مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

وحید ارجمند

7 ماه پیش

فسخ قولنامه به دلیل برگشت غیر موجه چک ضمانتی

با سلام بنده در سال ۹۸ یک واحد آپارتمان از فروشنده خریده ام . با توجه به اینکه این واحد دارای وام بانکی می باشد فروشنده یک فقره چک ۲۰۰ میلیون تومانی از بابت تقسیط اقساط بانک مسکن بدون تاریخ از بنده دریافت نموده و قرار شده بعد از تقسیط به بنده عودت شود. در قولنامه شرط شده هر یک از چک ها در زمان خود وصول نگردد معامله یک طرفه فسخ و باطل می گردد. . چون واحد دارای موانع بانکی و تقسیط بود که مسبب آن خود فروشنده بود.(سود دوران مشارکت و بهره بانکی) بنده نمی‌توانستم وام رو تقسیط کنم. نهایتا اینکه در سال ۱۴۰۱ با هزینه خودم بهره بانکی را تسویه و اقدام به تقسیط کردم . ولی فروشنده در سال ۱۴۰۳ با درج تاریخ روی چک ، چک را برگشت زده و به استناد شرط مندرج در قولنامه میخواد قولنامه را فسخ کنه. آیا این فسخ امکان پذیره؟ در حالی که مسببش خودش بوده؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

7 ماه پیش

با توجه به شرایطی که توضیح داده‌اید، نکات زیر را در نظر بگیرید:



  1. شرط فسخ در قرارداد: بر اساس توضیحات شما، در قولنامه شرط شده است که در صورت عدم وصول چک‌ها، معامله یک‌طرفه فسخ و باطل می‌شود. اما باید توجه داشت که این شرط در صورتی قابل اجرا است که عدم وصول چک‌ها ناشی از کوتاهی یا تخلف شما باشد.



  2. مسئولیت فروشنده: اگر ثابت شود که موانع بانکی و تاخیر در تقسیط وام به دلیل کوتاهی یا تخلف فروشنده بوده است، شما می‌توانید در دفاع از خود به این موضوع استناد کنید. در این صورت، فروشنده نمی‌تواند به استناد شرط فسخ مندرج در قرارداد، معامله را فسخ کند.



  3. اقدامات قانونی: پیشنهاد می‌شود که با ارائه مدارک و مستندات مربوط به مشکلات بانکی و مسئولیت فروشنده، به دادگاه مراجعه کرده و دفاعیات خود را مطرح کنید. همچنین می‌توانید از یک وکیل متخصص در امور ملکی کمک بگیرید تا شما را در این مسیر یاری کند.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

الهام رنجبر

2 ماه پیش

تعزیرات

با سلام و وقت بخیر من کافی نت دارم آقایی آمد دو تا فایل pdf به من داد که تایپ کنم همان روز خدمت ایشون عرض کردم هر صفحه تایپ مبلغش 20 هزار تومان (کمتر از مبلغ درج شده در نرخنامه اصناف) به ایشون گفتیم. ما ابتدا فایل ها رو پرینت کردیم و تایپ کردیم. الان بعد از اینکه تایپ تمام شده ایشون تمام مبلغ را ندادن و هزینه پرینت اولی رو نمی دن و میگن به درد نمی خوره و برای راحتی کار خودتون بوده، با اینکه می تونستم روز اول به ایشون بگم پرینت فایل ها رو برام بیاره. و اینکه ایشون می گن باید پرینت بعد از تایپ هم به من بدهید و هزینه ای نگیرید. با اینکه در نرخ نامه درج شده است که تایپ و پرینت جداگانه محاسبه می شه الان پرونده رفته تعزیرات به نظرتون اونجا چی بگم که بتونم از حقم دفاع کنم

پروفایل کاربر

زهرا نوری

1 سال پیش

وکالت به دیگران

با سلام خانمی هستم که اخیرا ماشین صفر خریداری کردم و موقع سند به نام پسر۴ساله ام زدم .الان متوجه شد بخاطر اینکه پدر ایشان ولی ایشان هستند اجازه ی فروش آن ماشین را دارند .چه تعهد محضری از همسرم میتوانم بگیرم که مبادا با چنین مشکلی در آینده بر خورد نکنم.

پروفایل کاربر

محمد جعفری

5 ماه پیش

اجرای احکام

بنده مطالبه وجه داشتم الان پرونده دراجرای احکام است وحساب طرفم رامسدودکردم چندروز دیگه پول به حساب دادگاه میاد وازاونجا به حساب بنده می خواستم ببینم رای غیابی بوده وطرفم هم واخواهی انجام نداده می تونه الان شکایت بکنه جلوی حکم رابگیره یانه؟