وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

نازینین محمدی

3 ماه پیش

گرفتن مهریه از پدر شوهر

سلام وقتتون بخیر همسر من در قیو حیات هستند اما چیزی ندارند ک بتونم‌مهریه ازش بگیرم و خیلی اذیت میکنه میتونم آیا مهریه رو از ارث پدرش بگیرم پدرشون هم زنده هستند اگر توی سند ازدواج امضا کرده باشن آیا این امکان رو داره ؟

اگر خیر در چه صورت میتونم مهریه رو از ارثش بگیرم؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

3 ماه پیش

سلام،


در مورد سوال شما درباره دریافت مهریه از ارث همسر، نکات زیر را در نظر بگیرید:



  1. مهریه و ارث: مهریه یک دین است که بر عهده شوهر قرار دارد و باید از اموال و دارایی‌های او پرداخت شود. در صورتی که همسر شما در حال حاضر دارایی ندارد، نمی‌توانید مهریه را از ارث پدر او که هنوز زنده است، دریافت کنید. ارث تنها پس از فوت شخص و تقسیم اموال او به وراث تعلق می‌گیرد.



  2. امضای سند ازدواج: امضای سند ازدواج به معنای تعهد به پرداخت مهریه است، اما این تعهد تنها از اموال و دارایی‌های شخصی همسر شما قابل وصول است و شامل ارثی که هنوز به او نرسیده نمی‌شود.



  3. در صورت فوت پدر همسر: اگر پدر همسر شما فوت کند و همسر شما از او ارث ببرد، می‌توانید مهریه خود را از سهم الارث همسرتان مطالبه کنید. در این صورت، مهریه به عنوان یک دین بر عهده همسر شما باقی می‌ماند و می‌تواند از اموال به ارث رسیده پرداخت شود.




پیشنهاد می‌شود با یک وکیل متخصص در امور خانواده مشورت کنید تا شما را در این زمینه به طور دقیق‌تر راهنمایی کند.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

مهدی معصوم زاده

2 ماه پیش

درخواست مبلغ پرداخت شده بابت خرید آپارتمان به نرخ روز به دلیل فسخ قرارداد ناشی از تدلیس توسط فروشنده

با سلام

بر اساس مبایعه نامه پیش خرید آپارتمان فروشنده متعهد به ارائه سند در زمان مشخصی شده بود اما پس از گذشت حدود 10 ماه و استعلام از شههرداری مشخص شده است ساختمان که واحد خریداری شده در آن واقع شده فاقد پروانه بوده و بدون نظارت مهندیس ناظر سازمان نظام مهندسی ساخته شده و در مبایعه نامه نیز قید نگردیده است ساختمان بدون پروانه ساختمانی و زیر نظر مهندسین ناظر نظام مهندسی ساخته نمی شود آیا این اقدام فروشنده شامل تدلیس می گردد و درصورت تقاضای فسخ قرارداد به دلیل عدم امکان ارائه سند و عدم اطمینان به استحکام بنا فروشنده مبلغ دریافت شده بابت قیمت واحد فروخته شده را بر اساس نرخ روز آپارتمان بر اساس ارزش منطقه ای به همراه ضرر و زیان (هزینه پرداخت شده بابت تاخیر در تحویل واحد) باید به خریدار برگرداند یا بر اساس تورم اعلامی یا سود بانکی اعلام شده از سوی بانک مرکزی به همراه ضرر و زیان (هزینه پرداخت شده بابت تاخیر در تحویل واحد) باید به خریدار برگرداند. با سپاس فراوان از راهنمایی بزرگواران

پروفایل کاربر

احمد رحمانی

9 ماه پیش

عدم امضا در توافقنامه وعدم تحویل

با سلام وخسته نباشید بنده بهمراه دو نفر دیگه چند ملک را بصورت کاملا رایگان حتی گرفتن یک ریال ویا انجام کاری در مقابل انتقال سند املاکی را بصورت توافقنامه قرار شد بنامشان سند بزنیم ونکته اینجاست که اولا عده‌ای امضا نکردن وثانیا بجای ساختمان که قرار شد سند بزنیم پلاک ثبتی که در توافقنامه قید شده اشتباه ثبت شده حتی کد پستی یا شماره پلاک منزل قید نشده ثالثا ملکی مساحت ۱۷۵۰۰ قید شده که شماره پلاک که قید شده ۷۵۰۰متر میباشد رابعا املاک فوق تحویل نشده به چه امضا کنندگان چه امضا نکرده‌ها وطی اظهارنامه به همه اعلام کرده که بنده از هبه رجوع کردم وداد خوست ابطال توافقنامه ارائه دادم که مجددا پس گرفتم بدلیل این مدرکی در دادگاه داشته باشم که دیگر امضا نکن حال با این اوصاف اونایی امضا کردن اونایی که امضا نکردن رفتن دادخواست الزام اجرای توافقنامه دادن آیا دادخواست شان راه بجایی می‌برد بنده باید دوباره دعوای تقابل بدم نسبت به ابطال یا خیر چون املاک اشتباه قید شده بخودی خود قابل اجرا وصحیح نیست ممنون حتی تصرفی در املاک نداشتن

پروفایل کاربر

حسام حسامي

1 سال پیش

آيا امكان فروش راه پله مشاع به طبقه اول و محدود كردن ورودي ساختمان دوطبقه وجود دارد؟

سال 99 طبقه همکف یک آپارتمان دوطبقه را خریدم. مالک در زمان تنظیم قولنامه دستی ، بندی را اضافه کرد که با توجه به اینکه ساختمان یک پارکینگ دارد و در انتهای پارکینگ دربی (80*170) به طبقه همکف وجود دارد ورودی طبقه همکف از پارکینگ و راه پله متعلق به طبقه اول هست. اما بصورت زبانی هم اعلام کرد منعی برای رفت و آمد از درب اصلی هم وجود ندارد.

سال بعد نیز ملك تفکیک و انتقال قطعی انجام شد و راه پله نيز جز مشاعات آورده شده

حال مالک قبلي، طبقه اول را به شرط ورودی مجزا فروخته و مالک جدید ادعا دارد حق ورود از درب اصلی را ندارم و فقط در موارد جزیی حق استفاده از راه پله آن هم با شرط اجازه از مالک جدید دارم

و در اظهارنامه ای به من ابلاغ کرده.

آیا با توجه به اینکه مالک قبلی هم صورتجلسه تفکیک را امضا کرده و هم سند را انتقال قطعی داده و بنده مالکم ، مالک جدید می تواند ادعايي بکند؟

ضمنا با توجه به بند 3 قانون تملك آپارتمانها انتقال قسمت هاي مشترك همزمان با قسمت هاي اختصاصي قهري مي باشد و تاسيسات و كنتور بنده در راه پله مي باشد و ساير تاسيسات از جمله دو عدد كولر، آنتن ، و تانكر آب در پشت بام قرار دارد كه تنها راه عبور از راه پله مي باشد.

آخرين توافق ما با صاحب اول نيز طبق صورتجلسه تفكيكي كه يكسال بعد از قولنامه دستي تنظيم شده ودرب ورودي و راه پله جزو مشتركات و مشاعات مي باشد.

همچنين درب انتهاي پاركينگ از لحاظ شهرداري و نظام مهندسي ورودي استاندارد نمي باشد و امكان جابجا كردن وسايلي با عرض بيشتر از 80 سانت وجود ندارد.طبق تعريف نظام مهندسي ورودي استاندارد بايد 110*220 باشد.