محمد شریعتی
توافق سهامداران (SHA)
با سلام
در خصوص توافقنامه سهامداران توضیحات کاملی داده بودید. سؤال من این است که با توجه به قوانین شرعی و قوانین ملی خصوصا درباره ارث، آیا سهامداران می توانند مثلا مشخص کنند که سهام قابل فروش به غیر اعضای خانواده نیست و یا این که پس از فوت یک سهامدار، چگونه سهم او به سایر افرادی که مشخص کرده است برسد؟
سؤال دیگر این است که آیا توافق سهامداران قابل فسخ هست یا خیر. اگر فرض کنیم بخواهیم توافقی برای مدت 20 سال تنظیم کنیم، آیا قبل از اتمام این مدت هیچ یک از سهامدارانی که توافق نموده اند می توانند این توافق را به هم بزنند؟
با تشکر
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
کارشناس حقوقی وینداد
با سلام:
در پاسخ به سوال مطروحه لازم به ذکر است چنان چه قراردادی بر اساس توافق طرفین منعقد گردد و برخلاف صریح قوانین و مقررات نباشد معتبر و لازم الاجراء برای طرفین قرارداد و قائم مقام قانونی آنان می باشد
در پاسخ به قسمت بعدی سوال چنان چه در قرارداد شرایط فسخ برای طرفین پیش بینی گردیده باشد بر اساس شرایط قراردادی و بروز آن شرایط قابل فسخ می باشد لیکن چنان چه شرط فسخ و یا حق فسخ پیش بینی نگردیده باشد قرارداد قابلیت فسخ از طرف هیچ یک از طرفین قرارداد را ندارد و قرارداد عقد لازم و معتبر می باشد و این توافق غیر قابل بر هم زدن می باشد.
با احترام؛
تیم حقوقی وینداد
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید
یاسین بهادری
اطمینان حاصل کردن از اصل سرمایه در قرارداد های مضاربه
اگر در یک قرار داد مضاربه، مالک سرمایه بخواهد علاوه بر قرارداد بسته شده بین مالک و مضارب از بابت برگشت اصل سرمایه ی خود در انتهای مدت زمان قرارداد مضاربه بدون توجه به میزان سود و یا زیان اطمینان حاصل کند، به غیر از دریافت چک و سفته از مضارب چه راه های دیگری دارد؟ آیا در این شرایط اتکا به قرارداد بسته شده کافی است؟
** فرض کنیم که این قرارداد میان دو شخص حقیقی و نه حقوقی بسته شده باشد.
مجتبی تقی زاده
دادخواست تقابل برای ابطال قرارداد مشارکت در ساخت
سلام اینجانب با شخصی یک قرارداد با عنوان قرارداد مشارکت در ساخت مجموعه مسکونی بستم که مبالغی به ایشان پرداخت کنم و مشترکآ نسبت به ساخت اقدان کنیم.ان شخص قبلا با چند نفر که مالک یک زمین بودند قرارداد مشارکت در ساخت بسته بود که زمین از انها و پروانه و ساخت از او باشد و پس از ساخت واحد ها تقسیم شود.در قرارداد انها قید شده که اولا (فروش و پیش فروش) بایستی با اجازه کتبی مالکان باشد و ثانیا (سازنده حق واگذاری و انتقال تعهدات خود در مفاد مشارکت نامه را تحت عنوان جایگزین کردن شخص دیگری در مقام سازنده را ندارد ).در قرارداد من و ان شخص قید شده که(قرارداد حاضر بین طرفین این قرارداد در جهت تامین منابع مالی لازم در خصوص انجام تعهدات آن قرارداد میباشد.لذا کلیه تعهداتی که آقای ..... در قرارداد اصلی به مالکین داده است در این قرارداد نیز ایشان به اینجانب متعهد میباشند.همچنین مقرر گردید پس از اخذ پروانه ساخت وانجام صورتجلسه آغاز عملیات اجرایی بین آقای ..... و مالکین ملک مذکور ، طرفین قرارداد مشترکآ نسبت به اجرای عملیات ساخت اقدام نمایند.مدت زمان حضور در محل پروژه بر مبنای قدر السهم طرفین قرارداد میباشد). ساختمان در مرحله اخر نازک کاری است و من با طرف قراردادم اختلاف پیدا کردم و دادخواست به طرفیت او و مالکان دادم.مالکان دادخواست تقابل دادند که به استناد موارد ذکر شده در بالا(سازنده حق واگذاری و انتقال تعهدات خود در مفاد مشارکت نامه را تحت عنوان جایگزین کردن شخص دیگری در مقام سازنده را ندارد ) قرارداد من و ان شخص باید ابطال شود.
میخواستم ببینم با توجه به اینکه قرارداد من مشارکت در ساخت است ایا دادخواست انها رد میشود یا نه؟
همچنین معنی واگذاری در حقوق چیست؟
همچنین معنی جایگزین در حقوق چیست؟
ممنون از وقتی که میگذارید