مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

هانا راد

5 ماه پیش

حکم رشد

دختر بدون اذن پدر میتونه با داشتن حکم رشد ازدواج کنه؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

4 ماه پیش

بر اساس ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی (اصلاحی ۱۳۷۰/۸/۱۴)، نکاح دختر باکره، حتی اگر به سن بلوغ رسیده باشد، موقوف به اجازه پدر یا جد پدری او است. در صورتی که پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کنند، اجازه آن‌ها ساقط می‌شود و در این صورت دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج کند و شرایط نکاح و مهری که بین آن‌ها قرار داده شده، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام کند.


بنابراین، حتی اگر حکم رشد داشته باشد، باز هم نیاز به اجازه پدر یا جد پدری دارد، مگر اینکه دادگاه اجازه ازدواج را صادر کند.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

ر شمشیری

11 ماه پیش

فسخ قرارداد اجاره خانه

من سال گذشته خانه ای اجاره کردم که در حیاط ملکی توسط پسر صاحب مالک ساخته شده.قرارداد من با پسر بوده و امسال نیز به صورت پشت نویس تمدید کردم. یک هفته بعد از تمدید پدر ایشان طی اظهار نامه‌ای ادعای مالکیت کرده و درخواست تخلیه دارد.من قصد تخلیه و فسخ قرارداد دارم و مبلغی هم بابت رنگ امیزی و درخواست کردم که پسر قبولدار نیست اما پدر قبول کرده. به علت اختلافات خانوادگی رابطه پدر و پسر خوب نیست.پسر میگوید که قرارداد با من نوشته شده و توسط خودم باید فسخ شود و مدعی است چون ساختمان را خودش ساخته مالک است در صورتی که بنظر نمیاید وکالت یا حتی دست نویسی در خصوص مالکیت یا حتی حق اجاره داشته باشد.خودش هم توان پرداخت مبلغ ودیعه را ندارد. ایا بنده میتوانم مراحل دریافت پول و فسخ قرارداد را بدون دخالت پسر و فقط با پدر پیش ببرم؟ امکان فسخ این قرارداد توسط املاک های دیگر وجود دارد؟ از نظر قانونی پسر میتواند بابت فسخ قرارداد با پدر از من شکایتی کند؟ در صورت دریافت خسارت از پدر ایا پسر حق پیگیری دارد؟

پروفایل کاربر

سپهر زهرایی

6 ماه پیش

انحصار وراثت

سلام

مادر من مقداری طلا از خودش بجا گذاشته. برای انحصار وراثتش باید چه کرد دقیقا؟ مالیات سنگین داره؟

پروفایل کاربر

سارا محمدی

3 ماه پیش

بوی دود کبابی

ما در یک آپارتمانی زندگی میکنیم که پایینش مغازه داره این مغازه کبابی دودکش خود را در پشت بام آپارتمان قرار داده بوی این کبابی مارا اذیت میکنه خواستم بپرسم میشه اقدامی انجام بدم؟آیا تاثیری داره؟