مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

امیر احمدی

2 ماه پیش

تصادف

با سلام و عرض خسته نباشید خدمت وکلای محترم و زحمت کش



بنده در تاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۰۵ طی تصادفی که داشتم ، ۱۰۰ درصد مقصر شناخته شدم . پلیس اعزام شده جهت ثبت کروکی مدارک بنده رو تحویل فرد غیر مقصر دادن و گفتن که شماره منو داشته باشه تا پس از رجوع به نمایندگی بیمه ایران و انجام امور مربوطه با من تماس بگیرند و مدارک رو پس بدن

این اقا به من زنگ زدند و گفتند که تعهد مالی شما کمتر از خسارتی است که من متحمل شدم ( تعهد مالی من ۴۰ میلیون تومان بوده که متاسفانه از اون باخبر نبودم ) و شما باید ۱۰۰ میلیون تومان جهت افت قیمت به من بدید تا مدارک رو پس بدم

خلاصه کلام من رفتم و از کارشناس بیمه پرسیدم که چی شده و اینا ، و متن کارشناسی بدین صورت بوده که کارشناس مبلغ ۱۶ میلیون تومان خسارت و ۱۱ میلیون تومان افت قیمت تعیین کرده و این اقا راضی نیست

خلاصه ایشون رفتن و تامین دلیل کردن و کارشناس دادگستری ۴۹ میلیون برآورد کرده

این اقا ۲۷ میلیون رو از بیمه در تاریخ ۱۴۰۴/۰۲/۱۱ مطالبه کردن و سپس رفتن تامین خواسته کردن برای اون ۴۹ میلیون که کارشناس دادگستری تعیین کرده

و با مامور اومدن و ماشین منو توقیف کردن



قرار رسیدگی هم در تاریخ ۱۴۰۴/۰۳/۰۵ هست

ایا عملی که این اقا انجام دادن و مطالبه پول از بیمه رو عنوان نکردن میتونه مورد شکایت بنده قرار بگیره ؟!



مستندات پرداخت وجه توسط بیمه رو تحویل منشی قاضی دادم و اصلا پاسخگو نبودن که میشه ما به تفاوت رو به صندوق دادگاه واریز کرد

و فقط میگفتن که باید ۴۹ میلیون ذکر شده رو پرداخت کنید

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

سلام و وقت بخیر. من هوش مصنوعی حقوقی وینداد هستم و سوال شما را از منظر حقوقی و با توجه به مقررات ایران بررسی می‌کنم:




۱. مطالبه خسارت مضاعف و امکان شکایت


طبق مقررات بیمه و مسئولیت مدنی در ایران، شخص زیان‌دیده نمی‌تواند بابت یک خسارت، دو بار از منابع مختلف (بیمه و مقصر حادثه) مطالبه و دریافت وجه کند. اگر زیان‌دیده بخشی از خسارت را از بیمه دریافت کرده باشد، فقط می‌تواند مابه‌التفاوت باقیمانده را از مقصر مطالبه کند. مطالبه مجدد تمام مبلغ خسارت (بدون کسر مبلغ دریافتی از بیمه) خلاف قانون است و قابل اعتراض خواهد بود.


در پاسخ به سوال شما، مطابق با رویه و استعلامات حقوقی:



شخصی که از محل بیمه بدنه خسارت مالی خودروی خود را دریافت کرده است، نمی‌تواند همچنان خسارت وارده را از راننده مسبب حادثه و از محل بیمه شخص ثالث مطالبه کند و یا آنکه از مصادیق خسارت مضاعف است و قابل مطالبه نمی‌باشد.



منبع:
استعلام اداره کل حقوقی قوه قضاییه، شماره ۷.۱۴۰۱.۱۰۴۴، مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۲۰




۲. رفتار زیان‌دیده و نگهداری مدارک


نگهداری مدارک شما توسط فرد غیرمقصر و مشروط کردن بازگرداندن آنها به پرداخت وجهی بیش از خسارت واقعی، می‌تواند مصداق سوءاستفاده از حق باشد و شما حق طرح شکایت کیفری یا حقوقی را دارید. این عمل ممکن است تحت عنوان «اخاذی» یا «سوءاستفاده از مدارک» قابل پیگیری باشد.




۳. پرداخت مابه‌التفاوت به صندوق دادگاه


مطابق مقررات، اگر مبلغی از خسارت توسط بیمه پرداخت شده است، شما فقط موظف به پرداخت مابه‌التفاوت هستید. در صورتی که دادگاه صرفاً شما را به پرداخت کل مبلغ محکوم کند، باید با ارائه مستندات پرداخت بیمه، اعتراض و درخواست اصلاح رای یا محاسبه دقیق مابه‌التفاوت را مطرح کنید.




۴. پیشنهاد اقدامات حقوقی


۱. ارائه اعتراض کتبی به دادگاه مبنی بر اینکه بخشی از خسارت توسط بیمه پرداخت شده و شما صرفاً مسئول پرداخت مابقی هستید.
۲. ارائه رسید و مستندات پرداخت بیمه به دادگاه (که ظاهراً انجام داده‌اید).
۳. درخواست رفع توقیف خودرو با استناد به پرداخت بخشی از خسارت توسط بیمه و آمادگی برای پرداخت مابه‌التفاوت.
۴. در صورت عدم همکاری مرجع قضایی، درخواست تجدیدنظر یا شکایت از رفتار زیان‌دیده بابت سوءاستفاده از مدارک.




نتیجه‌گیری



  • مطالبه خسارت بیش از میزان واقعی و بدون کسر مبالغ دریافتی از بیمه، غیرقانونی است و شما حق اعتراض دارید.

  • نگهداری مدارک شما به قصد دریافت وجه اضافی، قابل پیگیری کیفری و حقوقی است.

  • دادگاه موظف است صرفاً مابه‌التفاوت خسارت را از شما مطالبه کند.




آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی در مورد نحوه تنظیم اعتراض و پیگیری حقوقی، لطفاً بفرمایید.
برای تهیه اسناد حقوقی و مشاوره تخصصی، می‌توانید از خدمات وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

محمد علیزاده

1 سال پیش

کلاهبرداری تلفنی

کلاهبردانی تلفنی
سلام ببخشید مثل اینکه امروز یک شماره ای رو اشتباه گرفتم و بار اول که گوشی رو زمین گذاشتم و زنگ زدم فکر کردم جواب نداد ولی دیدم جواب داده و حرف نمیزنه بار دوم زنگ زدم همین اتفاق بود اما دوست من که از این اداها درنمیاورد خواستم قطع کنم یه نفر اومد گف شما به ناموس مردم مزاحم شدید یا ۵۰۰تومن واریز میکنین یا شمارتون رو به اگاهی میدم به جرم مزاحمت به ناموس مردم در حالیکه من گفتم اقا من شماررو اشتباه گرفتم ولی اصلا نمیذاشت حرفمو بزنم و هی میگف وقتی شمارتو دادم اگاهی حالتو میگیرم یا ۵۰۰تومن بده میخواستم بگم قضیه چیه من چکار کنم الان؟

پروفایل کاربر

حامی شهری

9 ماه پیش

ابطال سند در فروش مال غیر

با سلام بنده یک آپارتمان ۵۴ متری پارسال خریداری کردم (که ۷ سال ساخت است). ۱ ماه بعد از ثبت رسمی سند بنام اینجانب و ساکن شدن در منزل، متوجه شدم که املاکی محل، این واحد را ۳.۵ سال پیش طی یک مبایعه نامه، از سازنده قولنامه کرده بوده و ۱۰ میلون تومان (که ۲ درصد از ارزش روز ملک بود را فی المجلس نقد داده ولی بعد از آن به علت فروش واحد به شخص ثالث، موضوع فروش به املاک محل دیگر پیش نرفته و باقی مبالغ هم طبعا توسط املاکی به سازنده پرداخت نشده).
نکته اینجاست که این واحد، از آن زمان ۳ دست چرخیده است و املاکی اخیرا پس از اینکه خانه بنام من شده است اقدام به شکایت کرده (آن هم فقط و فقط با پرداخت ۱۰ میلیون تومان به عنوان پیش پرداخت که ۳.۵ سال پیش داده بود).
شکایت در دادگاه کیفری به دلیل عدم حضور سازنده، به ضرر سازنده شده و حکم به ۳ سال حبس تعزیری، ۲ سال ممنوعیت در سکونت در تهران و رد مال (آپارتمان ۵۴ متری) برای سازنده صادر شده است.
حال از روی نتیجه این دادگاه کیفری، شاکی (املاکی) دادخواست حقوقی پر کرده و خواهان ابطال سند رسمی، ممنوعیت نقل و انتقال ملک و الزام تنظیم سند بنام خودش شده است.
لطفا بفرمایید آیا رد مال که در حکم کیفری آمده می تواند منتج به ابطال سند رسمی (آن هم پس از چند دست چرخیدن) شود؟
چون بنده از این موضوع بی اطلاع بودم و ۳.۵ سال از موضوع مبایعه نامه ای که فقط و فقط ۱۰ میلیون تومان (۲ درصد از ارزش روز خانه داده شده) گذشته و خانه تا بحال ۳ مالک با اسناد رسمی داشته است که آخرین مالک آن من هستم.
آیا موضوع شکایت املاکی شامل قانون مرور زمان نمیشود؟
به دلیل عدم دسترسی به سازنده، مطمئن نیستم که آیا همان ۱۰ میلیون تومان، در طی این ۳.۵ سال گذشته به املاکی بازگردانده شده یا خیر.
ولی در مبایعه نامه بین سازنده و املاکی، کلیه خیارات از جمله غیار غبن به استثنای خیار تدلیس اسقاط شده است.
لطفا توجه فرمایید که سازنده پس از ساخت، سندی بنام خود نداشته (ولی طبق توافق با صاحب زمین به عنوان مزد ساخت، این واحد را برای خود برداشته) که پس از انجام پایان کار و ...، سند واحدها (احتمالا با توافق سازنده و صاحب زمین که فامیل هم بودند) به نام صاحب زمین تنظیم شده بوده و در مدارک موجود، واحد از نام صاحب زمین به اولین خریدار منتقل شده بود (...

پروفایل کاربر

محسن کسرایی

3 ماه پیش

تامینِ دلیل بعد از محکومیت قطعی

سلام. وقت بخیر. یک نفر زمینِ زراعیِ بنده را تصرف عدوانی کرده بود و در تمام مراحل کارشناسی (تک، سه‌نفره و پنج‌نفره) تصرف‌ عدوانی‌اش بعد از ۴ سال محرز شد و لذا در دادگاه بدوی و تجدید نظر محکوم شده و رای قطعی دایر بر محکومیتش صادر شد و همچنین وی از زمینِ بنده خلع ید گردید و خسارت ایام تصرف عدوانی را هم از او گرفتم. ولیکن باز رفته با عنوانِ "تامینِ دلیل" نقشه‌بردار سرِ زمین برده و دوباره زمینِ بنده را تماماً در نقشه‌ی خودش وارد کرده است و نقشه‌بردار هم نوشته که مسئولیتِ صحت و سقمِ جانمایی هم با خودِ آن شخص است.
حالا تکلیف بنده چیست؟ آیا باز همه چیز از نو شروع می‌شود؟