وجود چوب و کارهای چوبی در معماری و طراحی داخلی و خارجی ساحتمان قطعاً سبب زیبایی بیشتر ساختمان میشود. بدین سبب شاهد تمایل بیشتر سازندگان ساختمان به استفاده از کارهای چوبی افزایش یافته و بدین جهت قراردادهای کار بسیاری تحت عنوان قرارداد کارهای چوبی تحت مقررات قانون کار ایران منعقد میشود. در صورتی که مایل به افزایش آگاهی حقوقی خود نسبت به قرارداد مذکور هستید در این مطلبی با ما همراه باشید.
آیا قرارداد کارهای چوبی یک قرارداد کار محسوب میشود؟
به صورت کلی تعریفی که از قرارداد کار ارائه میشود آنست که قرارداد کار رابطهای است دو جانبه که بر مبنای آن از یک طرف کارگر تعهد به انجام کاری را مینماید و در مقابل وی مستحث دریافت حقالسعی (شامل دستمزد و مزایای شغلی) برای مدت موقت یا مدت غیر موقت از طرف کار فرما است. حواستان باشد که این قرارداد را با قرارداد نجاری اشتباه نگیرید که یک قرارداد پیمانکاری در زمینه امور کارگاهی چوبی است.
از بعد مقررات و اصول حقوقی قرارداد کار جزو عقود غیر تشریفاتی است. و انعقادان مستلزم جری تشریفات قانونی خاصی نمیباشد. همچنین به دلیل پرداخت مزد قرارداد کار ازجمله عقود معوّض است موارد کار مجانی را شامل نمیشود.
در این راستا ممکن است حسب تراضی طرفین قرارداد کار از نظر مدت و نوع کار به یکی از سه دسته ذیل منعقد شود:
- قرارداد دائمی یا غیرموقت
- قرارداد موقت
- قرارداد کار معین
بنابرا توضیحات فوق مشخص گردید که قرارداد کارهای چوبی در زمره قراداد کار قرار گرفته و ممکن است به هر یک از سه حالت فوق نسبت به مدت این قرارداد اعمال شود.
نکات حقوقی مهم مربوط به قرارداد کارهای چوبی
- نکته مهم اول در قرارداد کارهای چوبی آنست که لازم است به منظور جلوگیری از بروز اختلافات احتمالی آتی، جنس چوبهای مورد تراضی که بایستی در کارها استفاده شود، در پروژه قید شود.
- دومین نکته مربوط به درج موضوع قرارداد فوق است. بدین شرح که در قرارداد کارهای چوبی درج شود که موضوع قرارداد دربرگیرنده طراحی، اجرای عملیات اجرایی و آماده سازی، تهیه لوازم و اجرای کارهای چوبی است. علاوه بر این توصیه میشود صراحتاً و به صورت شفاف محل انجام پروژه را نیز درج نمایید.
- نکته دیگر در قرارداد فوق آنست که در این قرارداد قید شود که چنانچه مجری، بدون مجوز تمدید تاریخ قرارداد از سوی کارفرما، مبادرت به تأخیر اجراء کار نماید برای هر روز تأخیر پس از اتمام تاریخ قرارداد روزانه مبلغی به عنوان جریمه تأخیر از مطالبات وی کسر میگردد.
- نکته مهم دیگر که عموماً محل اختلاف است مربوط به مسئول پرداخت مالیات پروژه اجرای طرحهای چوبی است. حتماً در قرارداد مذکور درج نمایید که هر گونه مالیات و کسورات قانونی متعلق به این قرارداد بر عهده چه شخصی است.
- توصیه میشود در قرارداد فوق درج نمایید که مجری قرارداد یا کارگر متعهد میگردد که از مرغوبترین مواد در ساخت کارهای چوبی مطابق با سفارش کارفرما بهره ببرد. در غیر این صورت اگر چوبهای بکار رفته از کیفیت لازم برخوردار نباشد مجری مسئول جبران هر گونه خسارت و آسیب وارده میباشد.
- نکته حقوقی مهم دیگر در این قرارداد ذکر مسئولیتهای کارفرما است. یکی از این مسئولیتها مربوط به هزینههای کارگاه است. بدین توضیح که هزینههای آب، برق و در صورت لزوم گاز جهت اجرای عملیات در محل اجرای کارهای چوبی به منظور بهره گیری از دستگاههای الکتریکی و تأمین آب و آتش مورد نیاز بر عهده کارفرما میباشد.
نمونه قرارداد کارهای چوبی چه بندهایی دارد؟
- مشخصات طرفین قرارداد
- موضوع قرارداد و محل انجام آن
- محاسبات و مشخصات فنی پروژه
- هزینه نمونه قرارداد کارهای چوبی (به تفکیک و کلی)
- شرایط پرداخت در قرارداد
- اسناد و مدارک پیمان
- مدت انجام موضوع قرارداد
- دیرکرد طرفین در انجام پروژه
- نظارت
- تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه
- نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار
- تعهدات طرفین
- ضمانت حسن اجرای تعهدات
- دستگاه نظارتی
- مالیات پروژه
- موارد فسخ نمونه قرارداد
- اختلافات ناشی از قرارداد
- موارد متفرقه
- نُسخ قرارداد
امضاء و اثرانگشت کارفرما/ یا نماینده قانونی ایشان
امضاء و اثرانگشت مجری/ یا نماینده قانونی ایشان
اگر شما نیز در سدد انعقاد قرارداد کارهای چوبی هستید میتوانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد فوق، قراردادی مختص خودتان در این حوزه داشته باشید.
سخن آخر
در نهایت همانطور که ملاحظه نمودید از جمله قراردادهای کار، قرارداد کارهای چوبی است. اگر در این رابطه سوالی دارید میتوانید به بخش مشاوره تلفنی مراجعه نموده و مشاوره حقوقی از تیم مجرب وینداد دریافت نمایید.