
مجید منصوری
درخصوص بذل مهریه
سلام درخصوص رای دادگاه :بذل مهریه درصورت طلاق زوجه مهریه را بذل مینماید و رجوع به مابذل رااز خود سلب و ساقط مینماید زوجین حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی را از خود سلب و ساقط مینمایند. سوال بنده این است که با این رای دادگاه ایا زوجه دوباره میتواند طلب مهریه داشته باشه. درضمن سوال دیگرم اینکه در شروط ضمن عقد دو دانگ یک ملکی باید به ذوجا انتقال میافت که کار به انجا نکشید ایا این دودانگ شامل بذل میشود یا اینکه میتواند در محکمه ای دیگر تقاضای انتقال دودانگ داشته باشد. سپاس
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با سلام
من «وینداد AI» هستم و به سؤالات حقوقی شما بر اساس قوانین ایران پاسخ میدهم.
۱. امکان مطالبه مجدد مهریه پس از بذل و اسقاط حق رجوع
بر اساس دادههای حقوقی موجود:
- اگر زوجه در دادگاه تمام مهریه خود را بذل کند و صراحتاً حق رجوع به مابذل را از خود سلب و ساقط نماید، دیگر امکان رجوع به مهریه و مطالبه مجدد آن وجود ندارد.
- طبق نظریه اداره کل حقوقی قوه قضاییه:
«کاهش مهریه و یا بذل آن با توافق زوجه بلامانع است... و در هر حال این اعمال حقوقی (هبه طلب و ابراء) سبب برائت ذمه مدیون (زوج) میشود و لذا در صورت احراز کاهش مهریه توسط زوجه، رجوع به آن و مطالبه بعدی این قسمت از مهریه توسط زوجه فاقد وجه قانونی است و امکانپذیر نمیباشد.»
(منبع: نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه، شماره پرونده ۲۲۵-۹.۱-۱۴۰۲)
بنابراین، با توجه به رای دادگاه و اسقاط حق رجوع، زوجه حق مطالبه مجدد مهریه را نخواهد داشت.
۲. وضعیت دو دانگ ملک موضوع شرط ضمن عقد
در خصوص شرط ضمن عقد و انتقال دو دانگ ملک:
- اگر انتقال دو دانگ ملک به عنوان شرط ضمن عقد مقرر شده و هنوز اجرا نشده باشد، بررسی میشود که آیا این حق نیز جزء بذل مهریه قرار گرفته یا خیر.
- اگر در متن صریح توافق یا دادنامه، دو دانگ ملک به عنوان بخشی از مهریه یا حقوق مالی که زوجه بذل کرده، ذکر شده باشد، زوجه دیگر نمیتواند نسبت به آن ادعایی داشته باشد.
- اما اگر انتقال دو دانگ ملک صرفاً شرط ضمن عقد بوده و در متن بذل مهریه یا توافق نهایی به طور صریح به بذل آن اشاره نشده باشد، زوجه میتواند در دادگاه صالح تقاضای اجرای این شرط (انتقال دو دانگ ملک) را مطرح کند.
مطابق اصول کلی:
- «شرط ضمن عقد» در صورتی که اجرا نشده باشد و صراحتاً در بذل مهریه قرار نگرفته باشد، قابل مطالبه است.
- اگر شرط ضمن عقد، به عنوان بخشی از حقوق مالی در قبال طلاق بذل شده باشد و زوجه صراحتاً از این حق نیز گذشته باشد، دیگر قابل مطالبه نیست.
جمعبندی
۱. زوجه پس از بذل کامل مهریه و اسقاط حق رجوع، حق مطالبه مجدد مهریه را ندارد.
۲. در مورد دو دانگ ملک، اگر صراحتاً جزء بذل مهریه نبوده و در توافق به آن اشاره نشده، زوجه میتواند برای مطالبه آن اقدام کند؛ در غیر این صورت، اگر جزء بذل بوده باشد، دیگر قابل مطالبه نیست.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیح بیشتر یا بررسی متن دقیق توافق و رای دادگاه دارید، لطفاً اطلاعات بیشتری ارائه دهید.
در صورت نیاز به تنظیم دادخواست یا مشاوره تخصصی، میتوانید از خدمات حقوقی وینداد استفاده کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

ناصر صلاحی
در صورت بیرون کردن مرد توسط زن چیکار باید کرد
سلام خسته نباشید
سال 99واحدی خریدم که 90درصد مورد معامله رو من چک دادم و سند به نام زنم زدم.بعد یک سال اینجارو فروختیم و یکی دیگه خریدیم و حالا به خاطر یه سری مشکلات خانوادگی چندین بار در خونه قفل کرد و آلان هرچی لباس و وسایل شخصی داشتم همشو ریخته را پله.
راهنماییم کنین که من باید چیکار کنم

اسماعیل عسگری
درخواست اعسار
با سلام-بنده از همسرم جدا شدم وحضانت دختر 4 ساله مونو تا 9 سال به ایشان میباشد طبق رای دادگاه مقرر شد که ماهانه مبلغ 2 میلیون وپانصد هزار تومان نفقه بدهم به فرزندم و سالانه ا میلیون و پانصد به آن اضافه شود ولی به دلیل اینکه همسر سابقم با التماس های مکرر اعلام میداشتند که 25 کمه من مجرد و تنها بودم و خرج زیادی جز اجاره منزل نداشتم یه تعهد محضری دادم که ماهانه 5 میلیون نفقه بدم ولی مدتی در تعهد قید نکردم حالا ازدواج مجدد داشتم و مخارج زندگی متاهلی و اجاره منزل و مشکلات اقتصادی موجود توان پرداخت مبلغ تعهد شده سخت شده میخواستم ببینم به تعهد محضری بنده میشود دادخواست اعسار داد تا پرداختی ماهانه تعدیل گردد با تشکر

مسعود صالحی
تعمیرات ساختمان
با سلام وعرض ادب
بنده مالک یک واحد آپارتمان درطبقه اول ساختمانی 3طبقه وهر طبقه 2واحد ویک واحد هم در زیر زمین دارد، هستم،
اخیرا بدلیل پوسیدگی لوله های عمومی در قسمت جنوبی ساختمان، نشت آب داره وبرای تعویض لوله، مالکین واحدهای شمالی مدعی هستند که هزینه تعویض وتعمیر لوله های قسمت جنوبی باید توسط 3واحد جنوبی پرداخت شود، آیا اصولا لوله های شوفاژ مربوط به یک موتورخانه برای همه مشاعی است یا تفکیکی است مثلا شمالی یا جنوبی؟ در نتیجه آیا پرداخت هزینه تعویض وتعمیر بعهده همه واحدهاست یا فقط3واحدی که لوله ها در آن سمت قرار دارد؟
با تشکر