وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

ابراهیم محمدی قدیم

6 ماه پیش

عکس هوایی قطعه

با سلام و وقت به خیر.من دارای یک قطعه زمین به مساحت 1800 متر از کل زمین به اندازهٔ12900 متر هستم.پدرم بین بچه ها تقسیم و معامله کرده.

چون اون به دلیل مشغلهٔ کاری خودش پیگیری نکرده و من هم بالطبع نمیدونستم تا اینکه چن ماه قبل موضوع رو فهمیدم.باز اونا که از آبراهه به عنوان نهر عمومی استفاده میکنن همچنان پافشاری میکنن که اون نهر عمومی هست.مساله از این قراره که دو برادر صاحبان قبلی دو ملک بودن که برای اینکه مسافت طی شدهٔ آب رو کم کنن بین دو زمین یک آبراهه کشیدن و از نهر عمومی انشعاب دادن ولی به مرور به دلیل عدم سرکشی از طرف ملاک بعدی این ملک ،آبراهه رو به مرور زمان تبدیل به نهر عمومی کردن .

این کار چون مال خیلی وقت پیش بوده در عکس هوایی هم این آبراهه دیده میشه با وجود اینکه نهر عمومی اصلی به صورت کاملا بولد و برجسته مشخص هستش.من الان چه کاری میتونم بکنم.

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

6 ماه پیش

با سلام و احترام،

با توجه به توضیحات شما، موضوع مربوط به اختلاف بر سر مالکیت و استفاده از آبراهه است. برای بررسی دقیق‌تر و ارائه راهکار حقوقی مناسب، لازم است به نکات زیر توجه کنید:


۱. اثبات مالکیت آبراهه

اگر آبراهه در اصل برای استفاده خصوصی بین دو ملک ایجاد شده باشد، باید مدارکی دال بر این موضوع ارائه دهید. این مدارک می‌تواند شامل:


سند مالکیت زمین و نقشه‌های قدیمی

شهادت شهود (افرادی که از تاریخچه آبراهه اطلاع دارند)

عکس‌های هوایی قدیمی که نشان‌دهنده تغییرات آبراهه است

هرگونه قرارداد یا توافق کتبی بین مالکان قبلی

اگر آبراهه در اصل برای استفاده خصوصی ایجاد شده باشد، تبدیل آن به نهر عمومی بدون رضایت مالکین اصلی، از نظر قانونی قابل اعتراض است.


۲. بررسی وضعیت فعلی آبراهه

اگر آبراهه به مرور زمان به عنوان نهر عمومی مورد استفاده قرار گرفته است، باید بررسی شود که آیا این تغییر وضعیت به صورت قانونی و با رضایت مالکین انجام شده یا خیر.

طبق ماده ۹۶ قانون مدنی، چشمه یا آبراهه‌ای که در زمین شخصی واقع شده باشد، محکوم به مالکیت صاحب زمین است، مگر اینکه دیگری نسبت به آن حقی داشته باشد.

همچنین، طبق ماده ۹۷ قانون مدنی، اگر کسی از قدیم در ملک دیگری حق مرور یا استفاده از آب داشته باشد، صاحب ملک نمی‌تواند مانع شود، مگر اینکه عدم استحقاق او ثابت شود.

۳. اقدامات حقوقی پیشنهادی

تشکیل پرونده در مراجع قضایی:

شما می‌توانید با ارائه مدارک مربوطه، از طریق دادگاه حقوقی، مالکیت خود بر آبراهه را اثبات و درخواست بازگرداندن وضعیت قبلی آن را داشته باشید.

کارشناسی رسمی:

درخواست کارشناسی رسمی از سوی دادگاه برای بررسی تاریخچه و وضعیت فعلی آبراهه می‌تواند به اثبات ادعای شما کمک کند.

تهیه لایحه دفاعیه:

برای ارائه ادله و استنادات حقوقی، تهیه لایحه دفاعیه توسط وکیل متخصص ضروری است.

۴. مشاوره حقوقی تخصصی

با توجه به پیچیدگی موضوع و نیاز به بررسی دقیق مدارک و قوانین، پیشنهاد می‌کنم از خدمات مشاوره حقوقی تخصصی استفاده کنید. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره دقیق‌تر و تهیه لایحه دفاعیه به پلتفرم حقوقی وینداد مراجعه کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محمدرضا عابدی

10 ماه پیش

خرید مال مسروقه

سلام، بنده دو ماه پیش یک قطعه طلا خریدم، اما مشتری فاکتور نداشت. ولی حساب بانکی و کارت ملی رویت شده و اهراز هویت شده و پول به حساب بانکی خودشون واریز شد. همچنین یک رسید ازشون گرفتم با امضا و اثر انگشتشون که گفته طلا برای خودمه و دزدی و‌مسروقه نیست.
اما پریروز از آگاهی اومدن مغازه من و منو دستگیر کردن و بردن دادگاه، اونجا قاضی کشیک به من اتهام مالخری زده و الان با قید وثیقه آزاد شدم تا دادگاه اصلی تشکیل بشه. به نظرتون چه کار‌کنم؟ چطور اثبات کنم من مالخری نکردم؟ و باید حتما موقع خرید طلا فاکتور باشه؟

پروفایل کاربر

علیرضا ابراهیمی

2 ماه پیش

مشروبات الکلی دست ساز

جرم من نگهداری 14 بطری مشروب 1100سی سی

پرونده دردادیازی هست .اگر حکمی بده و من مراجعه نکنم بجز اینکه وثیقه را ضبط کنن اقدام دیگه ای هم میشه یا با همون وثیقه پرونده مختومه میشه .تشکرازلطف شما.

پروفایل کاربر

امیر نوری

7 ماه پیش

هزینه تعمیر کف نورگیر

با سلام و احترام، لطفاً بفرمایید هزینه تعمیر کف نورگیر که به پارکینگ آب نشت میدهد بر عهده فقط واحد یک که به نور گیر راه دارد می‌باشد یا بر عهده تمام واحد‌های بالاسری هم هست؟ ممنون