وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

یعقوب رضایی

چگونگی پرداخت هزینه های انتقال سرقفلی و رضایت حق اربابی و مطالبه وجه از خریدا

با عرض سلام و ادب
سال ۷۳ پدرم سرقفلی مغازه ای را که شخصی قبل از پدر سال ۵۷ از خود مالک خریده بود، خرید، بنجاق اصلی دست نویس بوده ، مالک به حق انتقال بغیر اشاره نکرده، اجاره بها تعیین شده با چندتا شاهد، در بنجاق دست نویس پدر با مالک سرقفلی دوم، رضایت مالک بر عهده فروشنده نوشته شده با تعیین اجاره بها که به وراث( مالک فوت شده) پرداخت شود،از آنموقع تاکنون وراث برای اخذ اجاره بها از پدر نیامده اند،( هر یک در چند شهر دیگر)، البته در شهرستان ما روابط بین موجر و مستأجر اجرایی نیست، سال ۹۳ سه دانگ سرقفلی را از پدر خریدم و سال۹۵ پدر سه دانگ دیگر را به شخص دیگر فروخت، امسال قصد فروش سهم خود بصورت مشاعی به شریکم را داشتم، ابتدا اظهار نامه ای از طریق دفتر خدمات قضایی به وراث(۲۶ورثه) ارسال کردم( با عنوان قصد فروش سهم خود دارم و بدوا به شما اعلام میکنم.....با مهلت جواب دهی ۱۵ روز) ، فقط دو تن از وراث را میشناسم که در شهر خودمان هستن و آدرس مابقی را از ایشان گرفتم، بعد از گذشت دو ماه از ارسال جوابی از سوی وراث نیامد( یا در محل حاضر نبودن یا به فامیل وارث ابلاغ یا آدرس اشتباه بود... بجز دو سه نفر که ثبت ثنا داشتند)احتمال جواب دهی نمیدادم(رابطه آنچنانی با هم ندارند) سرانجام با شریکم در بنگاه بصورت مبایعه نامه ۴ صفحه ای معامله کردیم، حق مالکیت و رضایت مالک بر عهده من است، خریدار مبلغ ۲۵ میلیون تومان بابت حق مالکیت نگه داشته و میگه هر وقت حق مالکیت وراث را دادی( دقیق نمیدانم باید پرداخت کرد یا راهی برای نپرداختن است؟ اگر راهی هست راه حل چیست؟ که این یه سوال بنده از شما وکیل محترم است) در ازای دریافت رسید از وراث، تصفیه میکنیم، حال مشکل و سوال من این است: حق مالکیت که قانونی نیست و عرفی ست، بنظر شما آسانترین، بصرفه ترین، بی دردسرترین اقدام قانونی( یا بصورت کدخدا منشانه) علیه خریدار چیست ؟ تا مطالبه وجه کنم؟
ممنون از راهنمایی و جواب

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

آرش حق شناس

6 سال پیش

با سلام. 

مطالبی که فرمودید پراکنده و نامنظم است. لطفا اطلاعات را دسته بندی نموده و با پرسش های معین مسئله خود را دوباره مطرح نمایید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

یاسین بهادری

اطمینان حاصل کردن از اصل سرمایه در قرارداد های مضاربه

اگر در یک قرار داد مضاربه، مالک سرمایه بخواهد علاوه بر قرارداد بسته شده بین مالک و مضارب از بابت برگشت اصل سرمایه ی خود در انتهای مدت زمان قرارداد مضاربه بدون توجه به میزان سود و یا زیان اطمینان حاصل کند، به غیر از دریافت چک و سفته از مضارب چه راه های دیگری دارد؟ آیا در این شرایط اتکا به قرارداد بسته شده کافی است؟
** فرض کنیم که این قرارداد میان دو شخص حقیقی و نه حقوقی بسته شده باشد.

پروفایل کاربر

سعید رحمت

رای کمیسیون ماده 100

با سلام و احترام
بنده در حیاط ملک خود اقدام به نصب دکل کرده ام و کمیسیون ماده 100 رای به جمع اوری دکل را داده است.
ولی بنده نمیخواهم دکل را جمع آوری کنم در این صورت چه اتفاقی می افتد ؟
از لحاظ قانونی چه کارهایی شهرداری انجام می دهد ؟

پروفایل کاربر

مانی رضوی‌زاده

ممنوعیت معامله و مزیت‌ها و معایب ثبت موسسات غیر تجاری

با سلام و احترام؛
دو سؤال داشتم در مورد ثبت مؤسسات غیر تجاری انتفاعی؛
جایی خواندم که در این نوع ثبت، مؤسسه حق هیچ‌گونه معامله‌ای ندارد. فرض کنیم یک مؤسسه خدمات ساختمانی و طراحی داخلی باید دستگاه‌ها و مواردی را از تولیدکننده دیگری بخرد و برای مشتری نصب کند. چگونه انجام قانونی چنین معامله‌ای میسر است؟
به طور کلی مزیت‌ها و معایب این نوع ثبت نسبت به مثلاً شرکت با مسئولیت محدود از لحاظ مجوزهای قانونی، مالیات و موارد دیگر چیست؟

سپاسگزارم از وبسایت مفید شما