پروفایل کاربر

حسین حقیقی

سن قانونی برای معامله

سلام میخواستم بدونم سن قانونی برای معامله در ایران حتما باید ۱۸ سال باشه؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

5 سال پیش

لازم است بدانید که یکی از هر معامله شرایطی دارد که جهت صحیح تلقی شدن انعقاد و شکل گیری آن لازم است این شرایط رعایت گردد.

این شروط در ماده 190 قانون مدنی نیز مورد اشاره و تاکید قرار گرفته اند. یکی از این شروط اهلیت طرفین معامله است که به طور خاص به معنای شایستگی طرفین جهت دارا شدن حقوق و تکالیف و از جهتی به معنای طرفین می باشد.

طرفین برای دارا شدن اهلیت باید عاقل، بالغ و رشید باشند. از نظر فقهای شیعه سن بلوغ در پسر 15 سال و در دختر 9 سال تمام قمری می باشد. رشد نیز عبارت است از آنکه تصرفات شخص در اموال و دارایی اش عاقلانه باشد. در مقابل غیر رشید نیز به کسی اطلاق می گردد که تصرفات وی در اموال و حقوق مالی اش عاقلانه نباشد و هرگاه اداره اموال به وی سپرده شود در آن تعدی و تفریط نماید. سن رشد در ایران 18 سال بوده و کسی که کمتر از 18 سال داشت، غیر رشید فرض می گردید مگر آنکه بعد از 15 سال رشد کسی در محمکه ثابت شود که در این صورت از تحت قیمومت خارج می گردد. در حال حاضر و با اصلاح صورت گرفته در قانون مدنی سن 18 سال حذف شده و چنین تلقی می گردد که هیچ کس را نمی توان بعد از رسیدن به سن بلوغ به عنوان مجنون یا غیر رشید محجور نامید مگر اینکه عدم رشد یا جنون ثابت گردد.

صبا صیرامیز

3 سال پیش

سلام .من متولد خرداد ۸۳ هستم .میخوام بدونم که ۱۸ سال و ۱۲ ماه ام باید بشه یا ۱۷ و ۱۲ ماه که بتونم کلاس رانندگی و رای و اینجور کار هارو بکنم ؟

صبا صیرامیز

3 سال پیش

سلام .من متولد خرداد ۸۳ هستم .میخوام بدونم که ۱۸ سال و ۱۲ ماه ام باید بشه یا ۱۷ و ۱۲ ماه که بتونم کلاس رانندگی و رای و اینجور کار هارو بکنم ؟

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

مهدی محزون

شراکت در مغازه

با سلام سوالی داشتم،۲ نفر شریک در سرقفلی مغازه به نسبت مساوی ،بعد از ۳۰ سال شراکت و تجارت حسب گزارش اصلاحی از دادگاه توافق نموده که مغازه بصورت دوره۴ ساله به یک شریک داده شود و(مهاياتي زمانی) آیا شریک میتواند بدون رضایت شریک دیگر شغل مغازه رااز اسباب بازی فروشی به اغذیه فروشی تغیر دهد،؟ با فرض اینکه منفردا از مالک اجازه داشته باشد،(قانون حاکم روابط مالک و مستاجر ۵۶) حاکم است، با تشکر

پروفایل کاربر

سيدمجيد هاشمي

بیمه بیکاری

شخصی با طرح دعوی در اداره کار مبنی بر اخراج از کار و تایید کارفرما مبنی بر عدم نیاز برای او رای بیکاری صادر و پرونده او به اداره بیمه ارجاع تا مقرری بیکاری صادر گردد.حال کارفرما بعد از گذشت 2 ماه کارگر را دعوت بکار کرده و کارگر از ادامه همکاری امتناع نموده .آیا کارفرما میتواندبه اداره کار یا بیمه مراجعه و مقرری بیکاری کارگر را قطع کند.

پروفایل کاربر

اکبر زارع

خرید و فروش سهم الارث

سلام
باغ نخل و زمین کشاورزی از پدرم به ورثه رسیده .درجهت مطالبه سهم الارث ودادخواست تحریر ترکه از سوی بنده ، برادر بزرگتر مبایعه نامه ای را رو کرده و مدعیه که سهم الارث را من به او فروخته ام. من قبول نکردم و آمده دادخواست تنفیذ مبایعه نامه داده. مندرجات این بیع اینگونه آمده که ۶/۵ عدد نخل و تقریبا نیم هکتار زمین کشاورزی بیع شده. سوالی که دارم
۱_ چه پاسخی به دعوای تنفیذ بدهم . ضمن اینکه یک جمله به صورت مشهود در بیع نامه اضافه کرده
۲_ در اولین پاسخ امضا و انگشت را انکار کنم و از دادگاه رسیدگی به جعل بدهم؟ بدلیل اضافه شدن اون جمله یا فقط انکار تنها و اگر منکر شدم جعل را کی مطرح کنم در همان جلسه یا جلسه دیگه
۳_ آیا با قید ۶/۵ عدد نخل و نیم هکتار زمین کشاورزی می توانم پس از اثبات مبایعه نامه بگویم من فقط اعیان باغ از سهم خودم فروختم و عرصه باغ را نفروخته ام یعنی میتونم چنین ادعایی بکنم یا اینکه این ۶/۵ عدد نخل شامل عرصه و اعیان می شود؟ لطفا راهنماییم کنید ببخشید که طولانی شد.

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به وینداد (عدل آفرینان وینا دادگر نوین) می‌باشد