پروفایل کاربر

محمدحسین امیری

شرکت مدنی چیست؟

میخواستم بپرسم که منظور از شرکت مدنی چیه؟ چه کاربردی داره؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

5 سال پیش

در قانون مدنی شرکت عبارت است از اجتماع مالکین متعدد در شی واحد به نحو مشاع

مطابق مقررات حقوقی 2 نوع شرکت وجود دارد:

1- شرکت تجاری 

2- شرکت مدنی 

شرکت مدنی، شرکتی است که به موجب قرارداد بین دو یا چند نفر برای کسب درآمد از طریق فعالیت مشترک تشکیل می شود.

شرکت مدنی ممکن است برای کسب و کار یا خرید و فروش یا پیشه وری و انجام حرفه و صنعتی به وجود آمده باشد. در شرکت مدنی، مطابق قواعد عام هر یک از شرکا در نفع و ضرر سهیم می باشند. مگر این که برای یک یا چند نفر از آن ها سهم زیادتری منظور شده باشد. طرز اداره شرکت، طبق شرایط مقرر بین شرکا خواهد بود. در واقع در شرکت مدنی توافق میان شرکا نقش تعیین کننده خواهد داشت. شریکی که به اداره کردن شرکت ماذون شده است، می تواند هر عملی را که لازم این امر است، انجام دهد و مسئول خسارات حاصله از اعمال خود نیست مگر اینکه مرتکب تقصیر یا غفلت و اهمال شده باشد. اگر اداره کردن شرکت به عهده شرکای متعدد باشد، به نحوی که هر یک به طور استقلال، ماذون در اقدام باشد، هر یک از آن ها می تواند منفرداَ به اعمالی که برای این امر لازم است، مبادرت نماید. اگر بین شرکاء مقرر شده باشد که یکی از مدیران نمی تواند بدون دیگری اقدام کند، مدیری که به تنهایی اقدام کرده باشد، در صورت عدم تنفیذ شرکای دیگر، در مقابل شرکا ضامن خواهد بود؛ اگرچه برای ماذونین دیگر، امکان برای مداخله در امر اداره کردن موجود نبوده باشد. شریکی که بدون اذن یا در خارج از حدود اذن، تصرف در اعمال شرکت نماید، ضامن است. شریکی که اموال شرکت در اختیار اوست در حکم امین است و ضامن تلف و نقص آن نمی شود، مگر اینکه مرتکب تقصیر یا غفلت و اهمال شود. اگر برای شرکت در ضمن عقد لازمی مدت معین شده باشد، هیچ یک از شرکاء نمی تواند قبل از انقضای مدت از شرکت خارج شود. 

در صورتی که قصد ثبت شرکت دارید می‌توانید از نظرات و مشاوره های کارشناسان حقوقی وینداد بهره‌مند شوید.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

عرفان بادپا

دعاوی ملکی

سلام وقت بخیر.ما به یه مشکلی بر خوردیم .ما سه تا خونه باهم مشارکت در ساخت کردیم.که یک واحد آپارتمان ۶۲ متری قرار بود سازنده به ما تحویل بده تا تاریخ تعیین شده و بعد از مدت ۶ ماه هم سند تحویل بده.حالا سازنده سر موقع واحد آپارتمان تحویل ما داده ولی چون بایکی از شرکای دیگه به اختلاف خوردن.نتونسته تو ۶ ماه به ما سند بده و حالا بعد از گذشت چهار سال خورده ای وه مشکل شون حل شده.پایانکار رو گرفته ولی واحد ۶۸ متر شد(یعنی ۶متر اضافه)شده.که در قراردادمون در این رابطه هیچ صحبتی نشده.
ولی تو قرارداد قید شده که با ازای هر روز دیرکرد در تحویل سند به ما،سازنده باید روزی ۵۰هزار تومن به ما پرداخت کنه.که سازنده نه تنها روزی ۵۰ تومن قبول نمیکنه بلکه قیمت متراژ اضافه شده رو به نرخ روز از ما میخاد و شکایت کرده. با وجود اینکه آپارتمانو چهار سال پیش تحویل شده.میخواستم بدونم الان حق با ما هست(یعنی باید به نرخ ۴سال پیش که واحدُ تحویل داده حساب بشه یا به نرخ الان؟)

پروفایل کاربر

محمد طهماسبی

انحصار وراثت

با عرض سلام و ادب

پدرم زمینی حدود ۴۰۰ متر داشت که در آن خانه‌ای قدیمی بود.
بر اساس وام بافت فرسوده ۵ واحد ساخته شد (۳ واحد در زمین من و ۲ واحد در زمین خواهرانم) که چند روز پیش اقساط وام به اتمام رسید.

از ابتدا بنا بر این بود که ۲۰۰ متر زمین برای من به عنوان فرزند پسر
و ۲۰۰ متر زمین برای دو خواهرم باشه

همه اقوام و آشنایان از این موضوع که ۳ واحد در زمین من برای من هست اطلاع داشتند، حتی پدرم به داماد بزرگم گفت که این موضوع را به عنوان وصیتنامه بنویسد که خواهر و دامادم ننوشتند...

الان پدرم به رحمت خدا رفت و واحدها به نام هیچکس سند نخورده است.

متأسفانه یکی از خواهرانم ادعا دارد که باید دو واحدی که اقساط بانک به اسم پدر و مادرم هست بین دو خواهرم هم تقسیم بشه...

که مادرم با خواهرم بحث کرد که این حق شما نیست و حق پسرم هست

الان هم اگر دادگاه برویم ۴ نفر شاهد (مادرم، داماد و خواهرم که وصیتنامه پدرم را ننوشتند و همسرم) دارم که وصیت پدرم ۳ واحد برای من بود...

ممنون میشم راهنمایی کنید که چیکار کنم.

پروفایل کاربر

کاربر

مشارکت

اگر بخواهیم به کسی برای فروش محصولاتش از طریق ما درصد بدیم باید چه نوع قراردادی تهیه بشه؟