بابک بیوک افشاری
سهم یک محقق از تولید یک محصول (صاحب ایده و آگاه به فرآیند ساخت) در مقایسه با سرمایه گذار و یا کارخانه دار چقدر است ؟
با سلام
به عنوان یک مهندس پلیمر و طراح یک محصول قرار است با کارخانه ای مشارکت کنم. به این صورت که طراحی محصول و رسیدن به فرمولاسیون شیمیایی از من باشد (انجام کارهای تحقیقاتی، آزمایشگاهی، تا رسیدن به نقطه محصول) و تولید و عرضه از جانب کارخانه (فرآیند تولید، فرآیند فروش). این محصول در ایران وجود ندارد و این کارخانه میخواهد از پیشرو های صنعت مربوطه باشد.
با اینکه در سود باهم شریک باشیم موافق هستند.
1. سوالم این است که سهم طرفین را چگونه تعیین کنم؟ و از سود خالص باشد و یا از قیمت عرضه شده در بازار؟
2. و سوال بعدی این است که چند درصد از مالکیت علمی و چند درصد از مالکیت صنعتی این طرح را با کارخانه شریک شوم؟ در واقع در زمان ثبت رسمی طرح سهم ها را چگونه ثبت کنم؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
کارشناس حقوقی وینداد
با سلام:
در پاسخ به سوال مطروحه لازم به ذکر است با عنایت به قصد طرفین مبنی بر تنظیم قرارداد مشارکت مدنی در خصوص یک پروژه معین که وظایف، مسئولیت و تعهدات طرفین تا حدودی مشخص گردیده.
میزان سهام بر اساس ارزش آورده هر طرف نسبت به نقش آن در تولید محصول نهایی با توافق طرفین تعیین می گردد و میزان سهام پس از کسر کلیه هزینه ها و از سود خالص به طرفین قرارداد تعلق خواهد گرفت.
در پاسخ به مالکیت فکری و حقوق مالی ابداع؛ اختراع و اثر هنری نیز لازم به ذکر است مالکیت فکری قابلیت انتقال ندارد و حقوق مالی اثر است که قابلیت انتقال را دارا می باشد.
با احترام؛
تیم حقوقی وینداد
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید
مانی رضویزاده
ممنوعیت معامله و مزیتها و معایب ثبت موسسات غیر تجاری
با سلام و احترام؛
دو سؤال داشتم در مورد ثبت مؤسسات غیر تجاری انتفاعی؛
جایی خواندم که در این نوع ثبت، مؤسسه حق هیچگونه معاملهای ندارد. فرض کنیم یک مؤسسه خدمات ساختمانی و طراحی داخلی باید دستگاهها و مواردی را از تولیدکننده دیگری بخرد و برای مشتری نصب کند. چگونه انجام قانونی چنین معاملهای میسر است؟
به طور کلی مزیتها و معایب این نوع ثبت نسبت به مثلاً شرکت با مسئولیت محدود از لحاظ مجوزهای قانونی، مالیات و موارد دیگر چیست؟
سپاسگزارم از وبسایت مفید شما
سيدمجيد هاشمي
بیمه بیکاری
شخصی با طرح دعوی در اداره کار مبنی بر اخراج از کار و تایید کارفرما مبنی بر عدم نیاز برای او رای بیکاری صادر و پرونده او به اداره بیمه ارجاع تا مقرری بیکاری صادر گردد.حال کارفرما بعد از گذشت 2 ماه کارگر را دعوت بکار کرده و کارگر از ادامه همکاری امتناع نموده .آیا کارفرما میتواندبه اداره کار یا بیمه مراجعه و مقرری بیکاری کارگر را قطع کند.
مهدی محزون
شراکت در مغازه
با سلام سوالی داشتم،۲ نفر شریک در سرقفلی مغازه به نسبت مساوی ،بعد از ۳۰ سال شراکت و تجارت حسب گزارش اصلاحی از دادگاه توافق نموده که مغازه بصورت دوره۴ ساله به یک شریک داده شود و(مهاياتي زمانی) آیا شریک میتواند بدون رضایت شریک دیگر شغل مغازه رااز اسباب بازی فروشی به اغذیه فروشی تغیر دهد،؟ با فرض اینکه منفردا از مالک اجازه داشته باشد،(قانون حاکم روابط مالک و مستاجر ۵۶) حاکم است، با تشکر