مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

هادی کلهری

آیا شخص مالک املاک میتواند خود را به عنوان داور در قرارداد درج کند

سلام

آیا شخصی که مالک املاک باشد و قرارداد در دفتر او نوشته شده می‌تواند نام خود را به عنوان داور در قسمت مربوطه در مبایعه‌نامه شراکت ساخت زمین درج کند

این شخص هیچ منافعی در قرارداد نداشته و صرفا به عنوان تنظیم گر قرارداد ،متن آن را تهیه و مهر املاک و امضای این شخص در بخش پایانی ثبت شده است

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

8 ماه پیش

سلام،


در پاسخ به سوال شما:


بر اساس ماده ۴۶۹ قانون آیین دادرسی مدنی، دادگاه نمی‌تواند اشخاصی را به سمت داور معین نماید که در دعوا ذی‌نفع باشند. اگر شخصی که قرارداد در دفتر او نوشته شده و نام خود را به عنوان داور درج کرده است، هیچ منافعی در قرارداد نداشته باشد و صرفاً به عنوان تنظیم‌گر قرارداد عمل کرده باشد، از نظر قانونی می‌تواند به عنوان داور انتخاب شود، مشروط بر اینکه طرفین قرارداد با این انتخاب موافق باشند.


با این حال، برای اطمینان از بی‌طرفی و جلوگیری از هرگونه شبهه، بهتر است داوران از افرادی انتخاب شوند که هیچ‌گونه ارتباط یا وابستگی به طرفین قرارداد ندارند.


پیشنهاد می‌شود در صورت وجود هرگونه تردید، با یک وکیل متخصص مشورت کنید تا از صحت و قانونی بودن انتخاب داور اطمینان حاصل کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

سعید ملکپور

بررسی داشتن شراکت نامه

سلام برای اینکه بدانیم 2 نفر باهم شراکت نامه کار دارند یا خیر باید از کجا یا کدا م ارگان مطلع شویم لطفا راهنمای کنید ممنون

پروفایل کاربر

mohammad zoofaghari

واگذاری سهام محصول

با سلام.

من در یک شرکت دانش بنیان مدیر توسعه یک محصول (در سطح فناوری بالا) هستم. این محصول در حال حاضر آماده تولید و عرضه به بازار است. بنده سهم زیادی در توسعه این محصول داشته ام بدون آنکه تا به حال سرمایه گذاری مالی کرده باشم، سهامداران شرکت  واگذاری بخشی از سهام این محصول به بنده را پیشنهاد داده اند. برای تعیین ارزش این طرح یا محصول، غیر از سرمایه گذاری های مالی که برای به ثمر رسیدن این محصول تا به حال انجام شده ارزش معنوی طرح (دانش فنی و غیره) نیز لحاظ شده و تعداد سهم معینی از آن به بنده پیشنهاد شده است. به این معنا که بنده در سود و زیان ناشی از فروش این محصول سهم داشته باشم. البته به خاطر تلاش های بنده ارزش کل این طرح یا محصول برای بنده کمتر لحاظ شده است. با توجه به اینکه قرار است این واگذاری در قالب یک قرارداد داخلی  نه به صورت رسمی (به عنوان اینکه بنده یکی از سهامداران رسمی شرکت باشم) صرفا برای این محصول و طرح مرتبط با آن انجام شود می خواستم بدانم اصلا سهام برای یک محصول یا طرح که ارزش گذاری آن با لحاظ ارزش معنوی و مادی لحاظ شده است، معنا دارد یا خیر؟ اگر در این خصوص و نکاتی که در این قرار داد باید لحاظ شود راهنمایی خاصی دارید بفرمایید.

باتشکر