مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

اسماعیل عسگری

3 ماه پیش

اعسار نفقه

تعهد محضری دادم که ماهانه به فرزندم 4 میلیون نفقه بدهم ولی الان به دلیل مشکلات اقتصادی و ازدواج مجدد و زیاد شدن اجاره منزل و هزینه های زندگی توان پرداخت مبلغ فوق را ندارم آیا میخواستم ببینم با وجود اینکه تعهد محضری دادم میشود به تعهد محضری دادخواست اعسار داد تا مبلغ نفقه ماهانه کمتر گردد. باتشکر

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

3 ماه پیش

بررسی امکان تعدیل مبلغ نفقه با وجود تعهد محضری


بر اساس قوانین ایران، نفقه یک تکلیف قانونی است که پرداخت‌کننده موظف به تأمین آن برای افراد واجد شرایط (مانند فرزند) می‌باشد. حتی اگر شما با سند رسمی (تعهد محضری) مبلغی را برای نفقه تعیین کرده باشید، اما اگر شرایط اقتصادی شما تغییر کند (مانند کاهش درآمد، افزایش هزینه‌ها، ازدواج مجدد و ...) می‌توانید درخواست تعدیل (کاهش یا افزایش) مبلغ نفقه را به دادگاه ارائه دهید.


مستندات قانونی:



  • اصل تعدیل نفقه:
    مطابق رویه قضایی و نظریات حقوقی، نفقه باید متناسب با نیازهای متعارف و وضعیت مالی پرداخت‌کننده تعیین شود. اگر شرایط اقتصادی شما تغییر کند و پرداخت مبلغ تعیین‌شده دشوار یا غیرممکن شود، دادگاه می‌تواند مبلغ نفقه را تعدیل کند.



  • نمونه استناد حقوقی:
    در منابع حقوقی آمده است:
    «در مواردی که شخص عهده‌دار تأمین معاش دیگری است و در مقام اجرای تعهد قراردادی با او می‌بندد، اگر حادثه‌ای دور از انتظار رخ دهد مانند بحران اقتصادی و توان پرداخت مبلغ کاهش یابد، دادگاه می‌تواند ارزیابی قراردادی از تعهد را تعدیل کند. الزام به پرداخت نفقه به هر قیمت نیست؛ بلکه هدف تأمین زندگی طلبکار است و قرارداد خصوصی نمی‌تواند تکلیف قانونی را ساقط کند.»



  • تقاضای اعسار یا تعدیل:
    شما می‌توانید با ارائه دادخواست به دادگاه خانواده، تقاضای تعدیل مبلغ نفقه را مطرح کنید. دادگاه با توجه به دلایل و مستندات (مانند کاهش درآمد، افزایش هزینه‌ها و ...) و وضعیت معیشتی جدید شما، مبلغ نفقه را بررسی و در صورت احراز شرایط، آن را کاهش خواهد داد.




نتیجه و راهکار:



  • بله، حتی با وجود تعهد محضری، امکان دادخواست تعدیل مبلغ نفقه وجود دارد.

  • دادگاه پس از بررسی وضعیت مالی جدید شما و شرایط فرزند، می‌تواند مبلغ نفقه را کاهش دهد.

  • توصیه می‌شود مدارک مربوط به کاهش درآمد، افزایش هزینه‌ها، ازدواج مجدد و سایر مستندات مالی خود را به دادگاه ارائه دهید.




آیا توضیحات فوق برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر یا مشاوره تخصصی، وینداد AI در خدمت شماست.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محفوظ محفوظ

2 سال پیش

الزام ورثه به تنظیم سند

سلام

پدرم در زمان حیات خود یک دانگ از ملکی را که از برادر مرحوم شده ام به ایشان به ارث رسیده بود به خانم برادرم هبه نموده است و سپس به همان خانم وکالت داده سند را بنام خود نماید اما همسر برادرم سند را بنام خود نکرده است و الان پس از فوت پدرم برای ورثه پدرم اظهار نامه ارسال کرده که تکالیف قانونی خود را انجام دهید. آیا ما ملزم به تنظیم سند بنام ایشان هستیم؟ یادآوری میکنم پدرم در مبایع نامه هیچ تعهدی نکرده که سند را بنام ایشان بزند و برای همین به ایشان وکالت داده است.

پروفایل کاربر

سارا احمدی

11 ماه پیش

سوال از آیین دادرسی کیفری

دو نفر از فردي شکایت مینمایند و به لحاظ متواري بودن متهم حکم غیابی صادر و به شاکیان ابلاغ میشود و
هر دو نفر شاکی به رأي صادره اعتراض مینمایند؛ یکی از بابت قلت مجازات و دیگري به خاطر برائت متهم و
پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارسال و حکم قطعی صادر میشود. بیان فرمایید که اگر محکومعلیه بخواهد واخواهی
نماید، از کدام رأي باید واخواهی نماید؛ از رأي بدوي یا رأي دادگاه تجدیدنظر؟ با توجه به عدم حکم، هر دو
دادگاه با چه تکلیفی مواجه هستند

پروفایل کاربر

علی علی

2 سال پیش

معامله

با سلام
بنده خودروی خودم رو بصورت چکی فروختم. مقداری از مبلغ خودرو را گرفته و مابقی را چک ثبتی صیادی گرفتم. توی قولنامه هم ذکر شده که در صورت عدم وصول هر یک از چکها معامله فسخ میگردد. سند و وکالت فروش هم به خریدار نداده ام. و فقط قولنامه کرده ایم و شرایط را در قولنامه ذکر کرده ایم. حالا سوال من اینه که چه ریسکهایی در این معامله ممکنه برای من بوجود بیاد. خب اگه چکم وصول نشه اقدام به توقیف خودرو میکنم. چطور ممکنه من فروشنده در این معامله متضرر بشم؟ بی زحمت یکی کامل توضیح بده