پروفایل کاربر

حسین حقیقی

فورس ماژور

درورد بند فورس ماژور در قرارداد یعنی چه؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

مهرنوش فتاحی

5 سال پیش

فورس ماژور که در فارسی به قوه قاهره یا قوه قهریه ترجمه شده اصطلاحی در حقوق فرانسه است که ظاهراً نخست در قانون مدنی فرانسه (کد ناپلئون) به کار رفته سپس در کشورهای دیگر همین لفظ یا ترجمه آن رایج شده است.

فورس ماژور به هر حادثه خارجی (خارج از حیطه قدرت متعهد) گویند که غیرقابل پیش بینی و غیرقابل اجتناب و مانع اجرای تعهد باشد. قاعده فورس ماژور نه فقط در حقوق داخلی بلکه در حقوق بین الملل عمومی در روابط دولت ها، به ویژه در باب مسئولیت بین المللی دولت نیز مطرح است. در حقوق مدنی به معنای عام، هرحادثه غیر قابل پیش بینی و غیر قابل اجتناب است که متعهد را از اجرای تعهد باز دارد. فورس ماژور موجب برائت است. فورس ماژور عبارت از حادثه ای برونی است، به این معنا که حادثه باید کاملاً بیگانه با شخص متعهد باشد (نیروی طبیعی، عمل دولت، عمل شخص ثالث). به عنوان مثال در موارد زیر چنانچه حادثه خارج از اختیار و اراده افراد و غیر قابل پیش بینی باشد، فورس ماژور تلقی شده و موجب برائت افراد می گردد:

اعتصاب، دخالت شخص ثالث و بیماری متعهد و ...

برای دریافت اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنم مطلب بند فورس ماژور در قراردادها را در مجله حقوقی وینداد مطالعه بفرمایید.


هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

آرش برزوی

آیا محکومیت مالی که قطعی بوده مشمول مرور زمان میتواندباشد

یعنی کسی که ده سال از حکم‌ محکومیت دارد وفراری بوده مشمول مرور زمان میشود ونیاز به طرح شکایت جدید دارد
یعنی شخصی دراجرای قراداد کاری کا بین سه نفر بسته شده ویکی از آنها بابرداشتن کلاه دونفر دیگر خلاف قراداد عمل کرده ودادگاه حکم محوکومیت آن را صادر کرده وتا مدت زیادی فراری ومجحولل مکان بوده حکم دادگاه آن دراثر مرور زمانبیاثر چ میشود

پروفایل کاربر

محسن نصیری

تحویل شرکتی آپارتمان

سلام در مشارکت در ساخت آیا می شود توافق کنیم که تحول خانه تا مرحله نازک کاری باشد یعنی سفید کاری و مابقی کارها مثل کابینت و شیرآلات و نصب پکیج را انجام ندهیم یعنی تحویل شرکتی آیا در عرف همین اصلاح درسته

پروفایل کاربر

مانی رضوی‌زاده

ممنوعیت معامله و مزیت‌ها و معایب ثبت موسسات غیر تجاری

با سلام و احترام؛
دو سؤال داشتم در مورد ثبت مؤسسات غیر تجاری انتفاعی؛
جایی خواندم که در این نوع ثبت، مؤسسه حق هیچ‌گونه معامله‌ای ندارد. فرض کنیم یک مؤسسه خدمات ساختمانی و طراحی داخلی باید دستگاه‌ها و مواردی را از تولیدکننده دیگری بخرد و برای مشتری نصب کند. چگونه انجام قانونی چنین معامله‌ای میسر است؟
به طور کلی مزیت‌ها و معایب این نوع ثبت نسبت به مثلاً شرکت با مسئولیت محدود از لحاظ مجوزهای قانونی، مالیات و موارد دیگر چیست؟

سپاسگزارم از وبسایت مفید شما