اگر شما هم به دنبال انعقاد قرارداد استخدام مسئول فنی هستید که در زمره قراردادهای کار محسوب میشود، توصیه میکنیم که این مطلب را از دست ندهید! چرا که ما در این مطلب به طور کامل به بیان مفهوم مسئول فنی، نمونه قرارداد استخدام مسئول فنی و همچنین نکات حقوقی مرتبط با آن پرداختهایم.
شاید در ابتدا این سؤال برای شما پیش بیاید که بخواهید بدانید مسئول فنی کیست؟ و چه وظایفی دارد؟ و من به عنوان کارفرما چرا به مسئول فنی و قرارداد مسئول فنی نیاز دارم؟ مسئول فنی در حقیقت شخصی حقیقی است که وظیفهٔ نظارت بر تولیدات را دارد و مدرک تحصیلی مرتبط با رشته را داشته و پروانهٔ این امر را دریافت نموده است.
مهمترین نکات حقوقی در قرارداد استخدام مسئول فنی چیست؟
۱-به خاطر داشته باشید که مسئول فنی به جهت رابطه استخدامی که با کارفرما دارد، براساس قانون کار باید که تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرد.
مراتب مورد نظر در خصوص بیمهٔ مسئول فنی باید با توجه به اعلام کارفرما توسط جامعه صنفی مسئولین فنی صنایع غذایی نیز به سازمان مربوطه اعلام گردد.
۲-مسئول فنی باید دقت نماید که او حق انجام فعالیتی خارج از موارد مطروحه در قرارداد استخدام مسئول فنی را ندارد.
۳- دریافت مجوزهای بهداشتی و نیز مجوزهای کیفی که خارج از قوانین و دستورالعمل های اداره نظارت برمواد غذایی و… میباشد بر عهده مسئول فنی نیست.
همچنین باید توجه نمود که انجام امور اداری در داخل و یا خارج از کارخانه بر عهده مسئول فنی نمیباشد.
۴- طبق قرارداد استخدام مسئول فنی حضور فعال مسئول فنی در زمان تولید و بسته بندی و نظارت بر این امور ضروری است و عدم حضور مسئول فنی ضمانت اجرا خواهد داشت.
۵- مسئول فنی موظف است که برای تمدید پروانه ساخت در موعد مقرر به مدیرعامل رجوع نماید.
۶- مسئول فنی باید ۱ سال سابقه کار در یکی از موارد ذیل را داشته باشد:
الف) مؤسسات علمی
ب) مؤسسات تحقیقاتی
ج) مؤسسات صنعتی
د) آزمایشگاهی در رشته مربوطه
در غیر این صورت مسئول فنی میبایست دوره یکساله تعلیماتی را که از طرف وزارت بهداشت برگزار خواهد شد را با موافقت بگذراند.
۷- مسئول فنی بر حسب قرارداد استخدام مسئول فنی به هیچ عنوان حق واگذاری پروانه مسولیت فنی خـود را بـه شخص دیگری ندارد و در صورت مشاهده با او برخورد خواهد شد.
۸- در صورت بیماری یا مسافرت و غیبت مسئول فنی، کارفرما باید بـه جـای مسئول فنی یـک نفـر واجـد شرایط را به وزارت بهداشت به عنوان جایگزین معرفی نماید.
۹- پروانه بهره برداری ومسئولیت فنی آداب و احکام خاصی دارد، متخلفین از احکام مربوطه که در آیین نامه آئین نامه ماده 7 قانونمواد خوراکی وآشامیدنی، جز در مورد بند الف ماده 8 که حکم خاصی دارد ، برای بار اول به مدت ۱ ماه پروانهشان لغو ودر صورت تکرار بـه مـدت ۳ مـاه لغـو خواهد شد.
۱۰-قانون تعزیرات مواد خوردنی و بهداشتی مصوب سال ۱۳۶۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مجازات متخلفین در صورت عدم حضور مسئول فنی در زمان تولید و بسته بندی در مرحلهٔ اول تولید تعطیل میگردد تا زمانی که مسئول فنی حضور یابد. البته حتی در مرحله اول نیز اخطارکتبی داده میشود و در پرونده درج میشود. در مرحلهٔ دوم، علاوه بر موارد مرحلهٔ اول، کالای تولید شده به نفع دولت ضبط میگردد. در مرحلهٔ سوم، جریمه نقدی تا مبلغ یک میلیون ریال و مرحلهٔ آخر، تعطیل واحد تولیدی تا یکسال میباشد.
۱۱- در صورت لغو پروانه مسئول فنی به طور کلی، کارفرما باید که فوراً مسئول فنی دیگری را معرفی نماید.
نمونه قرارداد استخدام مسئول فنی
ماده ۱- طرفین قرارداد استخدام مسئول فنی
ماده ۲- موضوع قرارداد استخدام مسئول فنی
ماده ۳- مدت قرارداد استخدام مسئول فنی
ماده ۴- محل انجام کار
ماده ۵- وظایف و مقررات
ماده ۶- ساعات کار
ماده ۷- مرخصی
ماده ۸- بیمه
ماده ۹- حقوق و مزایا
ماده ۱۰- شرایط فسخ
ماده ۱۱- تسویه حساب
ماده ۱۲- حل اختلاف
ماده ۱۳ – این قرارداد باید به تأیید جامعه صنفی مسئولین فنی صنایع غذایی برسد.
شما میتوانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد استخدام مسئول فنی، قراردادی اختصاصی متناسب با شرایط خودتان تهیه نمایید.
سخن آخر:
در نهایت باید بیان نمود که مسئول فنی شخصی حقیقی است که وظیفهٔ نظارت بر تولیدات را دارد و مدرک تحصیلی مرتبط با رشته را داشته و پروانهٔ این امر را دریافت نموده است. در اصل مسئول فنی بر حسب مورد ممکن است وفق قرارداد استخدام مسئول فنی وظایف متعددی داشته باشد، به عنوان نمونه: مسئول فنی باید به صورت فعال در ساعات تولید و بسته بندی در کارخانه حضور داشته باشد، در صورتیکه مسئول فنی در دورههای آموزشی، سمینارها و گردهمایی مسئولین فنی شرکت مینماید، لازم است موضوع با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی بوده و منحصراً با تعیین جانشین موسسه اجازه فعالیت دارد، ابلاغ به موقع جهت تمدید پروانههای ساخت به مدیر عامل کارخانه و….
نمونه قرارداد استخدام مسئول فنی، قراردادی میان مسئول فنی و کارفرما است و به جهت اینکه رابطه استخدامی میانشان برقرار است، مستلزم نگارش قرارداد میباشد، فلذا از این رو توصیه میشود که پیش از استخدام، نسبت به قرارداد متناسب با شرایطتان آگاهی یابید و به نکات حقوقی آن توجهات کافی را بنمایید.