قرارداد پیمانکاری قالب بندی ساختمان و نکات قراردادی آن

قرارداد پیمانکاری قالب بندی ساختمان و نکات قراردادی آن

در حقیقت، بتن از اصلی‌ترین مصالحی است که در ساخت ساختمان از آن استفاده می‌شود و علت استفاده مکرر از آن شکل‌پذیری بسیار بالایی دارد. از این رو تمامی اجزایی که از بتن ساخته می‌شوند باید در مرحله‌ای که بتن تازه است، شکل مطلوب را جهت بهره‌برداری بگیرند، فلذا از

در حقیقت، بتن از اصلی‌ترین مصالحی است که در ساخت ساختمان از آن استفاده می‌شود و علت استفاده مکرر از آن شکل‌پذیری بسیار بالایی دارد. از این رو تمامی اجزایی که از بتن ساخته می‌شوند باید در مرحله‌ای که بتن تازه است، شکل مطلوب را جهت بهره‌برداری بگیرند، فلذا از قالب‌ها استفاده می‌شود. باید در نظر داشت که اجرای قالب بندی ساختمان دارای اهمیت بسیار زیادی است چرا که در بسیاری از موارد در حین اجرای بتن به دلیل ریزش، جابجایی و یا گسیختگی قالب خسارات جبران ناپذیری به سازنده و عوامل ساخت وارد شده است. در این مطلب برانیم تا به بیان انواع قالب بندی ساختمان، نمونه قرارداد پیمانکاری قالب بندی ساختمان که در زمره قراردادهای پیمانکاری ساختمان محسوب می‌شود و نکات حقوقی مرتبط بپردازیم.

انواع قالب بندی ساختمان چیست؟

قالب بندی ساختمان در اصل مرحله‌ای پس از پی کنی ساختمان است و مصالحی که در قالب بندی مورد استفاده قرار می‌گیرد تعیین کنندهٔ نوع قالب بندی می‌باشد.

قالب بندی ساختمان به چند دستهٔ مختلف تقسیم بندی شده است که عبارتند از:

  • قالب بندی فلزی
  • قالب بندی آجر
  • قالب بندی چوبی

نمونه قرارداد پیمانکاری قالب بندی ساختمان چه مفادی دارد؟

نمونه قرارداد پیمانکاری قالب‌بندی ساختمان، قراردادی است که مابین کارفرما و پیمانکار، باهدف انجام موضوع قرارداد که قالب بندی ساختمان است منعقد می‌گردد.

در قرارداد مذکور، طرفین ملزم و متعهد به اجرای مواد و اصول آن است.

عنوان قرارداد

۱-مشخصات طرفین در قرارداد

۲-موضوع قرارداد

۳- محل انجام قرارداد پیمانکاری قالب بندی ساختمان

۴-محاسبات قرارداد

۵-مشخصات فنی پروژه

۶-هزینه قرارداد

۷-شرایط پرداخت مبالغ قرارداد

۸-اسناد و مدارک قرارداد

۹-مدت انجام موضوع قرارداد

۱۰-دیرکرد طرفین در انجام پروژه

۱۱-نظارت بر قرارداد

۱۲-تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه

۱۳-نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار

۱۴-تعهدات پیمانکار در قرارداد پیمانکاری قالب بندی ساختمان

۱۵-تعهدات کارفرما در قرارداد

۱۶-ضمانت حسن اجرای تعهدات (از سوی پیمانکار)

۱۷-دستگاه نظارت

۱۸-مالیات پروژه

۱۹-موارد فسخ قرارداد

۲۰-اختلافات ناشی از قرارداد

۲۱-موارد متفرقه در قرارداد

۲۲-نُسخ قرارداد

بخاطر داشته باشید که اگر شما نیز در پی انعقاد قرارداد فوق هستید، می‌توانید با ثبت درخواست تنظیم قرارداد، قراردادی مختص خودتان داشته باشید.

نکات حقوقی قرارداد پیمانکاری قالب بندی ساختمان

نکته ۱-پیمانکار باید پیش از انعقاد قرارداد پیمانکاری قالب بندی ساختمان، از محل کارگاه بازدید نمایید و از کم و کیف کار، نقشه‌ها و مشخصات فنی مربوط به نحوه و چگونگی حمل قالب‌ها در داخل ساختمان، نصب آن‌ها و برچیدن آن‌ها و دستورالعمل و دستورکارهایی که از سوی کارفرما ابلاغ شده، کاملاً آگاهی یابد.

نکته ۲-پیمانکار می‌بایست تا در تمام مراحل اجرا شخصاً در محل کارگاه حضور داشته باشد.

نکته ۳-اصولاً در این قرارداد اینگونه ذکر می‌گردد که اجرای عملیات موضوع قرارداد صرفاً قائم به شخص پیمانکار می‌باشد.

مگر اینکه پیمانکار اذن در اجرای موضوع قرارداد توسط شخص دیگر را در ذیل قرارداد اعطاء نموده باشد.

نکته ۴-پیمانکار مسئولیت مطلق ناشی از منع قانونی کار کردن افراد غیر مجاز از جمله افراد مشمول نظام وظیفه، اتباع بیگانه بدون مجوز کار یا افرادی که به هر نحوی از کار کردن محروم می‌باشند، را دارد.

نکته ۵- پیمانکار باید که گزارشی دربرگیرنده کارکرد و میزان درصد پیشرفت فیزیکی عملیات موضوع قرارداد را بصورت روزانه / هفتگی در اختیار کارفرما و دستگاه نظارت قرار دهد.

نکته ۶-پیمانکار ملزم است هرگز از قالب‌های خم شده یا مستهلک استفاده مجدد ننماید.

نکته ۷-پیمانکار می‌بایست پیش از نصب قالب‌ها، نسبت به سلامت و عدم آغشته شدن آن‌ها به گل، روغن، قیر، دوغاب سیمان خشک شده، رنگ، زنگ زدگی و …. اطمینان حاصل نماید.

نکته ۸-پیمانکار باید موقعیت آرماتورها را که توسط آرموتوربند تعیین می‌شود پیش از بتن ریزی و در ضمن بتن ریزی و پس از بتن ریزی کنترل نماید.

نکته ۹-پیمانکار ملزم به رعایت قوانین کار و تأمین اجتماعی در ارتباط با پرسنل و کارگران خود می‌باشد.

نکته ۱۰-پیمانکار در این قرارداد باید متعهد گردد که سطوح قالب بندی را با رعایت کلیه نکات ایمنی و حفاظتی به هنگام انتقال از محل دپو تا محل کارگاه انجام دهد.

نکته ۱۱-مسئولیت هر گونه قصور نسبت به این امر بر عهده شخص پیمانکار می‌باشد.

نکته ۱۲-کارفرما ملزم است که کارگاه را درمقابل حوادث ناشیه از فعالیت در کارگاه، بیمه نماید.

نکته ۱۳-عموماً در قرارداد پیمانکاری قالب بندی ساختمان درج می‌گردد که انتقال قرارداد یا واگذاری عملیات به اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگر از طرف پیمانکار موجب فسخ قرارداد فوق می‌باشد.

نکته ۱۴-تأخیر در شروع بکار پروژه بیش از ……. روز از تاریخ ابلاغ قرارداد نیز سبب فسخ قرارداد فوق می‌باشد.

جمع‌بندی

در نهایت باید بیان نمود که در مرحله‌ای که بتن تازه است، می‌توان به بتن شکل مطلوبی جهت استفاده داد و این شکل دهی توسط قالب‌ها انجام می‌شود.

قرارداد پیمانکاری قالب بندی ساختمان اعم از اینکه به صورت عادی یا رسمی تنظیم شده باشد برای طرفین آن سندیت دارد. در قرارداد مذکور، مشخصات اصلی و کلی قرارداد مانند مشخصات و نشانی دو طرف، موضوع، مبلغ، مدت، نوع و اسناد و مدارک و… در آن قید می‌شود.

این قرارداد دارای نکات حقوقی فراوانی است و از این رو توصیه می‌گردد که پیش از انعقاد قرارداد با افراد متخصص مشورت نمایید و از مفاد و نکات آن آگاهی یابید.

 

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)
اشتراک‌گذاری
نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
تصویر فاطمه محمدی

فاطمه محمدی

فاطمه محمدی یکی از نویسندگان خوب وینداد است که کارشناسی حقوق از دانشگاه ISU ترکیه و کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین‌الملل خود را از دانشگاه بروکسل اخذ کرده و محتواهای کاربردی در امور ثبتی، حقوقی و مالکیت فکری به زبان ساده و کاربردی برای مجله وینداد نوشته که در ادامه می‌توانید تعدادی از این محتواها را بخوانید.

قرارداد مناسب برای شما