مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

Milad Naderi

6 سال پیش

ارث بعد از فوت همسر

سلام در صورت فوت، راهی وجود دارد که تمام دارایی (در قالب وصیت نامه یا غیره) به همسر ارث برسد ؟

بنده منظورم این است که قبل از فوت کاری برای این موضوع انجام شود. (وصیت نامه دستی یا محضری)

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

زهرا بیات

6 سال پیش

سلام

به موجب ماده ی 869 قانون مدنی، وصیت نسبت به ثلث اموال صحیح است ولی مازاد بر ثلث نیازمند اجازه ی تمامی ورثه است و در صورت عدم اجازه ی آن ها این وصیت معتبر نخواهد بود. به همسر پس از کسر مهریه، یک هشتم از اموال منقول و ارزش اموال غیرمنقول ارث می رسد.

با احترام

تیم حقوقی وینداد


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

جواد لنجابی شراهی

10 ماه پیش

وقت نظارت دفتر

تعیین تاریخ برای وقت نظارت دفتر بعد از صدور حکم چه معنایی دارد

پروفایل کاربر

زهرا صالحی

9 ماه پیش

طلاق حضانت فرزند

سلام وقت بخیر من حق طلاق دارم و میخوام از همسرم جدا بشم ۲تا سوال دارم اول اینکه با وجود حق طلاق جدایی چقدر طول میکشه دوم اینکه دخترم ۱۷ سالشه تا نوبت دادگاه میتونه پیش من باشه یا باید بمونه پیش پدرش

پروفایل کاربر

شهریار مازیار نوری

3 ماه پیش

عدم تمکین زوجه بطور متناوب

با سلام . خانواده زوجه در قم سکونت دارند . علاوه بر ان نیز در ییلاق نیز مسکن دارند . زوجه بدون اجازه زوج در خرداد ۴۰۴ به مدت پنج روز در ییلاق و در تیر ماه نیز پنج روز مجدد در ییلاق در پنجم مرداد ماه ۱۵ روز به قم ، همچنین در اواخر مرداد و اوایل شهریور برای بار چندم به ییلاق و نهایتا در ۱۶ شهریور با اتوبوس به مشهد مسافرت نموده است . در هر وهله ترک منزل زوجه بنده بوسیله پیامک به ایشان متذکر میشدم که بدون اجازه منزل را ترک نمودید و تاریخ های رفت و برگشت را توسط پیامک ثبت و مستند دارم حتی در سفر مشهد نیز در همان روز از ایشان مکتوبا با امضا و اثر انگشت اقرار اخذ نمودم که با علم و اختیار و بدون اذن زوج خانه را ترک کرده است از طرفی دیگر نیم دانگ از منزل مسکونی به نام زوجه میباشد و از سویی دیگر بنده در مورخه ۱۸/۶/۴۰۴ منزل استیجاری جهت زندکی ترتیب دادم که قرار است تا پایان شهریور به منزل استیجاری نقل مکان نماییم شایان ذکر است قرار داد منزل استیجاری کاملا به نام بنده میباشد . مع الاوصاف ایا با عنایت به نیم دانگ از منزل قبلی که به نام زوجه است ایا بنده میتوانم با ارائه اسناد و مدارک عدم تمکین عام و خاص زوجه را تا قبل از منزل استیجاری ثابت نمایم ؟ چنانچه پاسخ منفی است ایا پس از نقل مکان به خانه استیجاری ایا نیاز به مدارک نوین جهت طرح دعوی عدم تمکین است ؟ و ایا در منزل استیجاری مدارک قبلی هیچ گونه کاربردی ندارد ؟