فیلتر قراردادها
دستهبندیها
قرارداد محافظت از کسب و کار چیست؟
قرارداد محافظت از کسب و کار یکی از مهمترین قراردادهایی است که تمامی کسبوکارها به آن نیاز دارند. با این توضیح که در هر کسب و کاری، اطلاعات و اسرار تجاری وجود دارد که باید از آن محافظت شود و استفاده از این اطلاعات توسط سایر کسبوکارها و اشخاص بهویژه رقبا، تبعات منفی زیادی برای شرکت به همراه خواهد داشت.
در این شرایط شرکت باید اقدام به تنظیم قراردادی نماید که به موجب آن، کارکنان شرکت به عدم افشای اطلاعات کسب و کار و حفظ محرمانگی متعهد شوند؛ این توافق در قالب قرارداد محافظت از کسب و کار تنظیم میشود. به موجب آن، اگر شخصی که متعهد به عدم افشای اطلاعات است، اقدام به افشای اطلاعات و اسرار تجاری کسب و کار نماید، قرارداد را نقض کرده است و با ضمانت اجرای قراردادی رو به رو خواهد بود.
کاربرد قرارداد محافظت از کسبوکار
اطلاعاتی مانند جزئیات معاملات شرکت، لیست تماس و اطلاعات مشتری، سوابق کاری مدیران، سیاستهای کاری و سایر موارد، بخشی از اطلاعاتی هستند که نباید در اختیار دیگران قرار بگیرند. از سوی دیگر کسبوکارها برای همکاری با سایر افراد در قالب کارکنان شرکت باید به برخی از این اطلاعات دسترسی داشته باشند زیرا کارمندان برای انجام کار خود به این اطلاعات نیاز دارند. حال تصور کنید کارکنان شرکت از این اطلاعات سوءاستفاده کرده و اقدام به افشای آن نموده و از این طریق به شرکت ضرر بزنند.
در همین راستا، پیشنهاد ما این است که اگر شما صاحب کسب و کاری هستید، حتما با کارکنان خود یا سایر افرادی که با کسب و کار شما همکاری دارند، قرارداد محافظت از کسب و کار یا همان قرارداد محرمانگی را تنظیم و امضا نمایید. در نمونه قرارداد محافظت از کسب و کار میتوانید با توجه به نوع و همچنین موضوع کسبوکار خود از افشای اسرار تجاری و اطلاعات مهم جلوگیری کنید.
انواع قرارداد محافظت از کسب و کار
قرارداد محافظت از کسب و کار یا همان قرارداد محرمانگی ممکن است به صورت یکجانبه یا دوجانبه تنظیم و امضا شود. قرارداد محفاظت از کسب و کار دوجانبه، به این صورت است که هم کسب و کار و هم کارمند، متعهد میشوند که اسرار و اطلاعات مربوط به کسب و کار و اطلاعات طرف مقابل را فاش نکنند. برای مثال، تصور کنید شخصی با شرکتی قرارداد استخدام امضا میکند و خواهان این موضوع است که شرکت، اطلاعات و سوابق کاری وی را علنی نکرده و فاش نکند.
از سویی دیگر، شرکت نیز خواستار این است که کارمند از افشای اسرار تجاری، اطلاعات معاملات و سایر اطلاعات کسب و کار پرهیز کند؛ در این شرایط، این اشخاص باید اقدام به تنظیم قرارداد حفاظت دوجانبه نمایند. اما گاهی ممکن است تنها یکی از طرفین قرارداد خواستار عدم افشای اطلاعات باشد که در این صورت، نمونه قرارداد محافظت از کسب و کار یکجانبه کاربردی است.