قرارداد تدریس ، تضمینی برای عملکرد مطلوب مدرس!

زمان مطالعه: 3 دقیقه
به‌روزرسانی مطلب توسط‌
قرارداد تدریس

در حال حاضر، به دلیل رقابت‌‌های فشرده موجود در زمینه تحصیل و آموزش و همچنین تلاش شبانه‌روزی بسیاری از دانش‌آموزان برای دستیابی به موفقیت‌های تحصیلی، بسیاری از موسسات آموزشی و آموزشگاه‌های علمی در سطح مدارس و دانشگاه‌ها و همچنین آمادگی آزمون‌های علمی دیگر، اقدام به همکاری با مدرسان باتجربه و متخصص در رشته‌های مختلف آموزشی می‌کنند تا از طریق آنان بتوانند داوطلبین بیشتری را به سمت موسسه خود جذب کنند. به کارگیری مدرسان در قالب تنظیم قراردادی مابین موسسه آموزشی و مدرس مورد نظر صورت می‌گیرد که قرارداد تدریس ، مدرس و یا قرارداد حق‌التدریس نام دارد.

در این مطلب قصد داریم تا به نکات مهم قرارداد تدریس بپردازیم و ابعاد مختلف حقوقی این قرارداد را بررسی کنیم.
با ما همراه باشید.

چرا قرارداد تدریس اهمیت دارد؟

ایجاد ارتباطی سازنده و کارآمد میان مدرس، آموزشگاه و در نهایت تاثیر مثبت بر عملکرد دانش‌آموزان، اهمیتی حیاتی دارد. زمانی که رابطه مذکور شکل بگیرد، هر یک از افراد دخیل در رابطه تدریس دارای حقوق و تعهداتی هستند که نیاز است به آنها توجه شود. به همین خاطر قرارداد حق‌التدریس ابزار مهمی برای سامان دادن به رابطه مدرس و آموزشگاه و در نهایت اثرگذاری مطلوب بر وضعیت دانش‌آموزان محسوب می‌شود. به طور مثال با تنظیم قراردادی جامع در حوزه تدریس، می‌توان تعهدات مدرس در خصوص کیفیت تدریس را ضابطه‌مند کرد و در واقع تضمینی برای عملکرد مطلوب مدرس در طول قرارداد ایجاد کرد. همچنین با داشتن قراردادی صحیح و مطابق با مقررات، مدرسین هم می‌توانند از نتایج مفید قانونی نظیر حقوق و بیمه مطابق با قوانین برخوردار شوند.

کدام قالب قراردادی مناسب تنظیم رابطه مدرس و آموزشگاه است؟

برای بهره بردن از فواید قرارداد تدریس، نیازمند وجود یک قالب قراردادی مناسب هستیم. به همین منظور در ادامه به قالب قراردادی موردنظر اشاره می‌کنیم.
در اغلب روابط کاری، استفاده از قرارداد استخدام یا همان قرارداد کار بهترین گزینه محسوب می‌شود. این قراردادها به دلیل داشتن انعطاف بالا، اغلب تمام انتظارات طرفین خود را برآورده می‌کنند. نباید فراموش کرد که قراردادهای کار انواع مختلفی مانند قرارداد موقت، غیرموقت و کار معین دارند که هر یک در جای خود کاربرد دارند. در خصوص تنظیم رابطه با مدرس، به نظر می‌رسد استفاده از قرارداد کار موقت گزینه مناسب‌تری باشد چرا که معمولا نیازهای آموزشی و تحصیلی دانش‌آموزان در طی دوران خاصی بروز دارند که به این دوران اصطلاحا سال تحصیلی گفته می‌شود. در واقع اغلب نوع رابطه تدریس در فواصل خاصی از سال کارکرد دارد و به همین دلیل قرارداد کار موقت می‌تواند گزینه موجهی باشد. به خصوص برای آموزشگاه‌ها که با توجه به کیفیت تدریس مدرس می‌توانند مدت قرارداد را تمدید کنند و یا این اقدام را انجام ندهند.

چه نکاتی در تنظیم قرارداد تدریس اهمیت دارند؟ بندهای مهم این قرارداد کدام‌اند؟

همانطور که گفته شد، قالب مطلوب قرارداد تدریس، قرارداد کار موقت است. این قرارداد دارای بندهای عمومی و گاهی اختصاصی است که اگر به صورتی دقیق تنظیم شود، احتمال اختلافات حقوقی به حداقل ممکن خود خواهد رسید. بندهای عمومی این قرارداد شامل موارد زیر است:

طرفین قرارداد: شامل نام و مشخصات مرکز آموزشی و مدرس است.
موضوع قرارداد: در این بند باید ضوابط آموزشی مانند زمان دوره آموزشی (ساعات و روزهای تدریس) مشخص شود.
مدت قرارداد: از آنجایی که قرارداد کار از نوع موقت مورد استفاده است، باید تاریخ شروع و پایان دقیق قرارداد تصریح شود.
مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت: به طور مثال می‌توان تصریح کرد که نیمی از مبلغ قرارداد پس از طی شدن نیمی از مدت قرارداد و نیمی دیگر پس از پایان مدت قرارداد پرداخت خواهد شد.
تعهدات مدرس: این بند شامل پایبندی مدرس به شرایط عمومی قرارداد، زمان‌بندی‌ها، مکان کلاس‌ها، شرکت در جلسات و… است که ممکن است با توجه به شرایط تدریس تعهدات بیشتری هم اضافه شوند.
تعهدات آموزشگاه: دو تعهد اصلی آموزشگاه اغلب تامین امکانات آموزشی برای انجام تعهدات آموزشی و پرداخت مبلغ قرارداد مطابق توافق است.
خاتمه قرارداد: امور مربوط به فسخ و یا در صورت امکان دریافت خسارت در این بند ذکر می‌شوند. یکی از موارد مهم امکان فسخ برای آموزشگاه زمانی است که اصالت مدارک تحصیلی مدرس زیر سوال برود.

نکاتی درباره بیمه قراردادهای تدریس

از آنجایی که قرارداد تدریس از جمله مصادیق قراردادهای استخدامی و کار هستند، موضوع حق بیمه در خصوص این قراردادها مطرح می‌شود. ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی به این موضوع تصریح کرده و از این جهت درصدی از مبلغ قرارداد (مثلا ۵ درصد) به بیمه اختصاص می‌یابد. البته تفاوت درصد حق بیمه می‌تواند بنا به فعالیت موضوع قرارداد متفاوت باشد و باید در هر مورد آن را سنجید. آنچه که اهمیت دارد این است که به هر حال در رابطه مدرس و آموزشگاه و قرارداد کار موقت، توجه به موضوع بیمه ضروری است.

نکاتی درباره مالیات قراردادهای تدریس

با توجه به آنکه قرارداد تدریس، تابع قوانین استخدامی و قرارداد کار است، درآمد (حقوق) مدرس مشمول قوانین و مقررات قانون مالیات‌های مستقیم می‌شود. با توجه به شرایطی که هر ساله از طریق جداول مالیاتی عرضه می‌شوند، مالیات قراردادهای تدریس با نرخ مقطوع ۱۰ درصد محاسبه می‌شوند که موسسه آموزشی باید آن را کسر کرده و به اداره مالیات بپردازد.

در مورد قرارداد تدریس سوالی دارید؟

در این مطلب به نکات قرارداد تدریش اشاره کردیم و کوشیدیم تا برخی مسائل مهم این قرارداد را بررسی کنیم. تردیدی نیست که با توجه به شرایط خاص هر آموزشگاه و هر مدرس ممکن است بندهای متفاوتی به این قرارداد افزوده و یا از آن کم شود. در واقع موارد بیان شده در این مطلب مختص به نکات کلی مانند بندهای عمومی قرارداد بوده است که اگرچه در جای خود بسیار لازم و ضروری هستند اما تمام نکات موجود را دربرنمی‌گیرد. به همین خاطر توصیه می‌کنیم تا پیش از تنظیم قرارداد تدریس با کارشناسان امور قراردادهای وینداد در ارتباط باشید. ما با داشتن تیمی از مشاوران و وکلای امور استخدامی و قراردادهای کار، آماده تنظیم و یا بررسی قرارداد مخصوص به کسب‌وکار شما هستیم.

4.7/5 - (3 امتیاز)

مشاوره تلفنی حقوقی آنلاین

برای دریافت مشاوره تخصصی خدمات حقوقی کسب‌وکارها ( تنظیم قراردادهای دو زبانه، تنظیم اوراق قضایی، دعاوی تخصصی کسب‌وکارها، مالکیت فکری، کپی‌رایت و غیره) درخواست خود را ثبت نمایید. کارشناسان ما، با شما تماس خواهند گرفت.

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

دسترسی نامحدود به تمامی خدمات وینداد

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات

نوشته های مرتبط