسخ قرارداد وجود داشته باشد.

– شرح وظایف دقیق محافظ شخصی، نظیر حضور در مراسم‌های خاص، حفاظت از محل اقامت شخص و… باید در تنظیم قرارداد لحاظ شود.

– اگر محافظ شخصی موظف باشد تا در طول دوره محافظ فیزیکی در محل خاصی حاضر باشد باید نشانی دقیق محل در قرارداد ذکر شود. مثلا ممکن است توافق شود که محافظ شخصی در ضلع شمالی محل اقامت شخص باید حضور داشته باشد.

– غالبا به دلیل آنکه اشخاص مشهور مانند سلبریتی‌ها به استخدام محافظ شخصی روی می‌آورند، لازم است در قرارداد استخدام محافظ شخصی ذکر شود که اسرار شغلی یا خانوادگی و یا سایر اطلاعات مرتبط با شخص استخدام کننده باید به شکل محرمانه باقی بمانند و اگر محافظ اقدام به فاش کردن این اطلاعات کند، پرداخت خسارت یا دیگر مجازات‌های قانونی و یا قراردادی در انتظار وی خواهد بود.

    درباره قرارداد استخدام محافظ شخصی سوالی دارید؟

    در این مطلب به موضوع وجاهت قانونی استخدام محافظ شخصی پرداختیم و همچنین به برخی از نکات حقوقی تنظیم قرارداد استخدام محافظ شخصی اشاره کردیم. تردیدی نیست که این قرارداد به دلیل داشتن ماهیت خاص خود، ممکن است دارای نکات بیشتری باشد. نکته مهم این است که نباید فراموش کرد که انجام وظایف محافظ شخصی ممکن است با برخی موانع قانونی مواجه شود. به همین خاطر تنظیم دقیق این قرارداد اهمیت زیادی دارد تا ایرادات حقوقی و یا تعارضات خاص قانونی برای طرفین آن، مشکلی ایجاد نکند.

    ما در وینداد با داشتن تیمی از کارشناسان حقوق قراردادها و وکلای دادگستری آماده ارائه خدمات حقوقی مانند تنظیم یا بررسی قرارداد استخدام محافظ شخصی و یا مشاوره حقوقی درباره این قرارداد هستیم.

    5/5 - (1 امتیاز)
    اشتراک‌گذاری

    مشاوره تلفنی حقوقی آنلاین

    برای دریافت مشاوره تخصصی خدمات حقوقی کسب‌وکارها ( تنظیم قراردادهای دو زبانه، تنظیم اوراق قضایی، دعاوی تخصصی کسب‌وکارها، مالکیت فکری، کپی‌رایت و غیره) درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما، با شما تماس خواهند گرفت.

    نظرات
    ثبت نام
    Notify of
    guest

    2 Comments
    جدیدترین
    قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
    Inline Feedbacks
    مشاهده تمامی نظرات
    یاسین کریم زاده
    یاسین کریم زاده
    2 ماه پیش

    سلام.اگربادیگارد چیزایی که گفتین رو رعایت نکرد و به شخص استخدام کننده خیانت کرد،
    مثل دزدیدن اموالش یا همکاری با دشمن شخص استخدام کننده بابت دریافت پول یا… آیا از طریق قانون میشه پیگیریش کرد؟

    کارشناس حقوقی وینداد
    کارشناس حقوقی وینداد
    در پاسخ به  یاسین کریم زاده
    1 ماه پیش

    سلام
    وقتتون بخیر
    بله در صورتی که قرارداد مناسبی منعقد کرده باشید امکان پیگیری قانونی تخلفات را خواهید داشت

    تصویر هومن گل‌محمد

    هومن گل‌محمد

    هومن گل محمد از نویسندگان خلاق و حرفه‌ای وینداد است که دارای کارشناسی حقوق از دانشگاه علم و فرهنگ، کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل از دانشگاه شهید بهشتی و همچنین کارشناسی ارشد حقوق مهاجرت از کانادا است. هومن اطلاعات تخصصی در بخش‌های مختلف حقوق دارد و محتواهای کاربردی در زمینه امور ثبتی، حقوقی و مالکیت فکری را به زبان کاملا ساده در مجله وینداد نوشته که در ادامه می‌توانید تعدادی از این محتواها را بخوانید.
    آنچه در این مطلب خواهید خواند

    نمونه قرارداد مناسب شما

    مقالات مرتبط

    شرایط استخدام اتباع بیگانه
    مقالات قرارداد کار

    شرایط استخدام اتباع بیگانه در قانون کار چیست؟

    استخدام اتباع بیگانه در ایران، تحت قوانین و مقررات خاصی صورت می‌گیرد که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنظیم شده‌اند. این مقررات برای اطمینان از حقوق و امنیت شغلی کارگران خارجی و حفظ منافع ملی طراحی شده‌اند. مجوز کار به اتباع بیگانه تنها در صورتی اعطا می‌شود که تخصص آن‌ها در ایران موجود نباشد و کارفرما نیز ابتدا تلاش کند نیروی کار داخلی را استخدام کند. تخطی از این قوانین منجر به مجازات‌های قانونی برای کارفرما و کارگر خارجی می‌شود.

    شرایط اخذ سفته ضمانتدر قرارداد کار
    مقالات قرارداد کار

    آیا اخذ چک و سفته در قرارداد کار قانونی است؟

    در بسیاری از قراردادهای کار، کارفرمایان برای اطمینان از حسن انجام کار توسط کارگران، اقدام به اخذ چک و سفته می‌کنند. این مسئله به عنوان ضمانت حسن انجام کار شناخته می‌شود و به منظور جلوگیری از خسارات احتمالی ناشی از تخلفات کارگران کاربرد دارد. با این حال، سوالات و نگرانی‌های زیادی پیرامون قانونی بودن این موضوع وجود دارد.

    مقالات قرارداد کار

    ۲۰ قانون کاربردی و نکات حقوقی قرارداد کار میان کارگر و کارفرما

    تمامی قراردادهای کار بر اساس قوانین و نکات حقوقی تنظیم می‌شوند که حداکثر منافع را برای هر دو طرف تامین کنند. به‌طوری که اگر هر یک از این قوانین در قرارداد رعایت نشوند، اداره کار با در نظر گرفتن فرض قانونی حقوق کارکنان را تامین خواهد کرد.

    انواع قرارداد کار
    مقالات انواع قرارداد کار

    انواع قرارداد کار + شرایط تنظیم و نحوه محاسبه حقوق و مزایا

    قرارداد کار بین کارفرما و کارکنان تنظیم می‌‎شود که طرف دوم یعنی کارکنان می‌‎توانند کارگر و کارفرما باشند. این نوع قرارداد شامل انواع کارهای تمام وقت، پاره‎وقت، ساعتی، پورسانتی، کارمزدی و حتی آزمایشی می‌‎شود که بنا بر شرایط شغلی امکان تنظیم هر یک از آن‌‎‎ها وجود دارد. ضمن اینکه در انواع قرارداد کار علاوه‌‎بر دستمزد مزایای دیگری مثل حق بیمه، عیدی، سنوات و غیره به کارکنان تعلق می‌‎گیرد.