پروفایل کاربر

حسین حقیقی

دادخواست حقوقی یعنی چه

بنده بابت مشکلی که شخصی برام بوجود اورده می خوام شکایت کنم و سوالم اینه که منظور از دادخواست حقوقی دقیقا چی هست؟ ممنون

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

6 سال پیش

دادخواست حقوقی در واقع شناسه دعوای شماست که محدوده رسیدگی دادگاه را مشخص می نماید. بدین معنا که دادگاه ملزم است مطابق آنچه در دادخواست مشخص شده است به دعوا رسیدگی نماید.

هنگامی که کسی میخواهد دعوایی را علیه شخص دیگری مطرح و از طرق حقوقی پیگیری نماید لازم است دادخواست خود را که در اوراق چاپی آماده قابل ارائه می باشد تقدیم دادگاه نماید. دادخواست که در دعاوی حقوقی عرضه می گردد حاوی نکاتی است که جهت شروع رسیدگی دادگاه این نکات باید تکمیل شده باشد. از جمله نکاتی که در دادخواست لازم است تکمیل شود می توان به این موارد اشاره کرد:

1- نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل و نشانی دادخواست دهنده که به وی در دعاوی حقوقی خواهان نیز می گویند. 

2- نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل و نشانی طرف مقابل که به وی خوانده دعوا می گویند.

3- موضوع دعوا که به آن خواسته دعوا نیز می گویند. 

4- دلایل و مستندات و مدارک طرح دعوا 

5- شرحی از موضوع دعوا و ادعای دادخواست دهنده یا خواهان

6- امضای یا اثر انگشت دادخواست دهنده

دادخواست می تواند مستقلاً توسط خود شخص و یا وکیل وی تکمیل و تقدیم دادگاه گردد. چنانچه دادخواست ناقص باشد بدین معنا که یکی از نکات و موارد ذکر شده در بالا در آن تکمیل نشده باشد، امکان رسیدگی برای دادگاه وجود نخواهد داشت و بدین ترتیب جهت تکیل دادخواست اقدام به ابلاغ اخطاریه رفع نقص از دادخواست به خواهان (دادخواست دهنده) می نماید تا مراجعه نموده و دادخواست را ظرف 10 روز تکمیل نماید. حال اگر در فرصت مقرر شده دادخواست دهنده مراجعه ننماید قاعدتاً دادخواست وی به وسیله مدیر دفتر آن دادگاه رد خواهد شد. 


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

یعقوب رضایی

چگونگی پرداخت هزینه های انتقال سرقفلی و رضایت حق اربابی و مطالبه الباقی ثمن معامله از خریدار

با عرض سلام و ادب
سال ۷۳ پدرم سرقفلی مغازه ای را که شخصی قبل از پدر سال ۵۷ از خود مالک خریده بود، خرید، بنجاق اصلی دست نویس بوده ، مالک به حق انتقال بغیر اشاره نکرده، اجاره بها تعیین شده با چندتا شاهد، در بنجاق دست نویس پدر با مالک سرقفلی دوم، رضایت مالک بر عهده فروشنده نوشته شده با تعیین اجاره بها که به وراث( مالک فوت شده) پرداخت شود،از آنموقع تاکنون وراث برای اخذ اجاره بها از پدر نیامده اند،( هر یک در چند شهر دیگر)، (لطفا به این نکته دقت شود که اجرای قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ۱۳۵۶در شهرستان ما......اجرایی نیست)، سال ۹۳ سه دانگ سرقفلی را از پدر خریدم(بدون اشاره به حق انتقال به غیر ، رضایت مالک و اجاره بها) و سال۹۵ پدر سه دانگ دیگر را به شخص دیگر فروخت(بصورت مبایعه نامه ۴ صفحه ای)، امسال قصد فروش سهم خود بصورت مشاعی به شریکم را داشتم، ابتدا اظهار نامه ای از طریق دفتر خدمات قضایی به وراث(۲۶ورثه) ارسال کردم( با عنوان قصد فروش سهم خود دارم و بدوا به شما اعلام میکنم.....با مهلت جواب دهی ۱۵ روز) ، فقط دو تن از وراث را میشناسم که در شهر خودمان هستن و آدرس مابقی را از ایشان گرفتم، بعد از گذشت دو ماه از ارسال ، جوابی از سوی وراث نیامد( یا در محل حاضر نبودن یا به فامیل وارث ابلاغ یا آدرس اشتباه بود... بجز دو سه نفر که ثبت ثنا داشتند)احتمال جواب دهی نمیدادم(رابطه آنچنانی با هم ندارند) سرانجام با شریکم( مشاعی) در بنگاه بصورت مبایعه نامه ۴ صفحه ای معامله کردیم، هزینه انتقال و رضایت حق اربابی، بر عهده من است،حال خریدار مبلغ ۲۵ میلیون تومان بابت رضایت حق اربابی نگه داشته و میگه هر وقت حق مالکیت وراث را دادی( دقیق نمیدانم باید پرداخت کرد یا راهی برای نپرداختن است؟(با توجه به اجرایی نبودن روابط) اگر راهی هست راه حل چیست؟ که این یه سوال بنده از شما وکیل محترم است) در ازای دریافت رسید از وراث، تصفیه میکنیم، حال مشکل و سوال من این است: حق مالکیت که قانونی نیست و عرفی ست، بنظر شما آسانترین، بصرفه ترین، بی دردسرترین اقدام قانونی( یا بصورت کدخدا منشانه) علیه خریدار چیست ؟ تا مطالبه الباقی ثمن معامله کنم؟
ممنون از راهنمایی و جواب

پروفایل کاربر

منیژه افشار

حدود اختیارات قراردادهای مشارکت مدنی ساخت در مقابل اشخاص ثالث

با سلام

در سال 98 قرارداد پیش خرید ملک با شرکتی منعقد نمودیم که ثبت نشده و شرکا در قالب مشارکت مدنی در پروژه مشارکت داشته اند.

سازنده یا همان قرارداد مشارکت مدنی ساخت به تعهدات خود در مقابل خریداران یعنی تحویل ملک عمل ننموده و خریداران قصد شکایت دارند. 

سوال بنده این است که آیا امکان شکایت کیفری با توجه به عدم ثبت شرکت توسط خریدارانی که ملک را پیش خرید کرده اند وجود دارد و اینکه کلا مسیولیت قراردادهای مشارکت مدنی ساخت در مقابل اشخاص ثالث و حدود اختیاراتشان در قانون چه میزان است؟

ممنون

نقش حقوقی مالک جدید و قدیم در معامله املاک

معامله ملکی با اطلاع کامل خریدار و فروشنده از تمام جزییات مورد معامله و حقوق سایر افراد نسبت به ملک موصوف انجام شده است . سال گذشته من دادخواست الزام به تنظیم سندسرقفلی را علیه مالک فعلی تقدیم کردم . دادگاه پس از جلسه سوم رسیدگی، با استدلال اینکه طرح دعوی میبایست علیه مالک اولیه نیز انجام میشد قرار رد دعوی را صادر نمود . با توجه به اینکه مالک فعلی با اطلاع دقیق از حق سرقفلی مذکور نسبت به خرید اقدام کرده است اکنون حضور مالک اولیه در دادگاه ضرورت دارد؟ آیا میتوان بدهی را به مالک اولیه نسبت داد؟
مالک فعلی نیز اخیرا" دو دانگ ملک را به دیگری واگذار کرده است آیا باید وی را نیز طرف دعوی قرارداد؟