مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

زهرا شکری

7 ماه پیش

گرفتن مهریه از شخص فوت شده

سلام وقت بخیر من پدرشوهرم فوت شده ایشون همسر اول شون طلاق داده بودن .همسر اول مهریه رو بخشیده بودن. همسر دوم ایشون الان که فوت شده مهریه شو میخواد اجرا بزاره و بگیره و تمام دارایی پدرشوهرم هم خونه هم زمینی که در شهرستان دارن قولنامه ای هست. وراث انحصار وراثت انجام دادن هنوز جوابش نیومده. میخوایم بدونیم همسر دوم ایشون در چه صورتی میتونه مهریه رو بگیره؟ اصلا تعلق میگیره یا نه؟ میتونه هم مهریه هم یک هشتم بگیره؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

6 ماه پیش

در مورد سوال شما، وضعیت مهریه و ارث همسر دوم پس از فوت شوهر به قوانین مربوط به مهریه و ارث در ایران بستگی دارد. در اینجا به برخی از نکات مهم اشاره می‌کنم:



  1. مهریه:



    • مهریه یک دین است که بر عهده شوهر است و پس از فوت شوهر، به عنوان یک بدهی از ترکه او پرداخت می‌شود. بنابراین، همسر دوم می‌تواند مهریه خود را از ترکه شوهر مطالبه کند.

    • اگر دارایی‌های شوهر به صورت قولنامه‌ای باشد، همسر دوم می‌تواند از طریق دادگاه اقدام به اثبات مالکیت و سپس مطالبه مهریه کند.



  2. ارث:



    • طبق ماده ۹۴۶ قانون مدنی، زوجه از اموال شوهر ارث می‌برد. در صورتی که شوهر فرزند داشته باشد، سهم الارث زوجه یک‌هشتم از اموال است و در صورت نداشتن فرزند، سهم الارث یک‌چهارم است.

    • زوجه می‌تواند هم مهریه و هم سهم الارث خود را مطالبه کند.



  3. مراحل قانونی:



    • ابتدا باید انحصار وراثت انجام شود تا وضعیت قانونی وراث و سهم‌الارث هر یک مشخص شود.

    • سپس همسر دوم می‌تواند برای مطالبه مهریه و سهم‌الارث خود از طریق دادگاه اقدام کند.




در نهایت، توصیه می‌شود با یک وکیل متخصص در امور ارث و مهریه مشورت کنید تا بهترین راهکارها را برای شرایط خاص خود دریافت کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

عسل کریمی

8 ماه پیش

درخواست دیه بر اثر تزریق چربی صورت

باسلام من پیش یه خانوم که اصلا دکتر نبود و هیچ مکان معتبری نداشت و در یه اتاق داخل سالن زیبایی مشغول به کار بود ساکشن شکم انجام دادم و از چربی به اصرار خودشون برای گونه و شقیقه ام تزریق کردن یک هفته از تزریق چربی میگذره درد وحشتناک در سر و شقیقه و گونم دارم بطوریکه اصلا نمیتونم بخوابم

خط لبخند هم واسم تزریق انجام داد که از داخل دهانم کامل چربی برجسته شده و من قادر به جویدن و راحت صحبت کردن نیستم

گزارش این خانوم رو هم به ۱۹۰ دادم اما الان میخوام برای خودم اقدام کنم از چندتا دکتر پرسیدم گفتند که علائم عفونت رو داره صورتم چون کامل بی حس شده و از داخل درد داره و مور مور میشه

خواستم ببینم اگر از طریق دفاتر قضایی اقدام کنم برای شکایت شخصی از این خانوم آیا دیه به من تعلق می‌گیرد یا خیر ؟

پروفایل کاربر

سیراس همایون

2 سال پیش

خسارت عدم ایفای تعهد در شرایط خاص

سلام. وقت بخیر.
بنده 12 سال پیش زمینم را به یک پیمانکار تحویل دادم تا ایشان به صورت مشارکتی 8 واحد مسکونی و 4 واحد تجاری احداث کنن که 2 واحد مسکونی و 1 واحد تجاری (مغازه) را به من تحویل بدن. در قرارداد ایشان باید دو راه پله مجزا احداث میکرد ولی فقط یه راه پله احداث کرد و هیچ مغازه ای به بنده تحویل نداد از طرفی با اینکه طبق قرارداد می بایست واحدهای مسکونی من دارای پارکینگ و انباری می بود ولی هیچکدام از واحدهای من دارای پارکینگ و انباری نیست.
ایشان بعدها بعد از تکمیل آپارتمان بهانه آورد که طبق قوانین شهرداری زمین شما تجاری نبود و من نتونستم واحد تجاری احداث کنم و بنده در جواب گفتم اگر قرار بود واحد تجاری ساخته نشه من اصلا زمینم را مشارکتی نمیدادم. ( البته چون خیابان ما 14 متری بود خیلی از همسایه ها مغازه احداث کردن و جریمه اون رو پرداخت کردن)

بطور خلاصه ایشان مغازه و پارکینگ ها را در قرارداد تعهد کرد ولی گفت طبق قوانین شهرداری امکان ساخت مغازه در زمین شما نبود آیا بنده می توانم حداقل خسارت عدم ایفای تعهد را از ایشان بگیرم؟
یعنی خسارت دو باب مغازه و راه پله جدا را به نرخ کارشناسی؟

پروفایل کاربر

رضا پورستار

2 سال پیش

خرید مغازه از پدر ادعای سرقفلی

اینجانب یک باب مغازه دودهنه نانوایی با قولنامه و امضای شهود در سال 1381از پدرم خریداری نموده ام بدون تغییر پروانه کسب در ان مشغول بکار شدم در سال 1394 پدرم فوت نمودند درسال 1395 پروانه کسب مغازه را با اجاره مغازه به مادرم بنام مادرم دریافت نموده در اان مشغول بکار شدم حال وراث ادعا می کنند پدرم مالکیت مغازه را به تو فرخته است سر قفلی مغازه متعلق به وراث می باشد ا