
مریم کاویانی
وصیت مادر در مورد میزان ارث
آیا مادر در زمان حیات چنانچه در مورد میزان ارث (ملک مسکونی) وصیت کند بصورت کتبی و محضری که بطور مساوی سهم پسر و دختر مساوی باشد قانونا قابل اجراست یا خیر ؟ همینطور در مورد طلاهای ایشان چنانچه دختر مخفی کاری کند میزان طلاهای مادر را چه اقدامی میشود کرد
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
سلام،
در مورد وصیت مادر درباره ارث و تقسیم مساوی بین پسر و دختر، باید به نکات زیر توجه کنید:
وصیت در مورد ارث: طبق ماده 843 قانون مدنی ایران، وصیت تنها تا یکسوم از اموال متوفی نافذ است و برای بیش از آن نیاز به اجازه ورثه دارد. بنابراین، اگر مادر شما وصیت کند که اموالش به طور مساوی بین پسر و دختر تقسیم شود، این وصیت تنها تا یکسوم اموال نافذ است و برای بیش از آن باید سایر ورثه موافقت کنند.
طلاها و اموال شخصی: اگر دختر یا هر یک از ورثه اقدام به مخفیکاری در مورد اموال مادر کند، سایر ورثه میتوانند از طریق دادگاه اقدام کنند. در این صورت، میتوانید با ارائه مدارک و شواهد به دادگاه، درخواست بررسی و تقسیم عادلانه اموال را بدهید.
مشاوره حقوقی: توصیه میشود با یک وکیل متخصص در امور ارث و وصیت مشورت کنید تا بهترین راهکار را برای حل مشکل پیدا کنید و در صورت نیاز، شما را در دادگاه نمایندگی کند.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

رضا باقری
شهادت متشاکی
آیا متشاکی می توان به عنوان شاهد نیز شهادت دهد یا فقط اقرار می کند؟

رضا مرادی
فروش ملک ورثه ای
سلام . برادرم سال 1393 فوت شده و وراث عبارتند از همسرش و دو فرزند و مادرم . همسر برادرم دو ماه بعد از فوت در سال 1393 اقدام به فروش یکی از املاک سند دار در یکی از شهرهای شمال برادرم را کرده و همان سال ملک را تحویل داده . ولی سند برای خریدار نزده است . نه اصل سند و نه کپی ان نزد مادرم نیست . فقط مادرم شماره پلاک ثبتی ملک را دارد . به نظر اساتید محترم مادرم چطور باید شکایت کند ( حقوقی ویا کیفری ) ؟ و چطور باید ثابت کنم که ملک معامله شده است . هیچگونه مدرکی ندارم ولی ویلای فوق از سال 1393 تحویل خریدار شده است . آیا شکایت خریدار را باید بکنیم یا خیر ؟ . ممنونم که راهنمایی می کنید .