اختیارات و وظایف مدیران شرکت دانش بنیان چه معیاری دارد؟

اختیارات و وظایف مدیران شرکت دانش بنیان چه معیاری دارد؟

مدیران شرکت دانش بنیان الزاماً باید از میان سهامداران شرکت انتخاب شوند. پس از انتخاب مدیران، اختیارات و مسئولیت‌های هر یک از این افراد مشخص می‌شود و مدیران شرکت باید به همان نحو انجام وظیفه نمایند. شناخت دقیق اختیارات و وظایف مدیران شرکت دانش بنیان موضوعی بسیار مهم است و

مدیران شرکت دانش بنیان الزاماً باید از میان سهامداران شرکت انتخاب شوند. پس از انتخاب مدیران، اختیارات و مسئولیت‌های هر یک از این افراد مشخص می‌شود و مدیران شرکت باید به همان نحو انجام وظیفه نمایند. شناخت دقیق اختیارات و وظایف مدیران شرکت دانش بنیان موضوعی بسیار مهم است و به همین دلیل، ضروری است تا پیش از ثبت شرکت ابتدا با این موارد به خوبی آشنا شوید. در این مقاله، قصد داریم تا به توضیح و ذکر اختیارات و وظایف مدیران شرکت دانش بنیان بپردازیم پس با ما همراه باشید.

مدیران شرکت دانش بنیان چه کسانی هستند؟

تمام شرکت‌های دانش بنیان توسط هیئت مدیره‌ای اداره می‌شود که امور اجرایی شرکت بر عهده این اشخاص است. مدیران شرکت دانش بنیان شامل مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و سایر افراد با عناوین مشابهی هستند که مسئولیت اداره شرکت را بر عهده دارند و مسئولیت تصمیم‌گیری درباره امور شرکت با این اشخاص است. مطابق با لایحه اصلاحی قانون تجارت، مدیران شرکت باید لزوماً از میان سهامداران شرکت انتخاب شوند و اشخاصی که سهامدار شرکت دانش بنیان نیستند، حق عضویت در هیئت مدیره این شرکت را نخواهند داشت.

مدیران شرکت دانش بنیان ممکن است اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند و اگر برخی از اعضای هیئت مدیره شخص حقوقی باشند، این اشخاص باید نماینده‌ای حقیقی برای شرکت در جلسات انتخاب نمایند. در ارتباط با نحوه انتخاب مدیران شرکت دانش بنیان نیز باید بدانید که اولین مدیران توسط مؤسسین این شرکت و با اتفاق آرا انتخاب خواهند شد.

وظایف مدیران دانش بنیان چیست؟

همانطور که بیان شد، اختیارات و وظایف مدیران شرکت دانش بنیان متعدد است و وظایف این مدیران به شرح زیر است:

۱. مدیران شرکت دانش بنیان باید پس از انتخاب شدن، قبولی سمت خود را اعلام نمایند.

۲. مدیران شرکت باید پس از انتخاب شدن، سهامی را به‌عنوان تضمین و مطابق با قوانین و مقررات اساسنامه دانش بنیان در صندوق شرکت به وثیقه بگذارند.

۳. اشخاصی که مدیر شرکت دانش بنیان هستند باید هر شش ماه خلاصه‌ای از دارایی و قروض شرکت تهیه و ارائه نمایند.

۴. اعضای هیئت مدیره شرکت دانش بنیان وظیفه دارند پیش از انجام معامله با شرکت یا انجام معاملاتی به حساب شرکت که در آن سهیم هستند، اجازه هیئت مدیره شرکت را کسب کنند و هیئت مدیره شرکت نیز باید این مورد را به بازرسان شرکت گزارش نماید.

۵. مدیرعامل شرکت دانش بنیان حق انجام معاملاتی که متضمن رقابت با شرکت است را نداشته و در صورت انجام چنین معامله‌ای، مدیرعامل مسئول پرداخت و جبران کلیه خسارات می‌باشد.

۶. اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت دانش بنیان در برابر شرکت و اشخاص ثالث نسبت به تخلف از مقررات قانونی و مواد اساسنامه مسئول هستند و این مسئولیت ممکن است به‌صورت شخصی یا مشترک باشد.

۷. مدیران شرکت دانش بنیان وظیفه دارند تا زمانی که مدیران جدید انتخاب می‌شوند، به انجام وظایف قانونی خود ادامه دهند.

حدود اختیارات مدیران شرکت دانش بنیان چه اندازه است؟

مدیران شرکت دانش بنیان به موجب قانون تجارت اختیاراتی برای اداره شرکت دارند که این اختیارات به شرح زیر است:

۱. مدیران شرکت دارای اختیار نمایندگی از سوی شرکت در برابر اشخاص ثالث هستند و می‌توانند اموری از جانب شرکت انجام دهند.

۲. هیئت مدیره شرکت دانش بنیان اختیار تصویب آیین‌نامه‌های داخلی شرکت و تصویب بودجه شرکت را دارا می‌باشد.

۳. تصمیم‌گیری در ارتباط با استخدام و عزل کارکنان شرکت یکی دیگر از اختیارات مدیران شرکت دانش بنیان می‌باشد.

۴. مدیران شرکت دانش بنیان اختیار دریافت وام و تسهیلات از بانک‌ها و سایر مؤسسات اعتباری را دارا می‌باشند و تعیین شرایط این موضوع نیز از اختیارات هیئت مدیره می‌باشد.

۵. هیئت مدیره شرکت اختیار انعقاد و فسخ هرگونه معامله‌ای را در راستای منافع شرکت دانش بنیان دارا می‌باشد.

۶. اتخاذ تصمیم درباره امور قضایی و پیگیری‌های حقوقی امور شرکت نیز ازجمله دیگر اختیارات هیئت مدیره شرکت دانش بنیان می‌باشد.

سخن پایانی

بسیاری از اشخاص هستند که قصد دارند تا پول خود را در شرکت‌های تجاری سرمایه‌گذاری نمایند و از این طریق سرمایه خود را افزایش دهند. علاوه بر این، این اشخاص ممکن است دغدغه فعالیت در راستای افزایش دانش و تکنولوژی در کشور را نیز داشته باشند که در این شرایط، سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش بنیان و فعالیت در سمت یکی از اعضای هیئت مدیره، می‌تواند این افراد را به هدف خود برساند. اختیارات و وظایف مدیران شرکت دانش بنیان عنصری بسیار مهم در جهت فعالیت شرکت است و به همین دلیل، لازم است تا اعضای هیئت مدیره با این اختیارات و وظایف به‌درستی آشنا باشند.

آشنایی کامل با حدود وظایف و مسئولیت‌های مدیران شرکت دانش بنیان جزئیات بسیاری دارد که شما می‌توانید با دریافت مشاوره از وینداد، به‌صورت کامل از این جزئیات آگاه شوید. وینداد، با ثبت صدها شرکت مختلف، گزینه قابل اعتمادی برای اشخاصی است که قصد ثبت شرکت دارند و همکاران ما در طی این مسیر، پاسخگوی نیازها و سؤالات شما خواهند بود.

سؤالات متداول

سایر اشخاص ذی‌نفع در شرکت دانش بنیان که سهامدار شرکت نیستند نیز می‌توانند عضوی از هیئت مدیره باشند؟

خیر. اعضای هیئت مدیره شرکت‌های دانش بنیان که در قالب شرکت سهامی فعالیت می‌کنند، الزاماً از میان سهامداران شرکت انتخاب خواهند شد.

ملاک تعیین حدود اختیارات و وظایف مدیران شرکت دانش بنیان چیست؟

وظایف و اختیاران مدیران دانش بنیان و حدود آن مطابق با قوانین اساسنامه تعیین خواهد شد.

به این مطلب امتیاز دهید!
اشتراک‌گذاری

مشاوره رایگان امور ثبتی

برای دریافت مشاوره کاملا رایگان و تخصصی خدمات ثبتی (ثبت شرکت، تغییرات شرکت، انحلال شرکت، پلمپ دفاتر، ثبت برند و ثبت اختراع در ایران و بین المللی) با ما تماس بگیرید.

نظرات
ثبت نام
Notify of
guest

0 Comments
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین امتیاز
Inline Feedbacks
مشاهده تمامی نظرات
تصویر زهرا حامد

زهرا حامد

زهرا حامد از نویسندگان حرفه‌ای وینداد است که کارشناسی حقوق را از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی ارشد حقوق بین‌المللی را از دانشگاه آزاد اخذ کرده و اطلاعات کاربردی و مفیدی در حوزه‌های مختلف حقوق دارد. زهرا مقالات زیادی را برای مجله وینداد نوشته که در ادامه این مقالات را می‌خوانید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند

ارائه صفر تا صد خدمات تاسیس شرکت، تاییدیه نام، ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها و دریافت روزنامه رسمی، کاملا آنلاین و با قیمت ثابت

خدمات ثبتی پیشنهادی برای شما

ارائه صفر تا صد خدمات تاسیس شرکت، تاییدیه نام، ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها و دریافت روزنامه رسمی، کاملا آنلاین و با قیمت ثابت

مقالات مرتبط

ترازنامه مالی شرکت چیست؟
مقالات ثبت و تغییرات شرکت

ترازنامه مالی شرکت چیست و چه کاربردی دارد؟

ترازنامه مالی شرکت، یک گزارش مالی است که وضعیت مالی شرکت را در یک مقطع زمانی خاص نشان می‌دهد. این ترازنامه شامل دارایی‌ها، بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام است و موسسین شرکت کمک می‌کند تا سلامت مالی شرکت را ارزیابی کنند.

گواهینامه حق تقدم سهام
مقالات ثبت شرکت سهامی خاص

گواهینامه حق تقدم سهام چیست؟

تمامی شرکت‌ها مجوزی با نام گواهینامه حق تقدم سهام دارند که آن را در اختیار اشخاص خاصی قرار می‌دهند. در زمان فروش سهام شرکت، اولویت خرید با افرادی است که این گواهی را در اختیار دارند.

آگهی دعوت از مجامع شرکت
مقالات ثبت شرکت سهامی خاص

آگهی دعوت مجمع شرکت چیست و کجا منتشر می‌شود؟

برای دعوت به مجمع عمومی یک شرکت لازم است اعضای آن مجمع از تشکیل آن اطلاع پیدا کنند. هر چند که به نظر می‌رسد روزنامه دیگر نمی‌تواند در میان این میزان رسانه نقشی رسانه کثیرالانتشار را ایفا کند، اما همچنان قانون انتشار آگهی دعوت به مجمع عمومی در روزنامه کثیرالانتشار را لازم می‌داند.

نحوه انتخاب هیئت مدیره شرکت
مقالات ثبت شرکت سهامی خاص

نحوه انتخاب هیئت مدیره شرکت + تمدید هیئت مدیره

اتخاذ تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های کلان در شرکت‌های سهامی توسط هیئت مدیره نشان‌دهنده اهمیت و نقش اساسی این نهاد در فرایند اداره شرکت‌هاست. سهامداران حق دارند که در این خصوص نظر خود را بیان کرده و افراد قابل اعتماد خود را به عنوان اعضای هیئت مدیره تعیین کنند. در نتیجه، مجمع عمومی وظیفه انجام این مهم را بر عهده داشته و پس از گذشت حداکثر دو سال نیز موظف به تغییر اعضای هیئت مدیره یا در اصطلاح تمدید هیئت مدیره است.