وینداد AI؛ مشاور حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی
پروفایل کاربر

سارا محمدی

1 هفته پیش

بوی دود کبابی

ما در یک آپارتمانی زندگی میکنیم که پایینش مغازه داره این مغازه کبابی دودکش خود را در پشت بام آپارتمان قرار داده بوی این کبابی مارا اذیت میکنه خواستم بپرسم میشه اقدامی انجام بدم؟آیا تاثیری داره؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

4 روز پیش

بله، بر اساس قوانین و مقررات شهری ایران، ایجاد مزاحمت برای ساکنین ساختمان‌ها از جمله انتشار بو، دود و آلودگی توسط واحدهای تجاری (مانند مغازه کبابی) ممنوع است و شما به عنوان ساکن آپارتمان حق پیگیری و اعتراض دارید.


استناد قانونی:



  • قانون شهرداری‌ها به صراحت بیان می‌کند:

    جلوگیری از ایجاد و تأسیس کلیه اماکنی که به نحوی از انحاء موجب بروز مزاحمت برای ساکنین یا مخالف اصول بهداشت در شهرهاست، بر عهده شهرداری است. شهرداری مکلف است از تأسیس کارخانه‌ها، کارگاه‌ها، گاراژهای عمومی و تعمیرگاه‌ها و دکان‌ها و همچنین از مراکزی که ایجاد مزاحمت و سر و صدا کند یا تولید دود یا عفونت نماید، جلوگیری کند و در تخریب کوره‌های آجر و گچ و آهک پزی و خزینه گرمابه‌های عمومی که مخالف بهداشت است اقدام نماید و یا نظارت و مراقبت در وضع دودکش‌های اماکن و کارخانه‌ها و وسائط نقلیه که کار کردن آن‌ها دود ایجاد می‌کند از آلوده شدن هوای شهر جلوگیری نماید و هرگاه تأسیسات مذکور فوق قبل از تصویب این قانون به وجود آمده باشد، آن‌ها را تعطیل کند و اگر لازم شود آن‌ها را تخریب و به خارج از شهر منتقل نماید.


    منبع: قانون شهرداری‌ها، بند ۲۰





اقدامات پیشنهادی:



  1. مراجعه به شهرداری: شما می‌توانید به شهرداری منطقه خود مراجعه و شکایت کتبی ثبت کنید. شهرداری موظف است موضوع را بررسی و در صورت احراز مزاحمت، نسبت به رفع آن اقدام کند.

  2. مراجعه به مرکز بهداشت: در صورتی که مشکل بهداشتی و سلامتی وجود دارد، می‌توانید از مرکز بهداشت منطقه نیز درخواست بازدید و بررسی نمایید.

  3. استفاده از کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری: اگر مالک مغازه مقررات را رعایت نکرده باشد، موضوع به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع می‌شود و این کمیسیون می‌تواند حکم به رفع مزاحمت یا حتی تعطیلی محل بدهد.

  4. شکایت قضایی: در صورت عدم رفع مشکل از طریق شهرداری، می‌توانید به مراجع قضایی نیز مراجعه کنید.


نکته:



  • اقدامات شما کاملاً قانونی است و شهرداری و مراجع ذی‌ربط موظف به رسیدگی هستند.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی درباره نحوه ثبت شکایت، لطفاً بفرمایید.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی حقوقی وینداد ارائه شده است. برای خدمات تخصصی‌تر، می‌توانید به وب‌سایت وینداد مراجعه کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

مریم علیزاده

3 ماه پیش

مهریه

سلام وقتتون بخیر.بنده سال ۹۹ با خودروی همسرم به درختی برخورد نمودم و همسرم از شهرداری شکایت کرد به دلیل اینکه درخت وسط خیابان بود و دادگاه شهرداری را محکوم به مبلغی خسارت نمود و ۱سال پیش از همسرم جدا شدم و همسرم بابت خسارت خودرو از بنده شکایت کرد و تهاتر انجام شد و حکم تهاتر راگذاشت روی پرونده مهریه و مهریه ام‌که ۵ عدد سکه و ۱سفر حج تمتع بود بابت خسارت به بنده ندادند.

سوالم اینه ایا سکه باید به روز حساب شود یا خیر؟

قاضی مهریه را به روزی که حکم تهاتر را روی پرونده گذاشته اند حساب کرده یعنی ۳۷ میلیون تومان.

در ضمن همسر سابق من از شهرداری در حال دریافت خسارت میباشد.لطفا راهنماییم فرمایید.

پروفایل کاربر

داود رازه

9 ماه پیش

مشکل خانوادگی

سلام..حکم دادگاه درباره زنی که به شوهرش خیانت کرده باشد در صورت اثبات خیانت چیست؟

پروفایل کاربر

حمید مجیدی فر

2 ماه پیش

بیمه تکمیلی

اسلام من مدت 4/5 سال تحت قراداد با یک شرکت بودم که پس از قطع همکاری ،هفت ماه از قرارداد بیمه تکمیلی بنده باقی مانده بود که مبلغ آن به طور کامل پرداخت گردید،اما شرکت اقدام به قطع قرارداد بیمه تکمیلی نمود،که بابت این موضوع به اداره کار شکایت کردم ،دیروز در جلسه رسیدگی وکیل شرکت اذعان داشت که طبق قانون بیمه، شرکت این حق را داشته که بیمه تکمیلی شما را قطع کند .لطفا راهنمایی بفرمایید که چنین قانونی وجود دارد؟؟؟که هم حق بیمه را دریافت کنند و هم خدمات ارائه ندهند؟؟؟ممنونم