
ت م
ازدواج
باسلام پرونده ای مطرح شده است؛ دختری به سن ۲۰ سالگی رسیده و قصد ازدواج با شخص معینی را دارد اما پدر ایشان همسر دیگری اختیار نموده و در استان دیگری سکونت داشته و دختر ایشان نیز هیچ گونه دسترسی به وی نداشته تا رضایت او به منظور ازدواج با مخاطب مورد نظر خویش را جهت ثبت در دفتر ازدواج دریافت نماید. در این حالت تکلیف چیست؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با سلام. در خصوص وضعیت دختری که به سن ۲۰ سالگی رسیده و قصد ازدواج دارد اما به پدر خود دسترسی ندارد، قانون مدنی ایران راهحلهایی پیشبینی کرده است.
بر اساس ماده ۱۰۴۴ قانون مدنی (اصلاحی ۱۳۷۰/۸/۱۴)، در صورتی که پدر یا جد پدری در محل حاضر نباشند و استیذان از آنها نیز عادتاً غیرممکن بوده و دختر نیز احتیاج به ازدواج داشته باشد، وی میتواند اقدام به ازدواج نماید.
تبصره این ماده تصریح میکند که ثبت این ازدواج در دفترخانه منوط به احراز موارد فوق در دادگاه مدنی خاص میباشد.
بنابراین، در این حالت دختر میتواند با مراجعه به دادگاه مدنی خاص، وضعیت خود را توضیح داده و از دادگاه اجازه بگیرد تا بدون نیاز به رضایت پدر، ازدواج را ثبت نماید. دادگاه پس از بررسی شرایط و در صورت احراز عدم امکان دسترسی به پدر و نیاز به ازدواج، ممکن است اجازه لازم را صادر کند.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

نسرین علیرضایی
دستور موقت و صدور اجرائیه
آیا می شود فرضی را تصور کرد که مرجع صدور اجرائیه دادگاه تجدید نظر باشد؟ به چه صورت؟
آیا امکان صدور اجرائیه توسط دیوان عالی کشور وجود دارد؟
آیا در امور حسبی امکان صدور دستور موقت وجود دارد؟باذکرمثال
آیاصدور دستوردرمقابل صدور دستور موقت دیگر امکان پذیراست؟به چه صورت؟

محمد شهبا
اعتبار به امر مختومه حقوقی
باسلام من درسال 97 دادخواست الزام به انجام تعهد موضوع اجرت و حق السعی دادم نسبت به یه قرارداد دعوای بنده با استناد به ماده ۱۹۷ ایین دادرسی منجر به رای بر رد دعوی و بی حقی شد و رای در تجدید نظر هم قطعی شد حالا با گرفتن تامین دلیل جدید مجددا دادخواست الزام به انجام تعهد موضوع واگذاری و انتقال در رابطه با همان قرارداد با همان اصحاب دعوای قبلی دادم آیا با اینکه جهت دعوا عوض شده اعتبار به امر مختومه حساب میشه یا نه؟چون جلسه اول طرف مقابل دفاع نمود که دعوا واهی است اعتبار امر مختومه میباشد و تا الان هنوز هیچ رای صادر نشده نظر شما چیست؟

محمد مرادی
پرداخت نکردن هزینه های خلافی وغیره خودرو توسط فروشنده
سلام وقت بخیر بنده یک ماه پیش از مشهد خودرویی خریدم از نمایشگاه فروشنده نمایشگاه میباشد تمام پول ماشین پرداخت شده ویک وکالت 30روزه گرفتم جهت تعویض پلاک در قولنامه هم آمده خلافی عوارض وغیره برعهده فروشنده میباشد.فروشنده گفت همه خلافی ها و عوارض صفر شده ولی برگه بهم نداد بعد رفتن به تعویض پلاک متوجه شدم هیچی پرداخت نکردن بعد تماس با فروشنده گفت پرداخت کن تعویض پلاک کن من میدم الان نمیده از کجا باید پیگیری من درمشهد زندگی نمیکنم در استان دیگه ای زندگی میکنم کلی هزینه برام بر میداره خواسته باشم برم مشهد جهت شکایت.ممنون میشم راهنمایی کنید