قرارداد مشاوره حقوقی مانند سایر قراردادها باید حداقل در دو نسخه تنظیم شود.
- لوگوی وینداد بر روی صفحات قرارداد درج نشده است.
قرارداد مشاور حقوقی
- مناسب برای: تمام اشخاص حقیقی و حقوقی
- فرمت فایل: pdf ,word
- تعداد صفحات: 5
- ابعاد صفحات: A4
- تاریخ بروزرسانی: 11 فروردین 1403
درباره قرارداد
نظرات
قراردادهای مرتبط
قرارداد مشاوره حقوقی بین وکیل یا کارشناس حقوقی با شرکتها یا اشخاص دیگر تنظیم میشود. این قرارداد بر اساس ماده ۱۰ قانون مدنی یا در قالب قرارداد کار است و مطابق آن، مشاور حقوقی به طرف دیگر قرارداد که ممکن است یک شخص حقیقی یا حقوقی باشد مشاوره و اطلاعات حقوقی لازم را بنا بر آنچه توافق شده، ارائه میکند.
در ادامه به بررسی قرارداد مشاوره حقوقی و هر آنچه که لازم است در این قرارداد ذکر گردد، اشاره خواهیم کرد.
قرارداد مشاوره حقوقی چیست؟
در مواردی که یک کارشناس متخصص به شخص دیگر مشاوره دهد برای مشخص شدن موضوع، جزئیات، مدت زمان مشاوره و غیره نیاز به یک قرارداد مشاوره خواهید داشت. نوع قرارداد مشاوره نیز بر اساس موضوع آن مشخص میشود. پس در پاسخ به این سؤال که قرارداد مشاوره حقوقی چیست باید گفت که هر زمان وکیل یا شخصی که دارای اطلاعات حقوقی است در قالب یک قرارداد اقدام به ارائه مشورتهای حقوقی نماید، این قرارداد یک قرارداد مشاوره حقوقی است.
این نوع قرارداد ممکن است در قالب یک قرارداد کار استخدامی یا بر اساس ماده 10 قانون مدنی تنظیم شود. در هر صورت مشاور در ازای مشاورهای که ارائه میدهد، مستحق دریافت دستمزد است.
قرارداد مشاوره حقوقی چه کاربردی دارد؟
تمام اشخاصی که دارای یک کسب و کار هستند و در هر زمینهای نیاز به کسب اطلاعات حقوقی دارند، میتوانند از طریق تنظیم و انعقاد یک قرارداد مشاوره حقوقی، اقدام به دریافت مشاورههای لازم کنند. گاهی ممکن است نیاز به دریافت اطلاعات و راهنماییهای حقوقی مستمر و دائمی داشته باشید که در این صورت کارفرما باید اقدام به استخدام مشاور حقوقی از طریق تنظیم قرارداد کار نماید و گاهی نیز ممکن است طرف مقابل نیاز به دریافت مشاوره حقوقی به صورت موقت و کوتاه داشته باشد که در صورت میتوان قرارداد مطابق با ماده 10 قانون مدنی تنظیم کرد.
به صورت کلی اما به این موضوع توجه داشته باشید که قراردادهای مشاوره غالبا در فرمت قراردادهای استخدامی قانون کار نبوده و بر اساس ماده 10 قانون مدنی تنظیم میشود.
تفاوت بین قرارداد مشاوره حقوقی با قرارداد استخدام چیست؟
در قرارداد مشاوره، دستمزد مشاور به صورت ساعتی محاسبه و پرداخت میگردد. برای مثال، کارفرما و مشاور ممکن است به این صورت با یکدیگر توافق کنند که کارفرما در ازای هر ساعت دریافت مشاوره، 200 هزار تومان به مشاور بپردازد.
در صورتی که در قراردادهای استخدامی، حقوق شخصی که استخدام شده است غالبا به صورت ماهیانه پرداخت میگردد و توافق بین کارفرما و مشاور توافق ساعتی نیست. علاوه بر این، در قرارداد استخدام، کارفرما موظف به بیمه کردن مشاور است در صورتی که در قرارداد مشاوره، کارفرما الزامی در این زمینه نداشته و بیمه کردن مشاور جزو تعهدات کارفرما نیست.
مفاد قرارداد مشاوره حقوقی
قرارداد مشاوره حقوقی نیز همانند سایر قراردادها دارای مفادی است که در ادامه به بررسی این مفاد خواهیم پرداخت.
طرفین قرارداد
اگر در قرارداد مشخصات طرفین قرارداد ذکر نگردد، این قرارداد یک سند قانونی و معتبر نخواهد بود. در همین راستا، در هنگام تنظیم قرارداد مشاوره حقوقی باید مشخصات کامل کارفرما و مشاور حقوقی در متن قرارداد نوشته شده و این اشخاص به صورت کامل معرفی شوند.
موضوع قرارداد
موضوع قرارداد مشاوره حقوقی عبارت است از ارائه مشاوره تخصصی حقوقی در ارتباط با فعالیت کارفرما، شرکت در جلسات کارفرما، ارائه مشاوره لازم در هنگام انعقاد قراردادها، تنظیم و بررسی انواع سندها و مدارک و غیره.
تعهدات طرفین قرارداد
در هر قراردادی طرفین قرارداد باید به صورت دقیق بدانند که تعهدات طرف مقابل چیست و علاوه بر این، خودشان چه تعهداتی بر عهده دارند. درک درست و دقیق این تعهدات به اجرای دقیق موضوع قرارداد کمک خواهد کرد و در غیر این صورت، ممکن است طرفین قرارداد به اهداف قراردادی خود نرسید.
در قرارداد مشاوره حقوقی، مشاور تعهداتی مانند ارائه صحیح اطلاعات، بررسی دقیق اسناد و قراردادهای کارفرما، محرمانه حفظ کردن اسرار تجاری و کارفرما را بر عهده دارد.
علاوه بر این، کارفرما نیز در این قرارداد تعهداتی دارد که برخی از این تعهدات عبارت است از پرداخت حقالزحمه مشاور، فراهم نمودن تسهیلات و وسایل کار و غیره.
مدت قرارداد مشاوره
مدت قرارداد مشاوره حقوقی از ابتدای زمانی است که مشاور فعالیت خود را آغاز میکند تا زمانی که فعالیت او پایان مییابد. این بازه زمانی باید به صورت دقیق در قرارداد مشاوره حقوقی نوشته شود.
مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت
مانند هر قرارداد دیگری در قرارداد مشاوره حقوقی نیز باید مبلغ دقیق قرارداد و نحوه پرداخت آن مشخص باشد. مبلغ این قرارداد دستمزدی است که کارفرما باید به مشاور حقوقی پرداخت کند. علاوه بر این، طرفین این قرارداد باید نحوه پرداخت در این قرارداد را نیز مشخص کنند. برای مثال، دستمزد مشاور ممکن است به صورت اقساطی یا یکجا پرداخت گردد و این موضوع باید در متن قرارداد تصریح گردد.
شرط محرمانگی در قرارداد
کارفرما میتواند در قرارداد بندی را درج کرده و در این بند به محرمانگی اطلاعات اشاره داشته باشد. به موجب این شرط قراردادی، مشاور از افشای اطلاعات مربوط به کارفرما ممنوع است و از این طریق، از نقض اطلاعات کارفرما جلوگیری خواهد شد.
فسخ قرارداد
طرفین قرارداد مشاوره حقوقی باید شرایط فسخ قرارداد را در متن قرارداد تصریح کنند. به موجب این بند، طرفین میتوانند با در نظر گرفتن حق فسخ قرارداد برای خود، اقدام به فسخ قرارداد نمایند. توجه داشته باشید که مشاور حقوقی موظف است از تاریخ فسخ قرارداد، کلیه اسناد و مدارکی که کارفرما در اختیار او گذاشته است را مسترد نماید.
سوالات متداول
خیر، اصولاً مشاور به استخدام رسمی شرکت یا سازمان محل فعالیت درنمیآید و قرارداد او از نوع قرارداد مشاوره است.
-
امتیاز کاربران
-
174 دانلود
-
تنظیم شده توسط وکلای پایه 1 دادگستری