وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

هانا راد

4 ماه پیش

حکم رشد

دختر بدون اذن پدر میتونه با داشتن حکم رشد ازدواج کنه؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

بر اساس ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی (اصلاحی ۱۳۷۰/۸/۱۴)، نکاح دختر باکره، حتی اگر به سن بلوغ رسیده باشد، موقوف به اجازه پدر یا جد پدری او است. در صورتی که پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کنند، اجازه آن‌ها ساقط می‌شود و در این صورت دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج کند و شرایط نکاح و مهری که بین آن‌ها قرار داده شده، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام کند.


بنابراین، حتی اگر حکم رشد داشته باشد، باز هم نیاز به اجازه پدر یا جد پدری دارد، مگر اینکه دادگاه اجازه ازدواج را صادر کند.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

داریوش گل محمدی

3 هفته پیش

درخواست مشاوره

توضیحات : شخصی با تحت فشار قرار دادن من، و با سو استفاده از شرایط بد مالی من و مجازات کیفری که در حال سپری کردن ان بودم من رو مجبور کرد که از اعتماد خواهرم سو استفاده کنم و یه فقره چک صیادی از خواهرم در وجه ان شخص بگیرم و خودم هم پشت چک رو امضا کنم. قرار بود این چک بابت ضمانت گرفتن سند برای زمبنی باشد که من با واسطه گری این شخص به یکی از دوستانش فروخته بودم ودر برابر خریدار متعهد به انتقال سند بودم.که تاریخ انجام تعهدم بیش از یک سال گذشته بود.
و باز هم متاسفانه موقع ثبت چک، من بابت خربد ثبت کردم و‌ثبت ضمانتی نکردم.
درتاریخ سر رسید، چون سند ملک اخذ نشده بودچک برگشت خورد و قصد اقدام قانونی را دارد.این درحالی است که صاحب حساب از ابن موضوع بی اطلاع بود.
واز طرفی من چک را در وجه کسی صادر کردم که هیچ مراوده مالی با وی نداشتم بلکه به دوست این شخص تعهد اخذ سند داشتم.
چگونه میتوانم جلوی عملیات اجرایی چک را بگیرم؟

پروفایل کاربر

بابک خدری

6 ماه پیش

محدودیت سنی

سلام ببخشید برای دوره کارآموزی محدودیت سنی هست کسی که 46سال یا بیشتر داشته باشه می‌تونه دوره کارآموزی وکالت بگذرونه برای وکالت یانع

پروفایل کاربر

ابراهیم محمدی قدیم

6 ماه پیش

عکس هوایی قطعه

با سلام و وقت به خیر.من دارای یک قطعه زمین به مساحت 1800 متر از کل زمین به اندازهٔ12900 متر هستم.پدرم بین بچه ها تقسیم و معامله کرده.

چون اون به دلیل مشغلهٔ کاری خودش پیگیری نکرده و من هم بالطبع نمیدونستم تا اینکه چن ماه قبل موضوع رو فهمیدم.باز اونا که از آبراهه به عنوان نهر عمومی استفاده میکنن همچنان پافشاری میکنن که اون نهر عمومی هست.مساله از این قراره که دو برادر صاحبان قبلی دو ملک بودن که برای اینکه مسافت طی شدهٔ آب رو کم کنن بین دو زمین یک آبراهه کشیدن و از نهر عمومی انشعاب دادن ولی به مرور به دلیل عدم سرکشی از طرف ملاک بعدی این ملک ،آبراهه رو به مرور زمان تبدیل به نهر عمومی کردن .

این کار چون مال خیلی وقت پیش بوده در عکس هوایی هم این آبراهه دیده میشه با وجود اینکه نهر عمومی اصلی به صورت کاملا بولد و برجسته مشخص هستش.من الان چه کاری میتونم بکنم.