
حسین حقیقی
دادخواست حقوقی یعنی چه
بنده بابت مشکلی که شخصی برام بوجود اورده می خوام شکایت کنم و سوالم اینه که منظور از دادخواست حقوقی دقیقا چی هست؟ ممنون
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)

مهرنوش فتاحی
دادخواست حقوقی در واقع شناسه دعوای شماست که محدوده رسیدگی دادگاه را مشخص می نماید. بدین معنا که دادگاه ملزم است مطابق آنچه در دادخواست مشخص شده است به دعوا رسیدگی نماید.
هنگامی که کسی میخواهد دعوایی را علیه شخص دیگری مطرح و از طرق حقوقی پیگیری نماید لازم است دادخواست خود را که در اوراق چاپی آماده قابل ارائه می باشد تقدیم دادگاه نماید. دادخواست که در دعاوی حقوقی عرضه می گردد حاوی نکاتی است که جهت شروع رسیدگی دادگاه این نکات باید تکمیل شده باشد. از جمله نکاتی که در دادخواست لازم است تکمیل شود می توان به این موارد اشاره کرد:
1- نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل و نشانی دادخواست دهنده که به وی در دعاوی حقوقی خواهان نیز می گویند.
2- نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل و نشانی طرف مقابل که به وی خوانده دعوا می گویند.
3- موضوع دعوا که به آن خواسته دعوا نیز می گویند.
4- دلایل و مستندات و مدارک طرح دعوا
5- شرحی از موضوع دعوا و ادعای دادخواست دهنده یا خواهان
6- امضای یا اثر انگشت دادخواست دهنده
دادخواست می تواند مستقلاً توسط خود شخص و یا وکیل وی تکمیل و تقدیم دادگاه گردد. چنانچه دادخواست ناقص باشد بدین معنا که یکی از نکات و موارد ذکر شده در بالا در آن تکمیل نشده باشد، امکان رسیدگی برای دادگاه وجود نخواهد داشت و بدین ترتیب جهت تکیل دادخواست اقدام به ابلاغ اخطاریه رفع نقص از دادخواست به خواهان (دادخواست دهنده) می نماید تا مراجعه نموده و دادخواست را ظرف 10 روز تکمیل نماید. حال اگر در فرصت مقرر شده دادخواست دهنده مراجعه ننماید قاعدتاً دادخواست وی به وسیله مدیر دفتر آن دادگاه رد خواهد شد.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

حسین حقیقی
مدت زمان فسخ معامله
سلام. اگر شریکی که با هم ملک را ساختیم به تعداتش عمل نکنه میتونم یک طرفه قرارداد رو فسخ کنم ؟ چقدر زمان برای فسخ قرارداد دارم؟

حسین محمدی
استفاده از دو ماده در یک دادخواست
باسلام آیا میتوان در همان دادخواست ارائه شده جهت ماده ۲۳۷ ق. م درخواست کارشناس نمود تا با استناد به تایید نظر کارشناس در همان دادخواست از ماده ۲۳۹ ق. م استفاده کرد. یا نه باید بعد از صدور حکم با استناد به اون در دادخواست دیگری نسبت به ماده ۲۳۹ ق. م اقدام کرد. تشکر

هوشیار افضلی
درموردداوری
ایامشاوراملاک درقراردادمشارکت ساخت بدون اشاره بفردمعینی مدیربنگاه میتواندداورمحسوب بشه