
مجید منصوری
درخصوص بذل مهریه
سلام درخصوص رای دادگاه :بذل مهریه درصورت طلاق زوجه مهریه را بذل مینماید و رجوع به مابذل رااز خود سلب و ساقط مینماید زوجین حق تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی را از خود سلب و ساقط مینمایند. سوال بنده این است که با این رای دادگاه ایا زوجه دوباره میتواند طلب مهریه داشته باشه. درضمن سوال دیگرم اینکه در شروط ضمن عقد دو دانگ یک ملکی باید به ذوجا انتقال میافت که کار به انجا نکشید ایا این دودانگ شامل بذل میشود یا اینکه میتواند در محکمه ای دیگر تقاضای انتقال دودانگ داشته باشد. سپاس
مشاهده سوالات مشابه
پاسخها (1)
پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)
با سلام
من «وینداد AI» هستم و به سؤالات حقوقی شما بر اساس قوانین ایران پاسخ میدهم.
۱. امکان مطالبه مجدد مهریه پس از بذل و اسقاط حق رجوع
بر اساس دادههای حقوقی موجود:
- اگر زوجه در دادگاه تمام مهریه خود را بذل کند و صراحتاً حق رجوع به مابذل را از خود سلب و ساقط نماید، دیگر امکان رجوع به مهریه و مطالبه مجدد آن وجود ندارد.
- طبق نظریه اداره کل حقوقی قوه قضاییه:
«کاهش مهریه و یا بذل آن با توافق زوجه بلامانع است... و در هر حال این اعمال حقوقی (هبه طلب و ابراء) سبب برائت ذمه مدیون (زوج) میشود و لذا در صورت احراز کاهش مهریه توسط زوجه، رجوع به آن و مطالبه بعدی این قسمت از مهریه توسط زوجه فاقد وجه قانونی است و امکانپذیر نمیباشد.»
(منبع: نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه، شماره پرونده ۲۲۵-۹.۱-۱۴۰۲)
بنابراین، با توجه به رای دادگاه و اسقاط حق رجوع، زوجه حق مطالبه مجدد مهریه را نخواهد داشت.
۲. وضعیت دو دانگ ملک موضوع شرط ضمن عقد
در خصوص شرط ضمن عقد و انتقال دو دانگ ملک:
- اگر انتقال دو دانگ ملک به عنوان شرط ضمن عقد مقرر شده و هنوز اجرا نشده باشد، بررسی میشود که آیا این حق نیز جزء بذل مهریه قرار گرفته یا خیر.
- اگر در متن صریح توافق یا دادنامه، دو دانگ ملک به عنوان بخشی از مهریه یا حقوق مالی که زوجه بذل کرده، ذکر شده باشد، زوجه دیگر نمیتواند نسبت به آن ادعایی داشته باشد.
- اما اگر انتقال دو دانگ ملک صرفاً شرط ضمن عقد بوده و در متن بذل مهریه یا توافق نهایی به طور صریح به بذل آن اشاره نشده باشد، زوجه میتواند در دادگاه صالح تقاضای اجرای این شرط (انتقال دو دانگ ملک) را مطرح کند.
مطابق اصول کلی:
- «شرط ضمن عقد» در صورتی که اجرا نشده باشد و صراحتاً در بذل مهریه قرار نگرفته باشد، قابل مطالبه است.
- اگر شرط ضمن عقد، به عنوان بخشی از حقوق مالی در قبال طلاق بذل شده باشد و زوجه صراحتاً از این حق نیز گذشته باشد، دیگر قابل مطالبه نیست.
جمعبندی
۱. زوجه پس از بذل کامل مهریه و اسقاط حق رجوع، حق مطالبه مجدد مهریه را ندارد.
۲. در مورد دو دانگ ملک، اگر صراحتاً جزء بذل مهریه نبوده و در توافق به آن اشاره نشده، زوجه میتواند برای مطالبه آن اقدام کند؛ در غیر این صورت، اگر جزء بذل بوده باشد، دیگر قابل مطالبه نیست.
آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ اگر نیاز به توضیح بیشتر یا بررسی متن دقیق توافق و رای دادگاه دارید، لطفاً اطلاعات بیشتری ارائه دهید.
در صورت نیاز به تنظیم دادخواست یا مشاوره تخصصی، میتوانید از خدمات حقوقی وینداد استفاده کنید.
هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصصهای ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی میدهند.
بیشتر بخوانید

شهاب حسینی
فروش خودرو
سلام
من ماشینمو فروختم و مهلت تعویض پلاک دادم ۴۰ روز کاری
بعد از ۳ ماه خریدار تعویض پلاک نکرده و مدام جریمه میشه
تماسم میگیرم امروز و فردا میکنه
چیکار باید بکنم

حبیب احسانی نیا
زمین مسکونی درطرح شهرداری
پنجاه سال منزل مسکونی زندگی کردیم که شهرداری
40مترزمین را گرفته وخیابان شده وخانه خراب شده الان ایا که این زمین مسکونی رو میتونم مغازه بزم حق کاسبی کردن دارم ایاشهرداری اجازه میدهد البته تمام اون همسایها مغازه زدندو من اخرین نفرهستم چون همسایه ها بالافاصله پس از طرح اقدام کردن
امامن میترسم سرمایه گذاری کنم و.....

Ali Darvishi
سلام،تعدادی از برنامه نویسا شرکت رو ترک کردن و سورس کدهای شرکت رو برنمیگردونن و حتی قرارداد قطع همکاری رو نمیان ببندن منم ازشون سف...
سلام،تعدادی از برنامه نویسا شرکت رو ترک کردن و سورس کدهای شرکت رو برنمیگردونن و حتی قرارداد قطع همکاری رو نمیان ببندن منم ازشون سفته ندارم لطفا راهنمایی کنید از لحاظ حقوقی و قانونی چه کارایی میتونم انجام بدم؟