وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

میثم ع

3 ماه پیش

مهریه

مردی مهریه بدهکار هست. یک خانه مسکونی هم دارد که محل سکونتش هست. فقط هم همین یک خانه را دارد. حال با توجه به اینکه فقط همین یک خانه را دارد. و جزو مستثنیات دین حساب میشود و قابل توقیف برای مهریه نیست، ایا میتواند این خانه را بفروشد و یا به فرد دیگری صلح کند؟؟ اگر بفروشد یا صلح کند، برای خریدار مشکلی بوجود می اید بعدا؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

با توجه به قوانین ایران، خانه‌ای که به عنوان محل سکونت بدهکار و خانواده‌اش مورد استفاده قرار می‌گیرد و تنها ملک مسکونی اوست، به عنوان مستثنیات دین شناخته می‌شود و معمولاً قابل توقیف برای پرداخت بدهی‌ها، از جمله مهریه، نیست.


اما در مورد فروش یا صلح این خانه:



  1. فروش یا صلح خانه: بدهکار می‌تواند خانه خود را بفروشد یا به فرد دیگری صلح کند. اما باید توجه داشت که اگر این اقدام با نیت فرار از دین و جلوگیری از اجرای حکم دادگاه باشد، ممکن است به عنوان اقدام به فرار از دین تلقی شود. در این صورت، طلبکار (در اینجا زوجه) می‌تواند با ارائه مدارک و شواهد به دادگاه، این معامله را به چالش بکشد و درخواست ابطال آن را نماید.



  2. مشکلات برای خریدار: اگر ثابت شود که فروش یا صلح خانه با هدف فرار از دین و جلوگیری از پرداخت مهریه انجام شده است، خریدار ممکن است با مشکلات حقوقی مواجه شود. دادگاه می‌تواند معامله را باطل کند و ملک را به مالکیت قبلی برگرداند تا برای پرداخت مهریه استفاده شود.




بنابراین، توصیه می‌شود قبل از هرگونه اقدام به فروش یا صلح، با یک وکیل متخصص در امور حقوقی و خانواده مشورت شود تا از مشکلات قانونی احتمالی جلوگیری شود.



هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محمد ارجستانی

8 ماه پیش

وضعیت مالکیت قسمت رمپ پس از تبدیل پارکینگ ها به کاربری دیگری

با سلام و احترام
مالک ملکی تجاری مسکونی در 10 واحد (8 واحد مسکونی و 2 واحد تجاری) بوده ام در سال86 که کل ملک را در اختیار داشته ام زیرزمین ملک به صورت 3 واحد پارکینگ در پروانه و پایان کار بوده است که در سال97 بنا به مشکلات ورودی پارکینگ با مجوز شهرداری 3 پارکینگ را حذف و تبدیل به انباری تجاری نموده و رضایت 2 واحد واگذاری شده را نیز اخذ نموده و گواهی عدم خلاف را نیز سال 97 اخذ کرده ام.
طی این سال‌ها واحدهای مسکونی دیگر را نیز به فروش رسانده و اکنون فقط مالک 2 واحد تجاری و 2واحد انباری تجاری هستم و محل رمپ تسطیح شده مربوط به زیر زمین (پارکینگ)قبلی را که به صورت چهار دیواری در انتهای ملک و در مجاورت واحدهای تجاری قرار دارد را در اختیار دارم.
اکنون یکی از واحدها ادعای مشاع بودن آن مکان را نموده است؛ آیا وقتی در زمان تغییرات، مالک خودم بوده و هیچ کدام از واحدها نیز در سند پارکینگ نداشته و ندارند و مشاعات آن ها نیز در سند تک برگ ارائه شده ملک مشخص است؛ می توانند ادعایی داشته باشند؟
تشکر

پروفایل کاربر

عطیه عبدالمجیدی

1 ماه پیش

وکالت

یک موتور را از شخصی با وکالت خریدم و در زمان وکالت به نام خودم نزدم و دوباره مهلت وکالت که تمام شد یک وکالت دیگر از او گرفتم و همان موقع با قولنامه موتور را فروختم،بعد از انقضای وکالت بنده صاحب اولیه موتور دوباره به شخص دیگری وکالت برای موتور داده و همسر صاحب اولیه تحت عنوان طلب مهریه موتور را توقیف کرده ،موتور متعلق به چه کسی است و چه کسی می‌تواند دادخواست الزام به تنظیم سند موتور توقیفی را بدخد؟

پروفایل کاربر

ع زمانی

2 سال پیش

کلاهبرداری یا گرانفروشی

با سلام بنده حدود دو ماه پیش خانه‌ای را خریدم که به گفته مالک آن خانه به قیمت 5 میلیارد 200 میلیون تومان توسط یک کارشناس محلی قیمت شده است در حالی که من هرگز کاغذ قیمت مورد نظر را ندیدم و اعتماد کردم اکنون که در این خانه ساکن شده‌ام جهت اطمینان یک شخص دیگر را برای قیمت کردن ملک آوردم که آن شخص حدوداً 400میلیون کمتر قیمت کرد. اگر یک شخص دیگر هم برای قیمت بیاورم و آن شخص دوباره این ملک را کمتر از قیمت خریداری شده قیمت کند، آیا می‌توانم معامله را فسخ کنم طبق کدام ماده قانون .ممنون میشم راهنمایی کنید.