
زهرا شکری
گرفتن مهریه از شخص فوت شده
سلام وقت بخیر من پدرشوهرم فوت شده ایشون همسر اول شون طلاق داده بودن .همسر اول مهریه رو بخشیده بودن. همسر دوم ایشون الان که فوت شده مهریه شو میخواد اجرا بزاره و بگیره و تمام دارایی پدرشوهرم هم خونه هم زمینی که در شهرستان دارن قولنامه ای هست. وراث انحصار وراثت انجام دادن هنوز جوابش نیومده. میخوایم بدونیم همسر دوم ایشون در چه صورتی میتونه مهریه رو بگیره؟ اصلا تعلق میگیره یا نه؟ میتونه هم مهریه هم یک هشتم بگیره؟
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
در مورد سوال شما، وضعیت مهریه و ارث همسر دوم پس از فوت شوهر به قوانین مربوط به مهریه و ارث در ایران بستگی دارد. در اینجا به برخی از نکات مهم اشاره میکنم:
مهریه:
- مهریه یک دین است که بر عهده شوهر است و پس از فوت شوهر، به عنوان یک بدهی از ترکه او پرداخت میشود. بنابراین، همسر دوم میتواند مهریه خود را از ترکه شوهر مطالبه کند.
- اگر داراییهای شوهر به صورت قولنامهای باشد، همسر دوم میتواند از طریق دادگاه اقدام به اثبات مالکیت و سپس مطالبه مهریه کند.
ارث:
- طبق ماده ۹۴۶ قانون مدنی، زوجه از اموال شوهر ارث میبرد. در صورتی که شوهر فرزند داشته باشد، سهم الارث زوجه یکهشتم از اموال است و در صورت نداشتن فرزند، سهم الارث یکچهارم است.
- زوجه میتواند هم مهریه و هم سهم الارث خود را مطالبه کند.
مراحل قانونی:
- ابتدا باید انحصار وراثت انجام شود تا وضعیت قانونی وراث و سهمالارث هر یک مشخص شود.
- سپس همسر دوم میتواند برای مطالبه مهریه و سهمالارث خود از طریق دادگاه اقدام کند.
در نهایت، توصیه میشود با یک وکیل متخصص در امور ارث و مهریه مشورت کنید تا بهترین راهکارها را برای شرایط خاص خود دریافت کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

محمد مددی
به نام زدن وسیله اتباع
سلام ، دوستی افغانستانی، از بنده خواستن موتوری که خریدن رو به اسم خودم بزنم چون مدارک دارن ولی پاسپورت ندارن به اسم خودشون نمیخوره، میخواستم بدونم حالا یا بعد ها مشکلی از جمله حقوقی و... در (تصادف، خلاف، قتل، مالیات، خلافی این شخص) پیش نمیاد برای بنده حتی مشکل کوچک، ممنون میشم سریع پاسخ بدید با تشکر.

ستاره علیزاده
شکایت از واحد توانبخشی و مشاوره کودکان به دلیل سر و صدا
با عرض سلام و احترام
پشت منزل ما، یک واحد مشاوره و توان بخشی (مانند گفتار درمانی و ...) تاسیس شده است که مربوط به کودکان است. با توجه به اینکه ساختمان ما و این واحد به هم چسبیده است، و پنجره ها فاصله بسیار نزدیکی دارند، سر و صدای کودکان (جیغ و گریه و فریاد و ...) و همچنین سر و صدای کارکنان ان بسیار برای ما مزاحمت ایجاد کرده است. دیگر امکان استراحت، خواب، مطالعه و ... وجود ندارد. حتی چندین بار بسیار محترمانه از ایشان خواهش شد تا حداقل با بستن پنجره، کمی رعایت کنند، اما نتیجه ای حاصل نشد.
آیا امکان پیگیری این مساله از راه قانونی وجود دارد؟ چطور و از چه مسیری باید اقدام شود؟
از راهنمایی شما بسیار متشکرم

محمد مهدی
بایگانی پرونده بیمارستانی
با سلام خدمت شما،پدر بنده سال ۶۶ در سن ۱۶ سالگی به مدت یکسال به جبهه رفته و در اونجا شیمیایی شده و از اونجا به بیمارستان در اصفهان فرستاده شده؛اما به این دلیل که صرفا برای خدا در جبهه حاضر شده نه سهمیهای،اصلا پیگیر جانبازی و شیمیایی نبوده،و سال ها بعد به دلیل مشکلات تنفسی فوت میکنن،حالا سوال ما این هست که اصلا پرونده های پزشکی اون سال موجود هستند و اگر هستند برای ما چطور قابل دسترس هستند و از چه طریقی پرونده اون سال قابل پیگیری و دسترسی هست