وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

محمدحسین امیری

شرکت مدنی چیست؟

میخواستم بپرسم که منظور از شرکت مدنی چیه؟ چه کاربردی داره؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

6 سال پیش

در قانون مدنی شرکت عبارت است از اجتماع مالکین متعدد در شی واحد به نحو مشاع

مطابق مقررات حقوقی 2 نوع شرکت وجود دارد:

1- شرکت تجاری 

2- شرکت مدنی 

شرکت مدنی، شرکتی است که به موجب قرارداد بین دو یا چند نفر برای کسب درآمد از طریق فعالیت مشترک تشکیل می شود.

شرکت مدنی ممکن است برای کسب و کار یا خرید و فروش یا پیشه وری و انجام حرفه و صنعتی به وجود آمده باشد. در شرکت مدنی، مطابق قواعد عام هر یک از شرکا در نفع و ضرر سهیم می باشند. مگر این که برای یک یا چند نفر از آن ها سهم زیادتری منظور شده باشد. طرز اداره شرکت، طبق شرایط مقرر بین شرکا خواهد بود. در واقع در شرکت مدنی توافق میان شرکا نقش تعیین کننده خواهد داشت. شریکی که به اداره کردن شرکت ماذون شده است، می تواند هر عملی را که لازم این امر است، انجام دهد و مسئول خسارات حاصله از اعمال خود نیست مگر اینکه مرتکب تقصیر یا غفلت و اهمال شده باشد. اگر اداره کردن شرکت به عهده شرکای متعدد باشد، به نحوی که هر یک به طور استقلال، ماذون در اقدام باشد، هر یک از آن ها می تواند منفرداَ به اعمالی که برای این امر لازم است، مبادرت نماید. اگر بین شرکاء مقرر شده باشد که یکی از مدیران نمی تواند بدون دیگری اقدام کند، مدیری که به تنهایی اقدام کرده باشد، در صورت عدم تنفیذ شرکای دیگر، در مقابل شرکا ضامن خواهد بود؛ اگرچه برای ماذونین دیگر، امکان برای مداخله در امر اداره کردن موجود نبوده باشد. شریکی که بدون اذن یا در خارج از حدود اذن، تصرف در اعمال شرکت نماید، ضامن است. شریکی که اموال شرکت در اختیار اوست در حکم امین است و ضامن تلف و نقص آن نمی شود، مگر اینکه مرتکب تقصیر یا غفلت و اهمال شود. اگر برای شرکت در ضمن عقد لازمی مدت معین شده باشد، هیچ یک از شرکاء نمی تواند قبل از انقضای مدت از شرکت خارج شود. 

در صورتی که قصد ثبت شرکت دارید می‌توانید از نظرات و مشاوره های کارشناسان حقوقی وینداد بهره‌مند شوید.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

ناصر کریمی

فارکس

درود بر وکلای محترم. من قریب ده سال در بازارهای مالی خصوصا فارکس و ارزهای دیجیتالی فعالیت دارم . چندذ روز قبل شخصی به من مراجعه و درخواست سرمایه گذاری در این بازار کرد در نهایت ایشان مبلغی دلار به کیف پول الکترونیکی من منتقل و من مشغول فعالیت شدم . قرار شد سود حاصل از فعالیت به صورت مساوی بین من و ایشان تقسیم شو د. البته قبل از سرمایه گذاری ایشان در مورد ریسک از دست دادن وجه به ایشان توضیح دادم که این بازار ریسک بالایی دارد و ایشان ریسک را پذیرفتند. علی رغم اینکه پول ایشان به 70 درصد سود رسیده بود ولی به دلیل نوسانات شدید که در چند روز گذشته ناشی از احتمال جنگ ایران و اسرائیل در بازارهای جهانی پیش امد و اکثر سهام کشورها به ناگهان ریزش کرد . حساب ما هم متضرر و در نهایت تمام پول ایشان را ضرر کردیم. گفتنی است هیچ قراداد مکتوبی بین ما منعقد نشده و بابت پول ایشان ه نه تنها تضمین کتبی و شفاهی داده نشده بلکه در مورد از دست دادن سرمایه در این بازار به ایشان گوشزد کرده بودم . ضمنا تنها شاهد ما همسر من و همسر ایشان بوده. سوالم این هست که ایا با توجه به انچه عرض کردم ایشان میتوانند طرح دعوا کنند و مطلالبه پول را بکنند. ؟ واگر بتوانند به پولشان برسند ایا همه پول و یا نصف پول را میتوانند درخواست کنند؟ضمن اینکه من فقط در سود شریک بودم نه در ضرر. ممنون از پاسخگویی شما

پروفایل کاربر

مهسا ملاافضل عرب

سفته کاری

سلام‌وقت بخیر من تازه مشغول به کار شدم در یه شرکت بزرگ از من درخواست یه سفته ۱۵۰ میلیون تومانی خواسته اند‌ اول میخواستم بدونم مشخصاتی‌که در سفته باید‌قید شود چیست ؟ و اگر در وجه حامل باشد ایرادی دارد ؟

پروفایل کاربر

mohammad zoofaghari

واگذاری سهام محصول

با سلام.

من در یک شرکت دانش بنیان مدیر توسعه یک محصول (در سطح فناوری بالا) هستم. این محصول در حال حاضر آماده تولید و عرضه به بازار است. بنده سهم زیادی در توسعه این محصول داشته ام بدون آنکه تا به حال سرمایه گذاری مالی کرده باشم، سهامداران شرکت  واگذاری بخشی از سهام این محصول به بنده را پیشنهاد داده اند. برای تعیین ارزش این طرح یا محصول، غیر از سرمایه گذاری های مالی که برای به ثمر رسیدن این محصول تا به حال انجام شده ارزش معنوی طرح (دانش فنی و غیره) نیز لحاظ شده و تعداد سهم معینی از آن به بنده پیشنهاد شده است. به این معنا که بنده در سود و زیان ناشی از فروش این محصول سهم داشته باشم. البته به خاطر تلاش های بنده ارزش کل این طرح یا محصول برای بنده کمتر لحاظ شده است. با توجه به اینکه قرار است این واگذاری در قالب یک قرارداد داخلی  نه به صورت رسمی (به عنوان اینکه بنده یکی از سهامداران رسمی شرکت باشم) صرفا برای این محصول و طرح مرتبط با آن انجام شود می خواستم بدانم اصلا سهام برای یک محصول یا طرح که ارزش گذاری آن با لحاظ ارزش معنوی و مادی لحاظ شده است، معنا دارد یا خیر؟ اگر در این خصوص و نکاتی که در این قرار داد باید لحاظ شود راهنمایی خاصی دارید بفرمایید.

باتشکر