
حسین حقیقی
سن قانونی برای معامله
سلام میخواستم بدونم سن قانونی برای معامله در ایران حتما باید ۱۸ سال باشه؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)

مهرنوش فتاحی
لازم است بدانید که یکی از هر معامله شرایطی دارد که جهت صحیح تلقی شدن انعقاد و شکل گیری آن لازم است این شرایط رعایت گردد.
این شروط در ماده 190 قانون مدنی نیز مورد اشاره و تاکید قرار گرفته اند. یکی از این شروط اهلیت طرفین معامله است که به طور خاص به معنای شایستگی طرفین جهت دارا شدن حقوق و تکالیف و از جهتی به معنای طرفین می باشد.
طرفین برای دارا شدن اهلیت باید عاقل، بالغ و رشید باشند. از نظر فقهای شیعه سن بلوغ در پسر 15 سال و در دختر 9 سال تمام قمری می باشد. رشد نیز عبارت است از آنکه تصرفات شخص در اموال و دارایی اش عاقلانه باشد. در مقابل غیر رشید نیز به کسی اطلاق می گردد که تصرفات وی در اموال و حقوق مالی اش عاقلانه نباشد و هرگاه اداره اموال به وی سپرده شود در آن تعدی و تفریط نماید. سن رشد در ایران 18 سال بوده و کسی که کمتر از 18 سال داشت، غیر رشید فرض می گردید مگر آنکه بعد از 15 سال رشد کسی در محمکه ثابت شود که در این صورت از تحت قیمومت خارج می گردد. در حال حاضر و با اصلاح صورت گرفته در قانون مدنی سن 18 سال حذف شده و چنین تلقی می گردد که هیچ کس را نمی توان بعد از رسیدن به سن بلوغ به عنوان مجنون یا غیر رشید محجور نامید مگر اینکه عدم رشد یا جنون ثابت گردد.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

حسین یوسفی
قرارداد و امضا با کسانیکه به اونها دسترسی حضوری نداریم
سلام
من میخوام با یه بنده خدایی قرارداد امضا کنم ولی دسترسی حضوری به هم نداریم و امکان مسافرت از این ور کشور به اون ور کشور نیست
1. برای قرارداد و امضاها با اشخاصی که به اونها دسترسی نداریم چطور باید عمل کنیم؟
2. اگه قرارداد رو به صورت pdf برای ایشون ارسال کرد و توسط نرم افزارهایی مانند foxid reader از قسمت pdf sign امضا بشن آیا دارای اعتبار هستن؟

بابک بیوک افشاری
سهم یک محقق از تولید یک محصول (صاحب ایده و آگاه به فرآیند ساخت) در مقایسه با سرمایه گذار و یا کارخانه دار چقدر است ؟
با سلام
به عنوان یک مهندس پلیمر و طراح یک محصول قرار است با کارخانه ای مشارکت کنم. به این صورت که طراحی محصول و رسیدن به فرمولاسیون شیمیایی از من باشد (انجام کارهای تحقیقاتی، آزمایشگاهی، تا رسیدن به نقطه محصول) و تولید و عرضه از جانب کارخانه (فرآیند تولید، فرآیند فروش). این محصول در ایران وجود ندارد و این کارخانه میخواهد از پیشرو های صنعت مربوطه باشد.
با اینکه در سود باهم شریک باشیم موافق هستند.
1. سوالم این است که سهم طرفین را چگونه تعیین کنم؟ و از سود خالص باشد و یا از قیمت عرضه شده در بازار؟
2. و سوال بعدی این است که چند درصد از مالکیت علمی و چند درصد از مالکیت صنعتی این طرح را با کارخانه شریک شوم؟ در واقع در زمان ثبت رسمی طرح سهم ها را چگونه ثبت کنم؟