مشاوره حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، از وینداد AI سوالات حقوقی خود را به رایگان بپرسید!
پروفایل کاربر

رضا شیخی

2 ماه پیش

دادن شماره تلفن به دیگران

سلام وقت بخیر. من چند ماه پیش خونه ای کرایه کردم. بخاطر اینکه شوهرم تو شهر دیگه کار میکرد. محبور شدم خودم قولنامه رو ببندم. و علاوه بر شماره تلفن خودم شماره شوهرمم تو قولنامه ثبت کردم. متاسفانه بعد از نقل مکان به خونه متوجه شدیم خونه مشکل داره و شوهرم با صاحبخونه هماهنگ کرد که قراردادو فسخ کنیم اونم گفت که خونه رو میذاره بنگاه و بدون اجازه شماره منو به رفیقش داد و رفیقش زنگ زد به من که من خونه رو گذاشتم تو دیوار من بهجای صاحبخونه کارای هماهنگی رو انجام میدم شوهرمم همون موقع بهشون گفت که از این به بعد به شماره خودش زنگ بزنن هماهنگ کنن ولی ایشون فقط قصدش این بود مارو از سر خودش باز کنه و ما مجبورشدیم براش اظهار نامه بفرستیم بابت مشکلات خونه. تو همه این مدت هم همسرم باهاشون هماهنگ میکرد و صحبت میکرد ولی ایشون به همسرم گفته من با شما قرارداد ندارم و بخاطر لجبازی بازم شماره منو داده به رفیقش که هماهنگ کنه بیاد ایرادات خونه رو رفع کنه با اینکه بهشونم گفتم منم با خودتون قرار داد دارم شماره منو به کسی ندید بازم این کارو تکرار میکنه. چون قصدش عصبانی کردن همسرم هست. آیا راهی داره؟ کار ایشون غیرقانونی هست؟

مشاهده سوالات مشابه

پاسخ‌ها (1)

پاسخ تیم حقوقی وینداد

وینداد AI (هوش مصنوعی وینداد)

2 ماه پیش

سلام و وقت بخیر
من، وینداد AI، مشاور حقوقی هوشمند شما هستم و پاسخ را بر اساس قوانین ایران ارائه می‌دهم.


بررسی موضوع از منظر حقوقی


۱. حریم خصوصی و انتشار اطلاعات تماس


مطابق قوانین ایران، به ویژه قانون جرایم رایانه‌ای (مصوب ۱۳۸۸)، افشای اطلاعات شخصی افراد بدون رضایت آن‌ها، به ویژه اگر باعث مزاحمت یا لطمه به حیثیت فرد شود، می‌تواند جنبه کیفری داشته باشد.
طبق ماده ۱۷ قانون جرایم رایانه‌ای (۱۳۸۸):



"هر کس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر کند... به نحوی که موجب ضرر یا هتک حیثیت او شود، به حبس یا جزای نقدی محکوم خواهد شد."



در خصوص شماره تلفن، اگر انتشار یا در اختیار گذاشتن آن موجب مزاحمت یا ضرر برای شما شود، قابل پیگیری است. اما اگر صرفاً برای هماهنگی امور مربوط به قرارداد اجاره بوده و سوءنیتی اثبات نشود، معمولاً پیگرد کیفری ندارد، مگر اینکه این اقدام تکرار شده و باعث آزار شما شود.


۲. رفتار موجر و تکالیف قراردادی


بر اساس قانون روابط موجر و مستأجر (۱۳۷۶)، موجر موظف است در چارچوب قرارداد و در صورت وجود ایراد در ملک، نسبت به رفع آن اقدام کند.
در صورتی که موجر به تعهدات خود عمل نکند یا به جای خود، شخص دیگری را بدون رضایت مستأجر برای هماهنگی معرفی کند و این موضوع موجب مزاحمت یا تضییع حقوق شما شود، می‌توانید با ارسال اظهارنامه رسمی و در صورت عدم رفع مشکل، از طریق مراجع قضایی اقدام کنید.


۳. حق تعیین نحوه ارتباط


شما به عنوان یکی از طرفین قرارداد (امضا‌کننده قولنامه)، حق دارید تعیین کنید که ارتباطات مربوط به قرارداد با شما یا همسرتان انجام شود. اگر صراحتاً اعلام کرده‌اید که تمایل ندارید شماره شما به دیگران داده شود و موجر همچنان این کار را انجام می‌دهد، در صورت اثبات سوءنیت یا مزاحمت، می‌توانید شکایت کیفری مطرح کنید.


راهکارهای قانونی پیشنهادی



  1. ارسال اظهارنامه رسمی مجدد
    در اظهارنامه به صراحت اعلام کنید که شماره شما بدون اجازه نباید به دیگران داده شود و هرگونه هماهنگی فقط با شماره همسرتان صورت گیرد.

  2. شکایت به مراجع قضایی در صورت ادامه مزاحمت
    در صورت تکرار این رفتار و ایجاد مزاحمت یا ضرر، می‌توانید با استناد به ماده ۱۷ قانون جرایم رایانه‌ای، شکایت کیفری مطرح کنید.

  3. درخواست الزام به انجام تعهدات قراردادی
    در صورت عدم رفع ایرادات ملک، می‌توانید الزام موجر به انجام تعهدات را از دادگاه مطالبه کنید.




جمع‌بندی



  • اگر رفتار موجر صرفاً برای امور قراردادی و بدون سوءنیت باشد، معمولاً جرم محسوب نمی‌شود، اما در صورت تکرار و ایجاد مزاحمت، قابل پیگیری است.

  • شما حق دارید تعیین کنید با چه شماره‌ای ارتباط برقرار شود و موجر موظف به رعایت این خواسته است.

  • استفاده از اظهارنامه رسمی و در صورت لزوم مراجعه به مراجع قضایی توصیه می‌شود.


آیا پاسخ من برای شما کافی بود؟ در صورت نیاز به توضیحات بیشتر یا راهنمایی عملی دقیق‌تر، لطفاً بفرمایید.
برای تنظیم شکایت یا اظهارنامه رسمی، می‌توانید از خدمات تخصصی وینداد استفاده کنید.

هر سوال حقوقی داشتید از ما بپرسید. متخصص‌های ما در سریع‌ترین زمان ممکن به سوال شما جواب تخصصی می‌دهند.

بیشتر بخوانید

پروفایل کاربر

فاطمه اسلامپور

5 ماه پیش

حضانت

سلام وقت بخیر میخاستم بدونم شرایط و مدارک لازم برای لغو یا سلب حضانت از مادر چی هست و برای قاضی چه مدارکی مستند هست؟

پروفایل کاربر

مصطفی محمدی

2 سال پیش

ملکی (مزاحمت و ممانعت و خسارت)

سلام وقتتون بخیر
من داخل محدوده یک شرکتی زمین دارم و الان شرکت مانع میشه که من برم سر زمینم و به زمین منم خسارت وارد کرده و من رفتم شکایت کردم و درخواست خسارت کردم و تو دادخواستم نوشتم که درب و حصار رو بردارن و خسارتی که وارد کردن رو جبران کنن.
و حالا متوجه شدم این مزاحمت و ممانعتی که با کذاشتن درب ایجاد کردن جنبه کیفری هم داره
و الان سوالم اینجاست که ایا ضمن لایحه ای میتونم افزایش خواسته بدم و جنبه کیفریش رو هم پیگیری کنم یا نمیتونم؟
و این افزایش رو قبل جلسه اول برم از الکترونیک قضایی انجام بدم یا همون جلسه اول خود قاضی هم میتونه افزایش خواستم رو به پرونده اضافه کنه؟

پروفایل کاربر

رضا برخورداری

5 ماه پیش

قرعه کشی خانگی

سلام مخلصیم خوبین



یه سوال داشتم از خدمتتون من تو یک قرعه کشی (که هر ماه پول میدی و هر ماه یکی اسمش در میاد) شرکت کردم و وقتی که اسمم درومد یسری مشکلات برام پیش اومد نتونستم پرداخت کنم ، در حال حاضر یکی از اعضا ازم شکایت کرده پرونده رفته شورای حل اختلاف ،



مبلغ کسی که میبره هم 28 میلیونه و هر کدوممون نفری 4 تومن ماهی می‌دادیم و من دو ماه رو پرداخت کردم یعنی 8 میلیون



راهکار هست که بگین بتونم باهاش کاری بکنم