پیمانکار مستقل، یک شخص حقیقی یا حقوقی جهت انجام کار یا ارائه خدمات به یک به کارفرماست. این شخص، کالا یا خدمات را به وسیله یک قرارداد کتبی تحویل میدهد و بر خلاف کارمندان، پیمانکاران مستقل به طور منظم برای کارفرما کار نمیکنند بلکه مطابق آنچه که لازم است و به آنها سپرده شده است کار میکنند.
پیمانکار مستقل کیست؟
یکی از انواع قرارداد پیمانکاری که کاربرد زیادی در امور خدماتی دارد، پیمانکاری مستقل است. به این معنا که پیمانکار بهصورت مستقل با یک یا چند کارفرما طی قراردادهای مختلف پیمانکاری همکاری میکند و تفاوت اصلی چنین شخصی با کارمند این است که رابطه استخدامی با هیچ یک از کارفرمایان خود نداشته و بهصورت پروژهای کار میکند.
ویژگی مهم پیمانکاری مستقل این است که پیمانکار به تنهایی مسئولیت پروژه و تحویل آن طبق زمانبندی مشخص شده را دارد.
ویژگیهای یک پیمانکار مستقل چیست؟
۱- به عنوان یک پیمانکار مستقل، شما مجبور نیستید برای دیگری کار کنید. هر زمان که انتخاب کنید، بسته به نوع شغل، میتوانید ساعتها و تکالیف خود را مشخص کنید. شما باید توافق بر سر نحوه پرداخت را حتما در نظر بگیرید.
۲- یک پیمانکار همیشه میتواند با کارفرما یک قرارداد تنظیم کند. این ایده خوبی است که حقوق هر دو طرف حفظ شود.
۳- تمام هزینههایی که باید برای انجام کار به پیمانکار خود بپردازید، به عنوان هزینه های کسب و کار شما محاسبه میشود. این شامل سفرهایی که ممکن است پیمانکار داشته باشد هم میشود
۴- مستقل نیز به این معنی است که شما به طور منظم شاید پرداختی دریافت نکنید.
۵- به عنوان یک پیمانکار مستقل، باید تمام درآمد خود را از کار اعلام کنید و مالیات بر این درآمد را پرداخت کنید.
اگر نیاز به قرارداد دارید میتوانید درخواست تنظیم قرارداد پیمانکاری مستقل را ثبت کنید. اگر به دنبال همکاری با پروژه های دولتی باشید باید به دنبال اخذ کارت پیمانکاری شهرداری و اخذ رتبه پیمانکاری نیز باشید.
تفاوت پیمانکار مستقل و کارمند
۱- هزینههایی که کارفرما برای حفظ کارمندان میکند به طور قابل توجهی بیشتر از هزینههای مربوط به استخدام پیمانکار مستقل است،
۲- کارمند در صورت اخراج یا ترک و غیره، حق دریافت مزایای بیکاری را دارد، در حالی که پیمانکار مستقل این حقوق را ندارد.
۳-کارمندان همچنین حق دارند برای کارهایی که بیش از استاندارد در هفته انجام میدهند، اضافه کاری دریافت کنند، در حالی که پیمانکاران مستقل ممکن است هر تعداد ساعتی را کار کنند (از جمله ساعاتی بسیار بالاتر از این استاندارد) و بدون تغییر در حقوق.
۴- در روابط کارمند-کارفرما، کنترل و نظارت بیشتری وجود دارد.
جمعبندی
اگر شما در جایگاه کارفرمای یک پروژه قرار دارید و مایل به انعقاد قرارداد پیمانکاری هستید باید اطلاعات لازم در مورد اینکه استخدام پیمانی چیست داشته باشید تا از حقوق و اختیارات خود محروم نشوید و همچنین وظایف خود را به خوبی بدانید. اگر هم در جایگاه پیمانکار در یک قرارداد پیمانکاری قرار دارید بسیار اهمیت دارد که هم از حقوق و تکالیف خود باخبر باشید و هم بر وظایف کارفرما اشراف داشته باشید تا پروژه را به شکلی مطلوب به پایان برسانید. به همین خاطر همواره توصیه میشود تا پیش از ورود به رابطه پیمانکاری از توصیههای حقوقدانان امور قراردادها بهرهمند شوید.
ما در وینداد با داشتن مشاورین متخصص امور قراردادها و وکلای باتجربه امور پیمانکاری ساختمان، آمادهایم تا در خصوص قراردادهای پیمانکاری ساختمان شما را راهنمایی کنیم تا هرچه بیشتر سلامت حقوقی پروژههای شما حفظ شود.