جواد سلطانی
چه افرادی خوانده دعوی قرار گیرند
سلام
سازنده در مهلت مقرر ساختمان را نساخته و مالک قصد فسخ قرارداد مشارکت در ساخت را دارد . طبق قرارداد مشارکت ، سازنده به نسبت پیشرفت حق پیش فروش تعدادی از واحد ها داشته و تا الان ۶ واحد رو بصورت پیش فروش و تعهد بیع واگذار کرده . الان مالک درخواست فسخ رو اگر بخواد بده باید فقط سازنده رو خوانده و طرف دعوی بذاره یا باید پیش خریداران رو هم خواندگان ردیف های بعدی بذاره ؟
ممنون میشم مستند پاسخ بدید
متشکرم
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد
وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با سلام و احترام،
در مورد فسخ قرارداد مشارکت در ساخت و وضعیت پیشخریداران، به نکات زیر توجه کنید:
فسخ قرارداد مشارکت:
- اگر مالک قصد فسخ قرارداد مشارکت در ساخت را دارد، باید ابتدا به شرایط و مفاد قرارداد توجه کند. در صورتی که قرارداد به سازنده اجازه پیشفروش واحدها را داده باشد، فسخ قرارداد ممکن است تأثیری بر حقوق پیشخریداران نداشته باشد.
حقوق پیشخریداران:
- پیشخریداران به عنوان اشخاص ثالثی که با حسن نیت اقدام به خرید واحدها کردهاند، دارای حقوقی هستند که باید مورد توجه قرار گیرد. در صورتی که قرارداد پیشفروش به صورت قانونی و با رعایت مقررات انجام شده باشد، حقوق پیشخریداران باید محترم شمرده شود.
طرفین دعوی:
- در صورتی که مالک قصد فسخ قرارداد را دارد، بهتر است علاوه بر سازنده، پیشخریداران را نیز به عنوان خواندگان در دعوی معرفی کند. این امر به منظور جلوگیری از بروز مشکلات حقوقی و تضاد منافع در آینده است.
مستندات قانونی:
- بر اساس ماده 10 قانون مدنی، قراردادها و تعهدات باید به صورت قانونی و با رعایت شرایط و مقررات مربوطه انجام شود. همچنین، ماده 219 قانون مدنی تأکید دارد که قراردادهای منعقده بین طرفین باید محترم شمرده شود و فسخ آنها باید بر اساس شرایط و مقررات قانونی انجام شود.
پیشنهاد میشود با یک وکیل متخصص در امور قراردادها و حقوق ملکی مشورت کنید تا بهترین راهکار حقوقی را برای پیگیری موضوع انتخاب کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید
گلی ب
پایان شراکت
با سلام من و شریکم یک مغازه زدیم که هردو به نسبت مساوی سرمایه گزاشتیم برای شروع ولی بعد سه ماه من سرمایه بیشتری گزاشتم و سهمم بیشتر شد ولی در اخر ورشکست شدیم و مقداری سرمایه موند که اگه میفروختیم باز سهم من بیشتر میبود ولی قرار شد با سرمایه باقی مانده یجا جدید بگیریم و از نو شروع کنیم و ایشون گفتن که هیچ کمک مالی دیگه ای نمیتونن کنن ۶ ماه گذشت و من هی خودم سرمایه اضافه کردم و همه کارهای مغازه رو دست تنها انجام دادم هنوزم به سود نرسیدم در واقع از بعد ورشکستی اول ایشون هیچ نقش مالی و معنوی نداشتن ولی الان که قراره قطع شراکت بشه ایشون میگن من همون سرمایه اولیه ای که گزاشتم میخام یا همچنان سهیم باشم در مغازه من میخوام قطع بشه شراکتمون و فکر میکنم که باتوجه به زحمات و سرمایه دوباره ای که گزاشتم و هنوز هم به سود نرسیدم ادعای حق ایشون درست نیست و ایشون فقط میتونن سرمایه باقی مونده از مغازه قبل ادعای حق کنن نه که کل پولشون رو بخان؟ اگه میشه راهنماییم کنید که چقدر حق ایشونه برا قطع شراکت؟؟
سیراس همایون
امضای سند فقط جهت انتقال مالکیت نه فروش امکان دارد؟
با سلام.
بنده زمینی را خریداری کرده و با یکی از دوستانم قرارداد مشارکت امضا نمودیم. زمین از بنده باشد و ایشان به عنوان سازنده مجری و پیمانکار باشد و در ازای زمین به بنده دو واحد تحویل بدهد. نکته اینجاست در قرارداد مشارکت بنده فقط سه دانگ زمین را به نام ایشان زدم و سه دانگ دیگر به نام خودم باقی ماند.
بعد از نهایی شدن کار و تقسیم واحدها ایشان دو واحد را از سهم خودشان و طبق مبایعه نامه ای که فقط خودشان ( نه من ) امضا کرده بود به اشخاص دیگر فروخت و مطابق تعهدی که داده بودیم بنده در دفترخانه حاضر شدم و سندی که ایشان میخواست به نام خریدار بزند را امضا کردم. یعنی سهم سه دانگ خودم را به نام خریدار امضا کردم.
با اینکه بنده نه مالک آن واحدها بودم نه پولی بابت خرید آن واحدها گرفتم.
مشکل اصلی : سازنده یعنی همان کسی که طبق قرارداد مشارکتی با بنده ساختمان را ساخته از زدن آسانسور خودداری کرد. حالا تعدادی از ساکنین تصمیم دارند علاوه بر سازنده از بنده نیز شکایت کنند به این بهانه که بنده مالک زمین و در واقع شریک سازنده بودم و نشان شراکت هم این بود که سندهای خریداران را امضا کرده و سه دانگی که به نام بنده بود را به آنها انتقال دادم. در حالیکه تاکید میکنم بنده طبق قرارداد با پیمانکار مسئول ساخت نبودم از طرفی از بابت فروش واحدهای سازنده هم هیچ ریالی دریافت نکردم و فقط دانگ خودم را در سند انتقال دادم. اما خریداران با علم بر اینکه بنده فروشنده نبودم از روی غرض میگویند چون بنده سند را امضا کردم پس ملک را از بنده هم خریده اند و بنده نیز باید نصف هزینه آسانسور را بپردازم.
ممنون میشوم در این زمینه راهنمایی بفرمایید.
حسین امیری
تقسیم نامه واحدهای احداثی
سلام، بنده به عنوان سازنده اقدام به عقد قرارداد مشارکت در ساخت نمودم، متاسفانه یکی از مالکین در مدت قرارداد فوت کردند، داخل قرارداد مشارکت در جدولی واحدها تقسیم هز قبل تقسیم شدهاند. متاسفانه یکی از وراث همکاری نمیکردند که از طرف دادگاه حقوقی همه وراث ملزم به سند رسمی(۳ دانگ)، ملزم به اخذ پایانکار و ملزم به اخذ صورتمجلس تفکیکی شدهاند. الان اگر بخوام برای واحدهای احداثی سند بگیرم، چه دادخواستی به دادگاه باید بدم؟ آیا تقسیم نامه داخل قرارداد برای دادگاه مورد قبول هستش؟